Haaruitval: tips gevraagd!
7 feb 2018 Beauty Haarverzorging 15

Haaruitval: tips gevraagd!

Ik heb het al eens af en toe laten vallen: ik heb enorm last van haaruitval. Echt niet een klein beetje, maar heel veel. Waar het van komt? Geen idee. Het is iets dat ik altijd heb gehad, alleen nu is het zo erg dat zelfs mijn man begint te klagen haha. Nu kan ik natuurlijk naar de winkel gaan en mij daar laten informeren. Ik zit bijvoorbeeld te denken aan het innemen van extra vitamines. Maar, ik kan ook als eerste een aan jullie om ervaringen vragen. Dus bij deze 🙂

Extra vitaminen tegen haaruitval

Een vriendin adviseerde mij onlangs om eens speciale vitamines in te nemen om het haar wat sterker te maken. Ook las ik onlangs ergens (volgens mij op insta) over bepaalde shampoo. Zelf geloof ik niet heel erg in shampoo’s, maar wie weet. Mochten jullie hier meer over weten dan ben ik eigenlijk best nieuwsgierig. Naast vitamines ken ik ook silicium. Dit laatste is een mineraal die nog meer positieve werkingen heeft zoals goed voor de botten en voor de huid. Ik heb het ooit eens gebruikt alleen dit is zo lang geleden dat ik niet meer exact weet wat het deed. Bovendien heb ik nooit zo erg haaruitval gehad zoals ik nu heb.

Lees ook: waarom ik mijn haar niet los draag

Waar ik sowieso mee ga beginnen is om weer wat vaker conditioner te gebruiken. Dit doe ik nooit omdat ik niet houdt van glad haar. Doe mij maar lekker wild, dat vind ik veel leuker haha. Ik las alleen dat conditioner er wel weer voor zorgt dat er een laagje wordt gelegd om het haar zodat het minder snel beschadigt.

Dus, ik ga eens kijken hoe ik de strijd tegen haaruitval aan ga ;). Hopelijk helpt het en ga ik de zomer weer in met een gigantische bos haar 🙂

Heb jij tips tegen haaruitval? Ik lees ze graag hieronder in de comments!

Reacties

 • Villa BlaBla

  Ik heb ook wel eens een periode last van haaruitval gehad. Ik heb toen enkele maanden een vitaminekuur tegen haaruitval ingenomen en nadien was het veel beter. Je weet natuurlijk nooit of dat komt door de vitamines of dat het gewoon vanzelf verbetert is. Succes in ieder geval en hopelijk heb je snel terug een volle haardos.

 • Edith-Sofia

  Helaas heb ik geen tips voor haaruitval. Ik weet wel dat ik er meer last van heb als ik stress heb. Tijdens tentamenweken viel het echt met bossen uit bij mij.
  Onlangs geplaatst door Edith-Sofia: FASHION | OOTD WITH MY NEW FOOTWAY BOOTS

 • Eline

  Vitamine b complex…. ze zeggen dat helpt maar niet voldoende bij mij dus ik lees de tips graag mee

 • Dieuwertje

  Ik vrees nu ook al voor t haaruitval als ik straks bevallen ben.
  Biotine zou moeten helpen zowel in pil vorm als in shampoo. Voor shampoo zou ik wel even naar een kapperszaak gaan. Ze kunnen je daar beter informeren en de producten zijn vaker beter/meer gericht op een bepaald haartype.
  Verder geen tips helaas, maar ik blijf wel even volgen 😁

 • NM

  Hopelijk heb je geen mirena spiraaltje. Want dat is daar een bijwerking van nml.

 • Alice

  Het kan zijn dat je haar afknapt of dat het uitvalt vanaf de wortel. Voor beide is het niet heel erg slecht om vitamines bij te slikken, alle vitamine B (vooral B11, B8 en foliumzuur), ijzer, zink, selenium, vit C, A en E zijn goed voor het haar en tegen haaruitval. Los slikken is misschien een gedoe dus gewoon even zoeken naar een multi vitamine speciaal voor het haar. Verder gebruik ik zelf de hydro spray van revlon i.p.v conditioner. Werkt als conditioner maar verzwaart niet! Ideaal! Hopelijk heb je er wat aan. Succes!

 • Maudy

  Ik had het erg na de zwangerschap, en toen ging Mijn haar extra uitvallen nadat ik van shampoo gewisseld was. De shampoo was te aggressief voor m’n hoofdhuid en toen viel de boel (extra) uit. Ik geloof niet dat een shampoo voor minder uitval e.d. zorgt, daarvoor zit het te kort op je hoofd, maar kwaad doen kan het dus wel. 🙁

 • Vianne

  Ik heb er ook erg last van veel haaruitval en ben ermee naar de dokter geweest. Uit de bloedtest kwam niks bijzonders. Mij werd vitamine B voorgeschreven. Het komt denk vooral uit stress. Ze hebben bij de Etos haar en huid vitamine pillen, die heb ik ook wel is geprobeerd. Of de pillen helpen, geen idee. Verder probeer ik me haar niet op te steken of strak vast doen, speciale borstel en geen 2 in 1 shampoo meer en hoop ik dat dit werkt. Succes en ik hoop dat je iets vind dat helpt!

 • Gerleen

  Ik ben benieuwd! Heb namelijk hetzelfde, met zn zwangerschap nergens last van, ook die 9 maanden daarna niet… maar nu weer dikke bossen haar in de haarborstel! Na het douchen heb ik zo een bosje haar wat loslaat! Mijn man klaagt er ook al over! Heb zelf ook geen idee waar het van kan komen, ik gebruikt juist altijd conditioner omdat ik glad haar wel fijn vind.

 • Lilian

  Lijkt me erg vervelend. Ik lees mee voor iemand die ik ken die het ook heeft. Zij had altijd extreem veel haar (de kapper maakte het zelfs dunner), maar daardoor is het misschien juist extra schokkend wat je in de borstel terugvindt…

 • Grace

  Ik heb het ook extreem gehad en wat bij mij hielp was zwangerschapsvitamines in combi met het supplement huis, haar nagel van het merk Care(verkrijgbaar bij etos) daarnaast veel groentes eten en iedere dag een avocado. Haar wordt weer sterk en glanzend en de plekken wat uitviel begint weer als een malle te groeien. Misschien gekke tip maar het helpt echt! Succes!

 • Michelle - Momoftherebels

  Ik heb helaas ook geen tips ben zelf ook nog zoekende dus lees even mee haha
  Onlangs geplaatst door Michelle – Momoftherebels: Wanneer de roze wolk grijs wordt

 • Linda

  Ik gebruik zelf de shamoo van ziaja med tegen haarverlies, werkt bij mij prima, geen bossen haar meer in mijn borstel.

 • Simone

  Late reactie maar ik lees je blog voor het eerst (kwam hem toevallig tegen). Ik weet dat aloe vera drank en bijenpollen (de combinatie) haaruitval tegen gaat. Heb daar goede ervaringen mee.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.