Intermittent Fasting: een jaar verder (afvallen en op gewicht blijven)
16 aug 2018 Lifestyle 5

Intermittent Fasting: een jaar verder (afvallen en op gewicht blijven)

Iets langer dan een jaar geleden begon ik heel impulsief met intermittent fasting. Ik las er iets over en was gelijk om. Ik ben altijd vrij slank geweest en vond het lastig dat die laatste paar kilo’s na de zwangerschap maar bleven. Niet dat ik er óntzettend mijn best voor kreeg om deze eraf te krijgen, alleen had ik gewoon nog geen manier gevonden die bij mij paste. Totdat ik dus las over Intermittent fasting. Inmiddels al een hele tijd verder en ik krijg er nog steeds heel veel vragen over. Tijd dus voor een update over mijn ervaring met intermittent fasting!

Als eerste: Intermittent Fasting is iets wat persoonlijk heel goed bij mij past. Door middel van mijn blog vertel ik mijn persoonlijke ervaring. Het is niet mijn bedoeling om het afvallen of slank zijn te promoten. Daarnaast kan ik niet vaak genoeg zeggen dat ik geloof dat intermittent fasting alleen bij iemand past wanneer iemand geen ontbijter is, of een ontbijt gemakkelijk kan overslaan.

Doe je nog steeds aan intermittent fasting?

De vraag die ik vrijwel het meeste krijg is of ik nog steeds aan Intermittent Fasting doe. Het antwoord is ja, alleen doe ik het al heel erg lang op mijn eigen manier. En voor mij werkt dit prima. Op mijn eigen manier betekent dat ik gewoon het ontbijt oversla. Niet om af te vallen of iets, maar gewoon omdat ik nooit van een ontbijt heb gehouden en ik het nu héérlijk vind om niet verplicht in de ochtend iets naar binnen te moeten werken. Daarnaast heb ik gewoon veel meer energie en is mijn bloedsuikerspiegel zo stabiel dat ik geen vreet buien meer heb.

Overslaan van het ontbijt

In ontbijt dus niet, en lunch meestal tussen 12.00 uur en 13.00 uur. Ik probeer er op te letten dat ik na 20.00 uur niets meer eet. Vaak lukt dit ook gewoon, alleen wanneer ik uit eten ga of iets houd ik dit niet zo streng aan. Overigens, toen ik begon met intermittent fasting vond ik de leidraad om na 20.00 uur niets meer te eten ontzettend fijn, het was echt een soort stok achter de deur om niet na deze tijd mezelf nog even lekker vol te proppen.

Nu een jaar later ben ik ontzettend blij dat ik hier mee begonnen ben. Ik heb eindelijk mijn lijf weer terug. Ok het was niet veel wat ik eraf wilde, zo rond de 5 a 6 kilo, maar ik voelde mij gewoon niet prettig meer met die paar kilo eraan. Ik ben gewend om rond de 54 kilo te wegen en daar zit ik nu onder. Dus dat is heel fijn en ik voel mij daar prettig bij. Het is gewoon het gewicht dat bij mij past.

Tot zover een korte update over hoe het vasten mij bevalt. Ik kan het anderen echt aanraden. Mocht je meer willen weten, check dan gewoon even op internet naar goede informatie. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar intermittent fasting en de resultaten zijn mooi en interessant om te lezen. Zelf heb ik altijd heel veel aan de artikelen van Jesse van der Velde. Voor vragen aan mij, mag je ze hier onder stellen in de comments!

Reacties

 • Marlous

  Thanks; leuk om te lezen. Ik vroeg het me idd ook al regelmatig af 🙂

 • Judith

  Leuk om te lezen. Ik heb me er niet goed aan gehouden door de koffie met melk in de ochtend. Maar nu weer een paar weken bezig. Ik las het hier voor het eerst, en die druk van ontbijt eraf is zo fijn. Ik werd er altijd zo ziek van maar dacht dat het moest.

  • Saskia Hardeman

   Ah nou, als die koffie met melk alles is 😉 Ja, ik had exact hetzelfde met ontbijten. Maar echt hoor, dat hoeft helemaal niet. Eigenlijk is dat hele ontbijten ook gewoon maar aangeleerd. En als jij je zo beter voelt is het alleen maar fijn. Liefs Saskia

 • Debby

  Top dus je bent op een jaar 10 kilo kwijt?
  Want ik las in een vorig artikel dat je toen 64 woog?
  Ik wil er ook aan starten en dit zou wel een topartikel zijn om er voor te gaan !
  Je eet dan je middagmaal, avondmaal en 1 snack?

 • Roos

  Ik vast nu een week volgens de methode 16:8 en het bevalt me onwijs goed.Ik ontbijt niet en lunch soms pas rond 13 uur en tot aan het avondeten heb ik gewoon geen honger of behoefte aan snaaien , dit is hiervoor wel anders geweest😃
  Ik barst van de energie , kan me beter concentreren en ik heb geen moment van zwakte ondervonden ik ben daarom ook van plan deze eetwijze heel lang vol te houden .Ik eet alles maar wel binnen de tijdzone en val duidelijk af. Ik ga hier nog wel even mee door

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.