Een half jaar iRobot Roomba i7+, onze ervaring!
5 jul 2021 Lifestyle Mama 4

Een half jaar iRobot Roomba i7+, onze ervaring!

De iRobot Roomba i7+, wanneer je mij volgt op instagram, heb je hier vast al eens iets over voorbij zien komen. Sinds een half jaar is dit namelijk een van mijn favorieten hier in huis haha! Een stofzuiger in huis die namelijk het vervelende klusje, namelijk het stofzuigen, voor jou doet, klinkt natuurlijk heel erg mooi! En.. is dat het ook? Wij hebben deze robotstofzuiger inmiddels heel goed kunnen uitproberen, en ik deel graag onze ervaring hiermee!

Toen wij onze Robbie kregen, jaja, het heeft een naam, schreef ik al eens een artikel met daarin de meest gestelde vragen die door jullie werden gesteld. Ik gaf hier uitgebreid antwoord op, en deze kan je lezen in dit artikel: iRobot Roomba i7+ mijn ervaring tot nu toe. Mocht je nog vragen hebben over de iRobot Roomba i7+ dan kan je deze waarschijnlijk hier wel in terug vinden!

Hoe vaak gebruiken wij de iRobot Roomba i7+?

Als eerste misschien handig om te vertellen hoe vaak wij inmiddels de iRobot Roomba i7+ gebruiken. Nou ik kan je vertellen: dagelijks! En soms nog wel meer haha. Alle ouders zullen wel herkennen dat een huis met kinderen (bijna) nooit schoon is. Als ik er aan denk hoe vaak ik voor Robbie met een stofzuiger liep te zeulen krijg ik al bijna weer de kriebels. Nu is het namelijk heel gemakkelijk. Wanneer ik in de ochtend de deur uit ga om de kinderen naar school te brengen, zet ik de robotstofzuiger aan het werk. Wanneer ik dan weer thuis kom, is hij vrijwel altijd klaar en hoef ik niet meer te denken aan broodkruimels en dergelijke op de grond. Ik kan je vertellen dat dit een heel fijn gevoel is! 😉

Voor wie mij al langer volgt: wij hebben geen standaard woning. Ons huis gaat de hoogte in. Dat betekent dat beneden de keuken en berging zit en boven de woonkamer. Wanneer je vanuit de woonkamer nog een verdieping hoger gaat, kom je uit op onze slaapkamer en de badkamer. Nog een verdieping hoger en daar zijn de kamers van Senna en Sophia. En jaja, daarna komt er nog een verdieping. Namelijk mijn werkkamer! Je kan je dus voorstellen dat ik d robotstofzuiger zo nu en dan mee naar boven neem om daar aan het werk te gaan. Omdat wij toch wel het meeste in onze keuken zijn, zet ik de iRobot Roomba i7+ daar standaard elke ochtend aan het werk. Wanneer de andere ruimtes in huis aan de beurt zijn, zet ik de robotstofzuiger daar aan het werk. In eerste instantie dacht ik dat dit lastig zou zijn, maar het is heel gemakkelijk. Ik til Robbie op naar boven, en eenmaal in de ruimte aangekomen kan ik de robotstofzuiger via de app bedienen. Waar ik wel even goed op let, is dat de grond leeg is (geen lego blokjes etc), en dat ik de deuren goed sluit. Ik wil namelijk niet dat Robbie van de trap zou vallen natuurlijk. Gelukkig is dit ook niet mogelijk omdat Robbie sensoren heeft die er voor zorgen dat hij nooit van de trap af valt, maar dit geeft mij toch een fijn gevoel.

iRobot Roomba i7+

Zou ik de keuze voor iRobot Roomba i7+ opnieuw maken?

Stel dat met wat ik nu weet: zou ik dan opnieuw de keuze maken voor de iRobot Roomba i7+? Daar kan ik heel makkelijk en duidelijk over zijn: ja! Ik moet echt zeggen dat het mij behoorlijk wat tijd scheelt sinds ik de robotstofzuiger in huis heb. Natuurlijk moet ik zo nu en dan wel even wat kruimels uit de hoekjes vegen, maar de tijd die ik daar aan kwijt ben is eigenlijk helemaal niets. Sommige hoekjes kan de iRobot Roomba i7+ moeilijk bij. Wanneer ik tijd heb veeg ik dit gewoon even naar voren met een bezem voordat ik de robotstofzuiger aan zet. Zo weet ik zeker dat de stofzuiger alles mee neemt!

Ik kan eigenlijk niet zo heel veel anders dan positief zijn! Als ik dan toch wat moet noemen: de Dual Mode Virtual Wall geeft bij ons vaak op een vaste plek in de keuken (voor de plint) een melding. Hij zit dan vaak net een stukje onder de keuken vast. Maar: ook dat is makkelijk op te lossen door een Dual Mode Virtual Wall te gebruiken. Dit is een blokje waarmee ik de robotstofzuiger gemakkelijk kan omleiden.

Ik ben tevreden. Ik kan denk ik ook echt niet meer zonder haha. Heb jij ervaring met een robotstofzuiger? Ik ben heel benieuwd en lees het graag terug onder in de comments!

Reacties

 • Rachel

  Het lijkt mij ook echt ideaal, zeker nu we een hondje hebben.. ik blijf maar stofzuigen.
  Ik loop graag op blote voeten en dan wil ik niet continue dingetjes onder mn voeten voelen haha.

 • Kitty

  Wil ik voor in ons nieuwe huis 🤩
  Lijkt me ideaal.

 • Tamara

  Ik dacht altijd dat ik een stofzuig robot onhandig zou vinden, maar nu jij zegt met de broodkruimels, gaat er een wereld voor me open haha. Hoe fijn is dat! Ik sta iedere ochtend met een kruimeldiep alle restjes op te zuigen en een uur later zit alles weer onder!
  Onlangs geplaatst door Tamara: Welke factor zonnebrand heb je nodig? Kies de juiste bescherming!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.