Review: iRobot Roomba i7+ Mijn ervaring tot nu toe!
15 jan 2021 Lifestyle 2

Review: iRobot Roomba i7+ Mijn ervaring tot nu toe!

Het huishouden.. Ik heb er een haat liefde verhouding mee. Schoonmaken vind ik niet erg, en vaak maakt het mij juist rustig. Toch ontdek ik steeds meer dat het ook heel handig kan zijn om hulpjes in de huishouding te hebben, wat alles net even wat makkelijker maakt! Een hulpje zoals de iRobot Roomba i7+ bijvoorbeeld. Wij hebben deze robotstofzuiger inmiddels al een aantal weken in huis, en ik deel heel graag mijn ervaring in deze review. 

Alle vaders en moeders zullen het wel herkennen: wanneer je in huis kinderen hebt, kan je wel aan het schoonmaken blijven. Het verbaast mij soms hoe mijn kinderen het steeds weer voor elkaar krijgen om mijn schone huis om te toveren in een zandbak. Het is dubbel: want ik houd ervan wanneer zij lekker kunnen spelen en ravotten. Maar aan de andere kant is de rommel die dit met zich meebrengt, minder leuk.

Stofzuigen is bijvoorbeeld iets dat hier dagelijks gebeurt. Ik kan slecht tegen rommel en wanneer ik veel aan zand en dergelijke op de grond zie liggen, word ik hier vrij onrustig van. Zand en fijnstof is namelijk iets dat zich heel snel door het huis kan verspreiden en wat ik dan ook zo snel mogelijk uit de weg wil hebben. Voordat wij de iRobot Roomba i7+ mochten verwelkomen in ons gezin (wij hebben hem overigens Robbie genoemd) is dit stofzuigen een heel stuk gemakkelijker geworden. Waar ik voorheen iedere keer na het eten in de keuken aan het stofzuigen sloeg, kan ik nu heel gemakkelijk deze stofzuiger robot in schakelen. In theorie betekent dit dat in de ochtend, na het eten van de broodjes met de kids, de  iRobot Roomba i7+ ingeschakeld wordt, en ik mij kan richten op andere klusjes in huis.

Een aantal weken terug plaatste ik al een aantal foto’s in mijn story’s met de iRobot Roomba i7+. Wat kreeg ik daar veel vragen en reacties op! Wat ik begreep is dat velen van jullie nadenken over de aanschaf hiervan, maar dat er toch nog een aantal vragen zijn. Ik zal hieronder zo goed mogelijk antwoord proberen te geven op deze vragen!

Maakt de iRobot Roomba i7+ goed schoon?

De meest voorkomende vraag is toch wel of de iRobot Roomba i7+ goed schoon kan maken. Wij hebben dit in ons gezin inmiddels al een aantal weken goed kunnen uitproberen! Wanneer je begint met het gebruik van deze robotstofzuiger, maakt de Roomba eerst een verkenningsrondje. Hij scant het oppervlak waar gezogen moet worden. In de app kan je precies zien wat hij scant en wat zijn “werkgebied” is. Op deze manier weet de Roomba altijd waar hij moet stofzuigen en zorgt hij ervoor dat hij alle plekjes meepakt. Nu komt het natuurlijk weleens voor dat hij kleine stukjes niet helemaal mee pakt. Dit zijn echter wel stukken waar bij hij “gehinderd” wordt. Denk bijvoorbeeld aan plekken onder stoelen en dergelijke. Wat ik altijd doe is van tevoren alle stoelen aan de kant schuiven zodat hij overal goed bijkan. Onder de kasten in de keuken kan de Roomba zelf niet komen. Ik pak altijd van tevoren een stoffer en veeg de kruimels de keuken in, zodat de Roomba deze vervolgens makkelijk mee kan pakken. Dit doe ik ook in bepaalde kleine hoekjes waar de Roomba vanzelfsprekend niet kan komen. Dit is een kleine moeite om te doen en is altijd zo gedaan.

Verder goed om te weten dat de iRobot Roomba i7+ alles goed opzuigt. Stukjes papier bijvoorbeeld, of kralen. Ik check voordat ik de Roomba aanzet, dan ook heel goed of er niets ligt wat opgezogen kan worden wat niet opgezogen zou moeten worden haha. De kinderen heb ik ook wijsgemaakt dat de Roomba rond liggend speelgoed kan opzuigen. Zij ruimen tegenwoordig dan ook stukken beter op haha.

Kan de iRobot Roomba i7+ makkelijk bij plinten en dergelijke?

Aan de zijkant van de Roomba zit een uitstekend borsteltje die bij inschakeling van de iRobot Roomba i7+ rondjes draait. Door middel van dit borsteltje pakt de Roomba ook de plintjes mee en stukjes onde bijvoorbeeld de verwarming.

Klopt het dat de iRobot Roomba i7+ zichzelf kan legen? En hoe dan?

Ja, dat klopt! Nadat de iRobot Roomba i7+ zijn ronde heeft gemaakt gaat hij zelf weer naar het oplaadstation. De Roomba maakt dan een heel hard geluid, en maakt zichzelf leeg. In het oplaadstation zit een stofzuigerzak waar alles in komt. Via de app kan je zien wanneer het tijd is om deze zak te vervangen.

Hoe lang duurt het voordat de iRobot Roomba i7+ alles heeft schoongemaakt?

Dit is afhankelijk van de ruimte. Vanzelfsprekend: hoe groter de ruimte, hoe langer de Roomba hierover doet. Over onze keuken en hal doet hij ongeveer een half uur. Via de app kan je gemakkelijk zien hoe lang hij over een ruimte gedaan heeft. Wanneer de Roomba klaar is, gaat hij zelf weer naar het oplaadstation om zichzelf op te laden.

Kan je de iRobot Roomba i7+ overal in huis gebruiken?

Ja! Super gemakkelijk. Dit was ook een vraag waar ik zelf nieuwsgierig naar was. Wij hebben een huis met verschillende verdiepingen, waarvan de woonkamer boven. De iRobot Roomba i7+ staat zelf met haar oplaadstation in onze keuken. Wanneer ik de woonkamer gezogen wil hebben, verplaats ik de iRobot Roomba i7+ (zonder oplaadstation) naar de woonkamer. De Roomba doet daar dan gemakkelijk haar werk. Nadat hij klaar is kan hij in ons geval natuurlijk niet zelf naar het oplaadstation, maar dat doe ik dan zelf.

Maakt de iRobot Roomba i7+ veel geluid?

Niet meer of minder dan een normale stofzuiger. Iemand vroeg mij onlangs of het handig zou zijn om de stofzuiger in de nacht aan te zetten. Dat zou ik zelf niet doen vanwege het geluid. Hij maakt dus wel geluid, maar dit is wat mij betreft niet anders dan een “normale” stofzuiger.

Dual Mode Virtual Wall

Dual Mode Virtual Wall

Goed om te weten is dat er naast de iRobot Roomba i7+ ook de Dual Mode Virtual Wall beschikbaar is. Dit zijn kleine blokken die je kan gebruiken om de Roomba om te leiden. Wij hebben bijvoorbeeld in de keuken een plantenbak staan waar wij liever niet hebben dat de Roomba overheen gaat. Door voor de plantenbak een Virtual Wall te zetten, gaat de Roomba hier netjes omheen. Dit kan je ook doen bij bijvoorbeeld een kattenbak of andere plekken waar de Roomba niet mag komen.

Roomba robotstofzuiger

Kan jij de iRobot Roomba i7+ aanraden?

Ja! Er ging bij het gebruik van de iRobot Roomba i7+ een wereld voor ons open! En wij kregen er door het gebruik veel meer tijd voor terug. Het scheelt zo ontzettend wanneer je zelf niet hoeft te stofzuigen. Dolblij word ik wanneer ik mijn keukenvloer onder het zand en rommel van de kinderen achterlaat, ik weer thuis kom in een keuken met een vloer die helemaal schoon is. Ideaal! Ook handig om te weten dat je zelf via de app een schema kan instellen wanneer de Roomba uit zichzelf kan schoonmaken. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen instellen dat hij elke ochtend om 08.00 uur wordt ingeschakeld. Persoonlijk heb ik hier nog geen gebruik van gemaakt, maar het is wel mogelijk.

Tot zover deze uitgebreide review van de iRobot Roomba i7+. Mocht je het nog niet doorhebben na het lezen van deze review: wij zijn er ontzettend blij mee. Wanneer je de Roomba overweegt kan ik deze dan ook zeker aanraden!

Ken jij Roomba al? Mochten er nog vragen zijn, dan lees ik deze heel graag terug hieronder in de comments!

Reacties

 • Yvette

  Leuk om te lezen!

  Wij hebben sinds een week ook een robot stofzuiger! Zo blij mee. Ik zet indd savonds de stoelen op de tafels en alles op zij en als ik sochtends beneden kom is het al weer lekker schoon. Ook hebben wij hem ingesteld dat hij na de lunch een rondje doet in de keuken en bij de tafel en ook na het avondeten!

  Hier heet hij mr robot 🤣.

 • Lisette

  Oh, ik heb er eentje voor het grasmaaien maar dit is ook wel een idee zeg! Ga nog even sparen 😉
  Onlangs geplaatst door Lisette: Goed voornemen voor 2021: op energie bezuinigen

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.