MIJN ERVARING: Dru Yoga Wellness Weekend in Soestduinen
17 mrt 2020 Persoonlijk Travel 3

MIJN ERVARING: Dru Yoga Wellness Weekend in Soestduinen

Ik keek er ontzettend naar uit: het Dru Yoga Wellness Arrangement Soestduinen. Een weekend vol met yoga en vooral heel veel rust. De meeste moeders zullen het denk ik wel herkennen: gewoon even de behoefte om ergens anders te zijn en goed te ontspannen. In dit artikel mijn ervaring met dit weekend en wat het mij gebracht heeft. 

Wat is Dru Yoga

Als eerste even goed om te vertellen wat Dru Yoga precies inhoudt. Tijdens dit weekend mocht ik namelijk vier lessen Dru Yoga volgen. Ik was hier zelf nog niet mee bekend, en dit was voor mij helemaal nieuw. Dru Yoga is gebaseerd op klassieke yoga houdingen en werkt veel met visualisaties, ademhalingstechnieken, handbewegingen en reeksen van houdingen, zoals een EBR: een ‘energy block release sequence’ die zorgt dat energie weer vrij kan stromen. Die reeksen worden zowel krachtig als vloeiend uitgevoerd. Heerlijk! Elke les wordt afgesloten met een meditatie of relaxatie. Wat mij in het bijzonder opviel aan de Dru yoga is dat het hart centraal staat en de activatie van het wervelkolom. Zo fijn :).

Hoe heb ik de Dru Yoga lessen ervaren

Zoals ik hierboven al vertelde: Dru Yoga was nieuw voor mij. Sterker nog: de tijd dat ik Yoga lessen heb gevolgd is voor mij jaren geleden. Ik wilde dit daarom heel graag opnieuw ervaren. Mijn doel hiervan was om rust in mijn lichaam te voelen en om te leren hoe ik zelf deze rust kan leren voelen. De lessen waren voor mij in het begin even wennen. Toch heb ik dit niet als vervelend ervaren. De docent nam mij mee als ik het even niet meer wist en dat was heel prettig. Daarnaast vind ik het altijd heel fijn om te kunnen luisteren naar een rustige stem. Hier word ik vanzelf ook heel relaxed van, en dit bracht mij heel goed de lessen door.

Direct na de eerste les voelde ik de rust in mijn lijf. Zelfs al had ik onrustig kunnen worden van het gegeven dat er veel bewegingen en dergelijke helemaal nieuw voor mij waren. Dit perfectionisme kon ik gemakkelijk van mij af laten glijden. Mijn inziens is dit mede door de groep waar ik in “terecht” kwam en de vriendelijkheid en rust van de docent.

Dru Yoga Water Sequence

De houdingen an sich vind ik nu naderhand lastiger te omschrijven. Welke ik mij wel direct kan herinneren is de “happy baby” “de schildpad” en uiteraard de “child pose”. Voor velen die Yoga beoefenen waarschijnlijk vrij simpele houdingen, maar voor mij waren ze nieuw en ik vond ze echt heerlijk. Wat ik mij ook nog heel helder kan herinneren is de Dru Yoga Water Sequence. Deze vond ik zo fijn om te doen. Ik vond de vloeiende bewegingen heel erg prettig en merkte dat mijn lichaam heel rustig werd van deze bewegingen. Waar ik eerder weleens gefocust was op “of ik het wel goed deed”, kon ik hierin makkelijker meekomen en mijzelf mee laten gaan. De Dru Yoga Water Sequence is een oefening waar ik heel fijn naar terugkijk.

Double Tree by Hilton Royal Parc Soestduinen

Dit weekend werd georganiseerd in het Double Tree by Hilton Royal Parc Soestduinen. Dit hotel heeft een geweldige locatie. Het straalt rust uit en is daarnaast erg mooi met een hele fijne relaxte sfeer. Bij binnenkomst werd ik heel vriendelijk ontvangen. Ik denk dat dit altijd ook wel heel belangrijk is hoe je wordt ontvangen. Het is tenslotte de eerste indruk die je krijgt van een omgeving. Dit zat in ieder geval helemaal goed en in combinatie met de sfeer van de inrichting van het hotel ervoer ik direct rust.

Na binnenkomst mocht ik al snel naar mijn kamer. En oh: de kamer! Daar alleen van kan ik al zo genieten. Een mooi stijl, niet te druk, maar zeker niet ongezellig. Mooie natuurlijke tinten in combinatie met ruimte. Overzichtelijk en luxe. Ik vond met name de badkamer ook echt prachtig. En niet te vergeten: mijn kamer had een balkon. Ik vind dat persoonlijk heel fijn. Ook al is het geen stralend warm weer, het is zo fijn om vanuit een hotelkamer gewoon heel even buiten te staan en te kijken naar de omgeving. Heerlijk om daar een weekend te mogen verblijven. Bij thuiskomst zei ik ook direct tegen mijn man: wij gaan hier samen nog eens naartoe.

Het was voor mij een heerlijk fantastisch weekend. Het heeft mij rust gebracht en geleerd dat ik dit ook zelf kan toepassen wanneer ik dit nodig heb. Ook nieuwsgierig naar een Dru Yoga weekend? Bekijk de volgende link voor meer info: Welness Yoga Arrangement.

Fotografie: Jeaninne Paulich

Reacties

 • Jeannine

  Joehoeee super mooi stukje Sas!!

 • Annette

  Wat hebben we genoten. Leuk dat je erbij was Saskia! Hoop dat je de ontspanning nog lang blijft navoelen…

 • Lean Westerveld

  Hai Saskia wat een mooi en persoonlijk verhaal is dit geworden! Fijn dat je dit zo ervaren hebt. Je pastte ook zo goed in de groep.
  Ook ik heb super genoten.
  Succes verder Sas!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.