Dit vindt mijn man niet leuk aan mij
22 dec 2020 Lifestyle Persoonlijk 9

Dit vindt mijn man niet leuk aan mij

In ieder huwelijk of relatie heb je het wel: van die dingen die je niet leuk vindt aan een ander. Ik moet weleens lachen om mijn man, die heel duidelijk kan aangeven wanneer hij iets van mij absoluut niet leuk vindt. Ik zette ze even op een rijtje!

Zingen

Ik zing heel graag mee met liedjes. En mijn man vindt dat niet leuk. Vraag mij niet waarom haha maar zodra er een liedje op de radio komt welke ik leuk vindt, schakel hij direct over naar een nieuwe zender.

Mijn opruim drang

Mijn opruim drang zorgt wel regelmatig voor discussies in huis. Alhoewel: ik vind het zelf geen opruim drang, ik kan gewoon niet goed tegen veel chaos om mij heen. Wanneer het rommelig is, dan wordt het ook rommelig in mijn hoofd en kan ik het wat moeilijker overzien. Mijn man kan juist heel goed over rommel heenkijken en snapt dus totaal niet waar ik mij eigenlijk zo druk over maak.

Eigenwijs

Hij vindt mij eigenwijs. En ik vind het best wel meevallen. Ik doe gewoon de dingen graag op mijn eigen manier haha πŸ˜‰ Bovendien denk ik niet dat het erg is om zelf de dingen te blijven bepalen en te doen. Dat is denk ik ook weer iets waar je in een relatie elkaar de ruimte voor moet geven.

Tjah. Ik heb meerdere keren gevraagd of hij hier nog iets aan toe te voegen heeft. Maar het valt mee gelukkig

Dit artikel publiceerde ik een jaar eerder ook al op mijn blog

Is het herkenbaar? Is het in jouw relatie ook dat je bepaalde dingen echt niet leuk vindt van elkaar? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties in de comments!

Reacties

 • Tineke

  Ook hartstikke logisch, je bent wel een stel maar wel twee verschillende personen. Deze puntjes vallen nog heel erg mee.

 • Kelly

  Haha dat opruimen herken ik wel. Zodra ik wat ijveriger begin op te ruimen zegt ie;’Ben je in je flow? Doe je ding maar.’ Heeft overigens wel een paar jaar geduurd voor hij het zo kon zeggen voorheen was het:’Moet je het echt nu perse opruimen?’ πŸ™ˆπŸ€·πŸ»β€β™€οΈ
  Onlangs geplaatst door Kelly: Ode aan alle (senior) mama’s

 • Felicia

  leuk artikel mijn man vind het irritant aan mij dat ik alles bewaar ik kan niks weggooien hij is juist heel precies met dingetjes en houd van opgeruimd . en dat ik niet streng ben met de kinderen hun huiswerk en dat ze van mij altijd langer buiten mogen wij zitten dan ook totaal niet op een lijn met opvoeden haha
  en dat ik zo veel klets haha

 • Marloes

  Haha ik herken me ook wel in jouw punten, leuk om te lezen!

 • Saskia

  Twee personen, twee karakters, je kunt nog zoveel van elkaar houden er zullen altijd dingen zijn die je van elkaar niet leuk vind. Ik vind het bijvoorbeeld niet leuk dat mijn man bepaalde dingen gewoon niet ziet binnen ons huishouden, en dingen niet uit zichzelf doet. Maar ach, ik ben ook verre van perfect πŸ˜‰

 • Coco

  Niemand is perfect. Je word verliefd op een persoon en leert leven met de negatieve kantjes erbij, en dan word je daar ook verliefd op πŸ™‚
  Onlangs geplaatst door Coco: Onmacht bij ouderschap

 • Naomi

  Heerlijk dit! En na een jaar kon hij nog steeds niet aanvullen? Want in dat geval doe je het volgens mij heel goed;).
  Onlangs geplaatst door Naomi: Stille huisgenoot

 • Marieke

  Is dit het ergste? of is dit de gecensureerde versie? πŸ˜‰ Wanneer je dit aan mijn partner vraagt krijg je vast een langere lijst, en mijn ex kan helemaal een gigantische lijst opsommen (uiteraard). Mijn huidige partner, waarmee ik al ruim 6 jaar een LAT-relatie heb stoort zich er vooral aan dat ik me te druk maak om dingen, te onzeker ben over mezelf en me teveel aantrek van wat anderen denken. De meeste van onze discussies gaan eigenlijk over de opvoeding van mijn pubers en zaken aangaande mijn ex. Heel voorspelbaar denk ik :-). En nu ben ik wel benieuwd waaraan jij je ergert bij je partner. Die van mij rookt nog steeds, terwijl hij ooit bijna gestopt was. Verder heeft hij de neiging nogal hard te gaan praten als hij zich opwindt..zo irritant…. Aan de andere kant heb ik nu wel een man die altijd uit zichzelf kookt in het weekend en dan ook de troep achter zich opruimt en krijg ik altijd koffie op bed, omdat ik graag uitslaap en hij niet. Ik ben in 2012 gescheiden en sinds 2013 met deze man en nog steeds niet gewend aan een man die het normaal vindt dat hij ook opruimt en huishoudelijke dingen doet. Het kan dus wel!

 • Rachel

  haha wat heerlijk om dit te lezen, het opruimen irriteert mijn man ook, ik wil alles een eigen plekje geven en mijn man gooit zn kleding echt overal neer. Daarnaast kookt die wel iedere avond en dat krijg ik dan ook vaak te horen: maar ik kook elke avond chel en jij bent op de woensdag altijd vrij haha.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.