Dingen die kinderen leuk vinden (en ik niet)
11 aug 2016 Lifestyle 18

Dingen die kinderen leuk vinden (en ik niet)

Als mijn kinderen blij zijn ben ik ook blij. Of nouja, er zijn dingen waar mijn kinderen heel erg blij van worden en die ik als moeder zijnde toch een tikkie minder leuk vind. Uiteindelijk neem ik dit natuurlijk altijd allemaal maar voor lief maar ik vond het toch eens leuk om een aantal van die dingen met jullie te delen!

Indoorspeeltuin aka krijspaleis

Mijn kinderen zijn er dol op: de indoor speeltuin. Voor Sophia was het onlangs de eerste keer dat zij ernaartoe ging en ze vond het echt geweldig. Het enige waar ze in heeft gezeten is de ballenbak maar voor zo’n dreumes is dit blijkbaar toch een fantastisch uitstapje. Senna heb ik al vaker meegenomen naar de indoorspeeltuin en als ik hem daar loslaat ben ik hem voor een tijdje gewoon helemaal kwijt. Hij vermaakt zich prima en vindt het heerlijk. En tjah, ik vind het nogal een herrie en een behoorlijke drukte. Maar de kindjes hebben de tijd van hun leven en dat is uiteraard heel wat waard.

Spiderman

Senna houdt van Spiderman zegt hij. Zelf heb ik helemaal niets met al die superhelden. Het zal wel zijn omdat ik een vrouw ben, maar ik heb er gewoon helemaal niets mee en snap eigenlijk ook niet dat er mensen zijn die het wel fantastisch vinden. Dus probeer ik mijn zoon een beetje te sturen door hem het in ieder geval niet te stimuleren hierin. Wat hij wil zien als hij ouder is moet hij zelf weten, maar voor nu hebben Vin en ik als ouders hier nog best wat over te zeggen :).

Kleding met print

Álle kinderen houden van kleding met van die schreeuwerige plakkaten erop. En ik snap dat best hoor, als kind vond ik dit zelf ook altijd erg mooi. Alleen als moeder zijnde vind ik het gewoon niet mooi. Het liefste zou mijn zoon elke dag in dit soort kleding lopen maar gelukkig doet hij dit niet. Tot nu toe koop ik of Vincent nog gewoon zijn kleding en dit vinden wij wel prima op deze manier.

Herhaling

Als mijn kindjes iets leuk vinden dan willen ze dit het liefste zo vaak mogelijk en zo veel mogelijk doen. Waar ik na een of twee keer het wel genoeg vind kunnen zijn nog wel tijden doorgaan. Ik probeer daarom zo veel mogelijk herhaling te voorkomen maar ontkom hier helaas niet aan. Herkenbaar voor moeders?

Zijn deze puntjes misschien herkenbaar voor je? Of juist niet? Ik ben heel erg benieuwd naar de reacties in de comments en lees het heel erg graag!

Reacties

 • Tamara TS

  Haha, ik dacht dat moeders juist wel tegen dat gekrijs konden. 😉 Ik ben ooit met een vriendin en haar kinderen mee geweest en ik vond het een drama.
  Superhelden zijn geweldig! Ik ben al van kleins af aan een groot fan van Marvel en DC. Niks zo mooi als goeie tekenfilms, strips en films van Spiderman, Wolverine etc. Als het goed is gaan we morgen naar de verfilming van Suicide Squad. Het is de eerste keer dat mijn man ook een superheldenfilm wil zien, want hij heeft er juist een hekel aan.
  En dan de schreeuwerige en drukke prints: That’s me! Ik hou er van en dan combineer ik ze het liefste ook nog door elkaar.
  De herhaling snap ik wel, helaas. Ik had oppaskindjes die naar de TeleTubbies keken, elke avond dezelfde dvd voor het slapen gaan. En dan riepen die beesten Wassen, Wassen, Wassen! Dat bleef nog dagen in mijn hoofd zitten en dan begon het weer van voren af aan.

  • Saskia Hardeman

   Haha nee hoor, deze mama kan zeker niet tegen dat gegil. Maar ik denk dat er zeker wel een verschil is tussen een krijspaleis in de vakantie en een krijspaleis buiten de vakantie. Dat je van de strips houdt kan ik dan wel weer begrijpen, dat vind ik wel weer heel knap in elkaar gezet. Maar zo’n shirt met een mega plakkaat van spiderman: neuh 😉 Veel plezier bij de film morgen, leuk dat je man mee wil ondanks dat hij er niet van houdt.

 • -N | Mommies Life

  Ik ben nog geen moeder dus kan niet zeggen of dat zo is. Zo’n indoor speeltuin lijkt mij ideaal! Lekker de kindjes laten bewegen en jij heerlijk zitten, haha!
  En van zoveel herhaling zou ik ook moe worden.

 • Lilian

  Er zitten een paar tussen waar ik het helemaal mee eens ben, haha! Bumba kan ik onderhand al dromen omdat Jay alleen maar dat wil zien. Wat betreft de kleding, al die shirt met Spiderman, Minions erop of Cars. NEE dat hoeft van mij echt niet en het liefst stel ik dat zo lang mogelijk uit!

 • Ilse van Kreanimo

  Ik heb niet zo’n problemen met spiderman…
  Hier is het eerder star wars, maar ach het zijn kinderen.

  De binnenspeeltuinen zijn best lawaaierig, maar dat vind ik daar niet het ergste.
  Ik vind het vervelende net dat sommige ouders geen steek opletten op hun kinderen.
  Ze droppen ze en kijken er niet meer naar om…

 • Anneke

  Indoor speeltuinen…. de hel zijn ze. Echt wel. Maar ondertussen zijn we al geleerd, we proberen toch altijd naar een iet of wat rustig plekje te zoeken (meestal in de verste, uiterste buitenhoek 😀 ) en installeren ons met een kop koffie 😉 Zo krijg je ook effe me-time 😉

 • Iris

  Helemaal mee eens, hoewel Spiderman op zich niet heel ernstig is ten opzichte van de rest. Speelgoed dat geluid maakt is ook drama 😉

 • Jessica

  Hahhaa ik kan me zo goed voorstellen dat deze dingen herkenbaar zijn. Mijn vriendin is helemaal fan van figuren zoals spiderman en superman… ???? sorry maar ik snap er geen bal van hahaha..

 • Cindy - levenalsmama.nl

  Ugh vooral die herhaling! Mijn dochtertje wil de hele dag door dezelfde CD eindeloos opnieuw en opnieuw luisteren. En er staan ook nog maar eens 5 liedjes ofzo op dus veel variatie is het niet.

 • Lilian

  Anna vindt Spiderman leuk omdat vriendjes het leuk vinden, maar heb er nog nooit een film of serie van gezien. Gelukkig houdt ze ook van Frozen (maar dan wil ze altijd Elsa zijn ;-)) En ze heeft een hékel aan schreeuwende kindjes, dus een volle indoorspeeltuin doe ik haar geen plezier mee (een lege dan weer wel ;-)). Qua kleren mag ik niet klagen over haar smaak. Ze heeft al wel sinds haar tweede dat ze zelf haar kleren uit wil zoeken (met een beetje advies…).

 • Lilian

  Oh en wat betreft die herhalingen. Anna had laatste van een liedje dat ze heel trots was dat ze al één zin kende. En die ene zin (stuk of vijf woorden) zong ze echt de hele dag!!

 • Nesrin

  Herkenbaar! Oh ik vind kleding met print ook niet mooi, toch heb ik het in huis.

 • Kleine Prinses

  hahaha;… dat krijspaleis 😀

 • Mathiske -geluk in een rompertje -

  Haha zoiets zat al in mn hoofd om eens te schrijven, ik vind Bumba echt tenenkrommend haha. Net als Dora, cloes toverkast enz. En van die achterlijke disneyprints op kleertjes. T enige wat kan vind ik Marie van de aristokatten haha
  Onlangs geplaatst door Mathiske -geluk in een rompertje -: Week overzicht -Week 31- Ziekenhuis, U2 en brownie

  • Saskia Hardeman

   Haha ja die prints zijn wij ook geen fan van hihi 🙂 Leuk hoor als je er ook over schrijft!!

 • Vero

  Whaaa spiderman,ironman,hulk😉ik ken ze allemaal.En de jongste heeft zelfs een pak van iron man.Denkt af en toe dat hij hulk is…..maar goed ik houd er ook totaal niet van.Maar heeft toch Spider-Man schoenen hihi en snel dat hij is.dat is dan wel weer handig.Mijn oudste was meteen volwassen laat maar zeggen en heeft totaal geen fantasie gehad.En daarom geniet ik er denk stiekem wel een beetje van dat onze jongste zoveel fantasie heeft.

  Indoorspeeltuinen ind drama.Overal hoor je mama mama en maar denken dat die van jou het zijn die je roepen.
  Herhalingen pfff ik ken zack en crack uit mijn hoofd.Gelukkig heeft Netflix me gebedje gehoord denk ik.

 • Rachel

  Haha dat krijspaleis is iets waar wij te vaak heen gaan. Meneer vindt het geweldig en kan er al zijn energie kwijt. De jongste vind het nu ook heel leuk om alles te zien gebeuren. Ik moet erna 3 weken bijkomen.
  Onlangs geplaatst door Rachel: DIY Dopamine plank

 • Felicia

  Zo wilt ons oudste dochtertje Yara altijd het liefst donkere kleuren kleding de middelste juist weer omgekeerd het liefst zachte lichte kleuren 🙂 heel verschil. Mijn man probeert de oudste nog weleens een richting op te sturen merk ik
  Dan probeert hij toch net zo lang op haar in te praten tot ze een wat lichtere kleur jas of schoenen wilt bijvoorbeeld.
  Ik persoonlijk vind dat dan een beetje zielig want ik vind het fijn als onze kinderen zich zelf kunnen zijn tot op zekere hoogte natuurlijk
  Ik ga niet mee in dingen die echt te gek zouden zijn of waarin ze voor gek zouden lopen.
  Maar zolang het normaal is en is wat hun het liefst willen en zich lekker in voelen wil ik ze daar graag vrij in laten .
  Ik wil ze niet beïnvloeden in dingen die ze zelf niet zijn.
  Maar helaas liggen mijn man en ik daarmee niet helemaal op een lijn

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.