Cravings tijdens de zwangerschap (welke had jij?)
7 mei 2019 Mama Zwangerschap 6

Cravings tijdens de zwangerschap (welke had jij?)

Cravings tijdens de zwangerschap, betekent eigenlijk niets minder dan vreetbuien tijdens de zwangerschap. De meeste (zwangere) vrouwen zullen het ongetwijfeld herkennen dat zij tijdens de zwangerschap een enorme drang hadden naar bepaald eten (en dat hoeft niet perse augurken en ijs te zijn :).

Inmiddels liggen de zwangerschappen al een tijdje achter mij, maar er zijn natuurlijk van die dingen die je niet meer snel vergeet. Zoals de vreetbuien haha. Bij beide zwangerschappen had ik al vrij snel heel erg behoefte aan bepaald eten wat ik normaal niet zo heel veel at.

Craving naar brood tijdens de zwangerschap

Ik herinner mij nog heel goed dat ik tijdens de zwangerschap van Senna een ontzettende behoefte had aan het eten van brood. Waar ik normaal heel veel moeite had met het eten van brood voor het ontbijt, at ik dit nu zonder moeite. En ik vond het heerlijk haha. Er zijn heel wat broden tijdens het eerste semester er doorheen gegaan.

Craving naar tomaten tijdens de zwangerschap

Het tweede semester van de zwangerschap van mijn zoon, had ik een enorme behoefte aan tomaten. Ook weer zoiets waar ik normaal niet zo heel veel trek in had, en wat nu niet aangesleept kon worden. Ik kon ze zo als een appel opeten. Heerlijk. Inmiddels ben ik er niet meer zo gek op als toen.

Craving naar sinaasappels tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap van Sophia had ik een enorme craving naar sinaasappelsap. Kilo’s sinaasappels kocht ik om er sap van te maken. Echt zo lekker. Ik kon er geen genoeg van krijgen. En nog steeds vind ik sinaasappels heel erg lekker, maar neem ik er niet meer de moeite voor om dit dagelijks te maken.

‘S nachts eten tijdens de zwangerschap

Wat ik overigens bij beide zwangerschappen heel erg had, was dat ik er midden in de nacht uit kon gaan om te eten. Ik vond worst en kaas bijvoorbeeld ontzettend lekker. Ik schrokte het eten naar binnen en ging weer naar bed haha.

Zout tijdens de zwangerschap

Sommige cravings bevatten veel zout. Ook vertellen veel zwangere vrouwen om juist heel veel behoefte aan zout te hebben tijdens de zwangerschap. Het is belangrijk om op de inname van zout tijdens de zwangerschap te letten, omdat te veel aan zout kan zorgen voor een hoge bloeddruk wat zelfs gevaarlijk kan zijn. Aanbevolen hoeveelheid voor een zwangere vrouw is niet meer dan zes gram zout per dag.

Tot zover een aantal van mijn cravings tijdens de zwangerschap. Zijn sommige cravings herkenbaar? En welke? Welke cravings had jij tijdens de zwangerschap?

Reacties

 • Yvette

  Hahah grappig om dan terug te lezen he.

  Bij onze dochter had ik rijstenwafels met chocolade pasta(nutella) en daarop een plak kaas.

  En bij onze zoon at ik pakken hagelslag 🙄!

 • Rory

  Ik wilde heel veel vers fruit en verse groentes eten. Heel gevarieerd. Ook sambal heb ik – in mindere mate – gebruikt zodat mini alvast kon ‘wennen’ aan alle smaken. Ik weet nog wel dat ik een jongen van de groente-afdeling van de supermarkt zowat heb gekeeld omdat hij – let wel, het was winter – geen minneola’s meer had. Op zijn antwoord: “Maar mevrouw, het is winter” antwoordde ik dan ook heel adres: “Kan mij niet schelen. Ik MOET minneola’s hebben”. Genant, I know 😉
  Onlangs geplaatst door Rory: Iets met karma en lief voor jezelf zijn

 • Eva

  Ik hield bijna niks binnen de gehele zwangerschap. Maar waar ik op leefde waren Galia meloenen, wortelen en pompoensoep. Ik vond asperges ineens ook superlekker terwijl ik daar normaal niet echt voor te porren ben. Juist geen vlees, vond ik echt supervies en ik werd er van. Grappig dat iedereen andere cravings heeft tijdens de zwangerschap.

 • Felicia

  bij de eerste had ik het met marsepein gebak echt elke dag. en bij de tweede was het verse annanas met johurt
  bij de derde zoete drop en bij de vierde ons jongetje niks had ik geen craving haha

 • Felicia

  en ook bij de derde was ik super misselijk echt elke dag zo wat hele dag door echt alleen bij de derde bij de rest van de kinderen wel duizelig maar alleen in de ochtend .
  ik kon niks eten tijdens de zwangerschap van jasmijn in het begin het enige wat ik kon verdragen was hamburgers en patat in de vroege ochtend haha terwijl ik normaal gezond en vers ontbijt.

 • Tessa

  Ik zit nu in het derde trimester en kan de hele zwangerschap al volop genieten van pindakaas! Zoete dingen ben ik helemaal dol op. Groenten en andere hartige dingen kan ik juist niet eten, die staan me onwijs tegen. Terwijl ik juist ook wel weer dol ben op kaas… In de eerste weken van de zwangerschap was ik bijna verslaafd aan alle soorten yoghurt (vooral met honing en walnoten, heerlijk…!)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv