Ik deed een collageen huidscan en dit is het resultaat
25 mei 2018 Beauty 1

Ik deed een collageen huidscan en dit is het resultaat

Onlangs werd ik benaderd door een schoonheidsspecialiste bij mij in de buurt. Ik ging bij haar op bezoek en al snel stelde zij mij voor om eens een collageen huidscan bij haar te doen. Collageen is namelijk een ontzettend belangrijk voor je huid om huidveroudering te voorkomen. Een aantal weken geleden heb ik de scan laten maken en ik deel het resultaat!

Wat is collageen

Collageen is een eiwit die het bindweefsel bij elkaar houdt in botten, bindweefsel en ook in de huid. Na het 25e jaar neemt het collageen af en wordt het bindweefsel minder stabiel. Collageen zorgt voor stevigheid van de huid en is daarom erg belangrijk tegen huidveroudering.

Er worden veel cremes aangeboden waar collageen in zit. Helaas kan collageen niet worden opgenomen door de huid. Wel zijn er een aantal dingen die je kan doen om de aanmaak van collageen te bevorderen zoals bijvoorbeeld onder andere de huid masseren, gezond eten en zorgen voor voldoende inname van vitamine C.  Stoppen met roken, alcohol en zon vermijden zorgen er verder voor dat je collageen niet extra snel wordt afgebroken. Voorkomen is beter dan genezen!

Collageen huidscan

Eigenlijk vond ik het best heel erg spannend om een collageen scan van mijn huid te laten maken. Stel dat mijn huid ontzettend slecht is? En hoe gaat zo’n scan eigenlijk in haar werk? Nou, om de laatste vraag direct te beantwoorden: zo’n scan gaat heel erg makkelijk. Een stukje bij de slaap van het hoofd wordt ontsmet en vervolgens wordt er een apparaatje opgezet. En deze maakt de scan. Vervolgens zie je op beeld het resultaat.

Links is de scan van een huid met voldoende collageen en rechts is de scan van mijn huid. De gele stippels is het collageen in de huid. Zoals je ziet is het bij mij al wat minder. Het goede nieuws is dat dit met supplementen eventueel wel beter kan worden. Ik zou hier voor kunnen kiezen, maar in mijn persoonlijke geval is dit nog niet noodzakelijk. Ik slik overigens momenteel de beautysupplementen van Oenobiol en wij willen over een tijdje nog eens een huidscan maken of dit wellicht al verbeterd is. Ik zou dan altijd alsnog kunnen kiezen om extra supplementen met collageen te gebruiken.

Wanneer ik weer een scan zal doen houd ik jullie zeker op de hoogte. Ook leuk is dat ik binnenkort de Venusswan bij deze schoonheidsspecialiste mag uitproberen. Kennen jullie dit toevallig al? Dit is een apparaat welke de huid lift en strakker maakt. Binnenkort zal ik hier apart nog eens over schrijven.

De schoonheidsspecialist waar ik in de artikel over schrijf is De Foundation Skin Care in Ede. Neem zeker even een kijkje voor de behandelingen en mogelijkheden.

Was jij al op de hoogte van hoe belangrijk collageen is voor de huid?

Reacties

  • Iris

    Interessant om te zien! Ik ben benieuwd wat er uit de tweede scan komt.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv