BLIKSEMINSLAG: “Dit zal ik nooit meer vergeten”
6 sep 2020 Lifestyle Persoonlijk 1

BLIKSEMINSLAG: “Dit zal ik nooit meer vergeten”

Blikseminslag. Het is iets waar je niet aan moet denken. En al helemaal niet wanneer je net in je nieuwe huis bent gaan wonen en na twee weken (!) te maken krijgt met blikseminslag. Yvette doet haar verhaal over deze heftige periode. 

Juni 2012

Na 2 weken klussen zouden wij op 2 juli weer beginnen met werken.

Wolkje uit het dakraam

Dat liep alleen een beetje anders dan we in gedachte hadden. Zondag 1 juli kwamen wij terug van een verjaardag, mijn man sprong onder de douche en ik hing snel de was op. We zouden onze laatste vakantie dag afsluiten door samen ergens een hapje te gaan eten. Tijdens de was op hangen zag ik een raar mini rookwolkje uit ons dakraam komen, niet heel bijzonder en stond er dan ook niet echt bij stil. Ik liep naar de badkamer om het te vertellen aan mitchel en opeens viel het licht in de badkamer uit. Pestkop als ik ben, kreeg ik gelijk de opmerking : Doe niet zo flauw doe dat licht aan. Deze keer lag het alleen niet aan mij..

Eenmaal beneden stonden er een aantal buren in de tuin, ik draai de deur open en de buurman schiet naar binnen. Ik zeg nog doodleuk je mag gewoon aanbellen hoor als je langs wilt komen. Het enige wat hij terug roept is BEL DE BRANDWEER…wij begrepen er niets van dus heeft de buurman maar zelf gebeld!

Blikseminslag

Het rookwolkje en het uitvallen van de stroom had namelijk een reden. De bliksem was ingeslagen, zowel bij ons als bij onze buren. Wij hebben hier niets van mee gekregen , maar meerdere mensen vertelde ons dat het een hele harde klap is geweest. En dat ze door de enorme klap wisten dat hij ergens ingeslagen moest zijn, helaas dus bij ons.

Dit zal ik nooit meer vergeten

Daarna ging alles ontzettend snel, 2 brandweerwagens kwamen aan geracet en schoten gelijk naar de zolder. Ze hadden een soort mega hamer bij waarmee ze ons dak hebben open gebroken. De bliksem was namelijk tussen de dakpannen in geslagen. Het gebonk van die hamer en daarna het horen rinkelen van het glas van de serre wat kapot werd gegooid door de dakpannen zal ik nooit meer vergeten. Dat was zo ontzettend heftig. Het enige wat ik dacht was dat was ons mooie huis. Vooral ik was erg emotioneel, ons eerste huis en dan na 2 weken dit. Brand was wel het allerlaatste wat we hadden verwacht.

Ramptoeristen

En dan de “ramptoeristen”. De halve buurt stond bij ons achter op het pleintje en aan de voorkant voor ons huis. Als je zelf iets heftigs mee maakt weet je pas hoe vervelend het is als mensen komen kijken. Er werden fotos gemaakt en mensen waren gewoon met elkaar aan het lachen, of er niets aan de hand was. Voor hen was dat natuurlijk ook zo, maar wat voelt dat rot zeg. Er was 1 man die zei allemaal even lachen en wilde dus een foto maken, toen ben ik echt heel boos en verdrietig geworden. Hij heeft uiteindelijk ook zijn excuses gemaakt voor zijn ongepaste gedrag. Wij zullen door dit alles ook niet zomaar meer ergens gaan “kijken” als er een brandweer wagen staat.

Uiteindelijk bleek het ontzettend mee te vallen, oke ons halve dak lag open, maar jeetje wat had de brandweer netjes geblust, er was dan ook op geen andere plek in huis water schade doordat ze zo netjes te werk waren gegaan. De bovenste laag van het glas van de serre was helemaal kapot, dat was natuurlijk van de dakpannen die naar beneden werden gegooid. Maar verder waren het alleen wat zwarte vegen op de trap en muren van de slang, en gaten in de tuinset van de dakpannen. Dus al met al waren we er redelijk goed van af gekomen.

blikseminslag

Willen wij hier nog wel wonen?

Die zelfde avond kwam er nog een bedrijf langs die ons dak , tijdelijk heeft dicht gemaakt. Mocht het slecht weer worden en heel hard regenen zouden we het in iedergeval droog houden, en zou de schade niet groter worden. Samen met de buren en de mannen van het bedrijf hebben wij savonds nog een biertje gedronken, dat was erg fijn.Even na bespreken wat er nou eigenlijk allemaal gebeurt was. We hadden de optie om in een hotel te gaan slapen maar dit wilde ik niet omdat ik bang was dat ik dan nooit meer naar huis zou durven. Dus sliepen wij gewoon in ons eigen huis. Dat voelde als de beste keuze .De volgende dag kwam er een schade expert langs zijn eerste vraag was: Wil je hier blijven wonen? Uhm ja graag we wonen er net 2 weken. Hij keek ons vol verbazing aan, dit had hij nog nooit mee gemaakt. Hij snapte onze keuze natuurlijk helemaal dat we hier graag wilde blijven wonen.

Herstellen van de schade

En dan krijg je de keuze welk bedrijf ga je kiezen om alle te herstellen, gelukkig hadden wij hier totaal geen ervaring mee en wisten dus totaal niet wie wij zouden moeten kiezen. Na overleg met de buren besloten wij om beide het bedrijf te kiezen die de bewuste avond ons dak had dicht gemaakt. Daar hadden wij een erg fijn gevoel bij. Zij waren netjes en vriendelijk, en gelukkig hadden ze tijd om de schade te herstellen. Op gevoel afgaan was op dat moment het enige wat we konden doen. Al vrij snel konden ze beginnen, iedere dag om 7.00 kwamen ze met 2 of 3 man, het was echt een hele klus , eerst moest alles verder gesloopt worden en daarna kregen wij heel veel keuzes om te maken. Hoe wil je de schotten , welke vloer wil je , welke kleur, wil je weer een aparte plek voor de droger en wasmachine. Het voelde heel gek om die keuzes te maken want ja alles was voor de verzekering. Wij hadden besloten om ook gelijk aan de andere kant een grote dakraam te laten plaatsen, ze waren nu toch al bezig. Wij zeiden voor de grap nog dat de dakkapel ook gesloopt was, maar daar trapte ze niet in haha. Ze hebben hard gewerkt om onze zolder weer mooi te herstellen en het ziet er dan ook super uit. De eerste paar dagen durfde ik bijna niet op de zolder te komen. Zo mooi en netjes. Geluk bij een ongeluk!

Tip!

Een tip vanuit ons : Zorg dat voor je in je huis gaat wonen de verzekering geregeld is. Mitchel heeft terwijl hij aan de telefoon zat met de verzekering de brief open gemaakt met ons polisblad er in. Ik moet er niet aan denken hoe het had geweest als we nog niet verzekerd waren. De verzekering gaf aan dat ze heel vaak horen dat mensen dit pas gaan regelen als ze er al wonen. Dus lieve mensen, zorg dat dat 1 van de dingen is die je als eerste regelt! Al hoop ik dat nooit iemand dit hoeft mee te maken!
Hebben jullie wel eens brand gehad? Of bliksem inslag?

Liefs Yvette

Over Yvette

Ik ben Yvette, 30 jaar en getrouwd met Mitchel.
Samen hebben wij een dochter van 6 Aubree en een zoontje van 4 Tibbe.

Door dat ik zelf last heb van hormonale migraine en af en toe een grote hormoon bom kan zijn heb ik besloten om de opleiding tot hormoon coach te volgen.
Als gastblogger van Twinkelbella ga ik jullie meenemen in mijn opleiding tot hormooncoach, en hoop ik goede en bruikbare tips met jullie te kunnen delen.
Want iedereen verdient het om (weer) fijn in haar vel te zitten!
Ik heb er erg veel zin in, hopelijk tot snel!

Veel liefs Yvette

Reacties

  • Rachelkromdijk

    Wij wonen nu een jaar in ons huisje en hebben ook bepaalde lekkage meegemaakt op de zolder, maar gelukkig geen blikseminslag of brand.. laten we dat eventjes afkloppen! ik vind onweer altijd heerlijk om naar te luisteren (en naar te kijken), maar dit is dan wel bizar als je dit ziet.. pff.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.