7 supertips voor zeepresten en kalkaanslag verwijderen in de badkamer!
1 jul 2021 Lifestyle Mama 0

7 supertips voor zeepresten en kalkaanslag verwijderen in de badkamer!

Het schoonmaken van de badkamer is een klusje wat ik elke week uitgebreid doe. Bijna dagelijks doe ik even een snelle touch up, en een keer in de week moet alles er aan geloven. Ik vind hygiene erg belangrijk en vind het daarom ook erg belangrijk dat dit goed gebeurt. Een van de lastigste dingen echter, vind ik het verwijderen van zeepresten en kalkaanslag in de badkamer. Deze kunnen ontzettend hardnekkig zijn. Inmiddels heb ik daar een aantal tips voor gevonden en deel ik deze graag met jullie!

Zeepresten en kalkaanslag verwijderen met schoonmaakazijn

Over schoonmaakazijn kan ik uren praten. Wat een geweldig middel om zeepresten en kalkaanslag mee te verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van kalkaanslag op de douchewand of kalkaanslag op de douchedeur. Wel even goed om hierbij te zeggen: kijk uit met natuursteen! Want dit gaat niet goed samen (heb ik zelf mogen ervaren. Maar voor de rest: het werkt fantastisch. Wat ik zelf altijd doe is warm water mengen met een scheut schoonmaakazijn. Voor meer tips en weetje over schoonmaakazijn, lees ook: 9x wat je met schoonmaakazijn kan doen.

Zeepresten en kalkaanslag verwijderen met cola

Vaak hoor ik als tip voor het verwijderen van zeepresten en kalkaanslag, dat dit gemakkelijk kan met cola. Nu heb ik dit zelf nog nooit geprobeerd, maar mocht jij het eens willen proberen: be my guest 🙂

Zeepresten en kalkaanslag verwijderen met wasverzachter

De tip om zeepresten en kalkaanslag te verwijderen met wasverzachter ken ik al wel. Zorg er wel goed voor dat je alles daarna heel goed droogmaakt, om uitglijden te voorkomen. Voor deze tip maak je een emmer met warm water klaar waar je een scheut wasverzachter aan toevoegt. Met een doekje breng je dit aan op de plekken met aanslag. Even tien minuten laten inwerken (heel belangrijk) en hoppa, hierna veeg je alles zo weg. Om zeepresten en kalkaanslag te verwijderen met wasverzachter zou ik er persoonlijk wel voor kiezen om dit te gebruiken op bijvoorbeeld de douchewand. Ik zou het zelf niet gebruiken op bijvoorbeeld een spiegel of glas omdat je dan weer andere vlekken krijgt.

Zeepresten en kalkaanslag verwijderen met een tandenborstel

Ik ben dol op tandenborstels wanneer het op schoonmaken aankomt. Zo ontzettend handig. Houd ze wel goed apart van de overige tandenborstels om te voorkomen dat iemand anders er zijn of haar tanden mee poetst ;). Bij zeepresten en kalkaanslag doe ik vaak eerst wat water met azijn op de aanslag, even laten intrekken, en daarna poetsen met een tandenborstel. Werkt fantastisch. Ook de randjes van de douchedeur of de randjes van de waspak of het putje maak ik regelmatig schoon met een tandenborstel.

zeep en kalkresten badkamer verwijderen

Zeepresten verwijderen met afwasmiddel en azijn

Voor enkel het verwijderen van zeepresten heb ik ook nog een zeer gemakkelijke tip. Het beste hiervoor is om een spuitflacon klaar te maken met afwasmiddel en azijn. Hiermee kunnen de plekken makkelijk worden gesprayed. Ook hiervoor geldt: even laten intrekken. Om makkelijk zeepresten te verwijderen is het namelijk belangrijk om de plek zacht te laten worden. Na ongeveer tien minuten veeg je alle zeepresten gemakkelijk weg! Wanneer je een microvezeldoek gebruikt kan je dit ook nog eens gemakkelijk gebruiken op spiegels en bijvoorbeeld de douchewand. Wel goed nadrogen!

Kalkaanslag verwijderen van kranen

Kalkaanslag verwijderen van kranen leek mij altijd een helse klus, maar dat valt echt reuze mee. Wat je het beste kan doen is een doekje (soms doe ik ook een stuk keukenrol) drenken in (schoonmaak) azijn. Dit wikkel je vervolgens heen om de aanslag. Zelf wikkel ik het vaak om de kraan waar de aanslag zit. Dit laat je lekker lang intrekken, bij voorkeur een nacht lang (ligt er ook aan hoe ernstig de kalkaanslag is). Vervolgens verwijderen, even poetsen, en voila alles is weer mooi schoon. Deze tip kan je ook heel makkelijk gebruiken voor de putjes in de wasbak!

Toiletpot ontkalken met schoonmaakazijn

En dan tot slot: iets dat vaak wordt vergeten: namelijk het ontkalken van de toiletpot! Dit is misschien wel het allermakkelijkste klusje van de hele badkamer! Na het reinigen van de toiletpot gooi je een halve fles schoonmaakazijn in de pot. Even een nacht laten inwerken en de volgende dag doorspoelen. Zo makkelijk kan ontkalken zijn 🙂

Dit waren een aantal tips die het schoonmaken voor mij een heel stuk makkelijker maken! Mocht je nog meer leuke tips willen lezen voor het schoonmaken van de badkamer, check dan even de site van Omaweetraad. Ik ben benieuwd wat jij van de tips in dit artikel  vindt! Mocht jij er nog iets aan toe te voegen hebben, graag! Dan lees ik dit heel erg graag hieronder in de comments!

Hoe vaak maak jij de badkamer schoon?

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.