5x Rotklusjes in het huishouden
2 nov 2018 Lifestyle Mama 15

5x Rotklusjes in het huishouden

Ik word rustig van schoonmaken en het geeft een heerlijk gevoel wanneer het huis schoon is (voor die paar minuten dat het duurt dan ;)). De meeste dingen vind ik niet erg om te doen. Stofzuigen, poetsen, ik draai er mijn hand niet voor om. Maar er zijn van die rotklusjes die toch elke keer weer blijven liggen omdat ik er niets aan vind.. Herkenbaar deze rotklusjes in het huishouden?

Spinnenraggen

Het zit niet standaard in mijn routine en ik kan het dan ook gerust eens vergeten. Wij hebben best veel stof in huis dus handig is het niet. Stoffen doe ik dan wel heel regelmatig, maar even de spinnenrag pakken en langs de muren vind ik gewoon niet leuk om te doen.

Plintjes schoonmaken

Ook zoiets wat ik vaker moet doen. Ik las eens over iemand die dit elke week deed. Elke week. Nou, als ik al die plinten in mijn hele huis elke week moet schoonmaken houd ik geen tijd meer over haha. Dus probeer ik het af en toe mee te nemen als ik in een schoonmaakbui ben. Maar ook dit mag ik zeker wat vaker doen.

Strijken

Ik. heb. een. hekel. aan. strijken. Het moet allemaal precies, het duurt lang, en ik heb er het geduld niet voor. In een ideale wereld ligt al mijn kleding netjes gestreken in de kast. Maar daar heb ik dus totaal geen zin in. Ik probeer daarom nu maar de avond van tevoren de kleding voor de volgende dag te strijken zodat ik dit niet in de ochtend hoef te doen (want: nog meer drama). Oh en nu wij het toch over de was hebben, het vouwen van sokken is ook geen favoriet hier 😉

Ramen zemen

Ik heb het opgegeven hoor. Schone ramen in huis. Toen wij nog een schoonmaakster hadden (en de kids klein waren) waren mijn ramen vrijwel altijd schoon. Ik heb overigens een hekel aan vieze ramen. Maar het is hier in huis gewoon niet te doen. Wij hebben in de woonkamer een grote glazen wand, die maakte ik eerder heel veel schoon, maar ik begin er niet meer aan. De kinderen maken het in no time weer vies, wat er voor zorgt dat ik met frustratie er naar moet kijken. Dus. Welkom in mijn huis met vieze ramen.

Kasten uitzoeken

Ik heb het pas gedaan hoor, de zomer kleding ingeruild voor de winterkleding. Een klusje waar ik altijd onwijs tegenop zie, maar waar ik altijd heel blij van word wanneer het gedaan is. Ik heb nu een tas vol staan met kleding voor een vriendin, en een tas met oude kleding van de kinderen voor het Leger des Heils. Oh, en ik ben nog lang niet klaar, de kasten van de kids en de kasten in de keuken (oh en niet vergeten de berging) moeten ook nog!

Herkenbaar deze vervelende klusjes in het huishouden? Wat vind je het aller aller vervelendste klusje welke je liever zou overslaan?

Reacties

 • Marlous

  Haha je noemt echt precies mijn vervelendste huishoudelijke klusjes!
  Kasten uitzoeken heb ik een haat-liefde-verhouding mee 😉 Ik vind het ook erg vervelend, maar kan heel soms juist ook’rustgevend’ werken.
  Het ‘leukste’ klusje vind ik om met een emmer lekker ruikende sop alles te poetsen. Die frisse geur word ik echt heel blij van 🙂

 • D

  Voor de plinten “schakelde” ik de kids in toen ze kleiner waren.vonden ze geweldig.en nog steeds doen ze dat wel eens. Werden gelijk de radiatoren ook gedaan vonden ze helemaal leuk. Mss ook wat voor jou kids 😉
  Ik vind vooral de badkamer schoonmaken niet super.maar ramen zemen heerlijk.doe ik wekelijks knapt alles zo van op vind ik.
  Wel weer lekker he als je kas t en opgeruimd zijn.

 • Manouk

  Ik pak de plinten alleen mee als ik zie dat er stof op zit haha. Ramen zemen is ook niet mijn favoriete ding, want wat je zegt; het is altijd zo weer vies. Kasten opruimen vind ik ook niet leuk, aangezien ik niet vaak tegen de rommel binnenin kijk is het ook minder dringend ofzo.

 • Angelique

  Ramen zemen doet m’n schoonmoeder en spinnenraggen mijn vriend (kan ik niet bij haha) Kasten opruimen vind ik alleen vervelend wat betreft de kledingkasten, verder eigenlijk geen moeite mee.

 • Tina

  Ik heb nergens een hekel aan,en als je alle kamers 1x in de week schoonmaakt neem je de plinten toch gelijk mee…ik maak alle kamers en badkamer enzovoort elke dag schoon…ik kan ok niet met de Franse slag poetsen …

  • Saskia Hardeman

   Ja, met stofzuigen doe ik dat wel, maar zou het gewoon af en toe even goed moeten doen met een natte doek. En dat zit dus nog niet in mijn systeem 🙂

 • Inger

  Wij hebben van die jemako doeken voor de ramen, kun je ook gewoon alleen de vieze plekken “wassen”. In ons geval dus nu de kinderen wat groter zijn, de plek waar de kat met z’n neus tegen t raam zit🤔

 • Iris

  De ramen hier zijn ook een grote bron van frustratie. Dat komt ook doordat ik schuiframen met kleine vakken heb die ook nog eens niet van buiten schoon te maken zijn door de hoogte. Het ergste is nog dat ze twee weken na het schoonmaken weer net zo vuil zijn als eerst.

 • Kirsten

  Oh ja bah, dat zijn idd wel allemaal vervelende klusjes.. Elke week je plinten schoonmaken, wie verzint het.. Ik zou ook wel iets consequenter willen zijn wat betreft de klusjes naast alle standaard taken maar het schiet er gewoon bij in.
  Onlangs geplaatst door Kirsten: Betaalbare date tips voor ouders (to be)

 • Marieke

  Ramen zemen doe ik niet vaak, al kost het eigenlijk weinig tijd en moeite. Het vervelendste vind ik de luxaflex voor het keukenraam. Dat ding wil gewoon niet schoon, het is slechte prutskwaliteit dus ter hoogte van de raamklink is het helemaal verbogen. Nat afnemen werkt niet omdat het zo dun is en met de swiffer wordt t niet schoon. Strijken vind ik best leuk. Je ziet er meer resultaat van dan van stofzuigen of wc poetsen 😂. Schoenen poetsen vind ik ook zo leuk, hoe meer paren hoe liever (al heb ik zelf maar twee paar poetsbare schoenen dus ik ben zo klaar).

 • Coco

  Ik sluit me aan bij dit lijstje….
  Was opvouwen doe ik ook niet zo graag, lijkt zo lang te duren… En de afwas, mits we geen vaatwas hebben is dit een dagelijkse klus. Een geluk, heb een goeie handcréme. Onmisbaar!
  Onlangs geplaatst door Coco: De strijd met mijn kind.

 • Ilse Visscher

  Ik ga stuk! Dit had ik zo kunnen schrijven. Oké, alleen die plinten neem ik wel elke keer mee, maar de rest… en vooral die kasten uitzoeken. Staat nu al zo’n drie weken op mijn lijstje haha. Sommige dingen zijn gewoon echt niet leuk!
  Onlangs geplaatst door Ilse Visscher: Rubriek #15: het verhaal van mama Priscilla

 • Hilde

  Oh ramen lappen vind ik het ergste wat er in het huishouden bestaat. Ik kan voor de rest alles wel redelijk bijhouden elke week, en de koelkast soppen vind ik wel een dingetje waar ik tegen aan hik steeds….

 • Felicia

  het is niet zo dat mijn man en ik niks doen maar er komt hier 2 keer in de week iemand schoonmaken dus dat scheelt wel een berg en vooral met 4 kindjes is dat hier fijn

 • Miranda

  Hier ook een hulp die schoonmaakt 1x in de 2 weken. Fijn met een baby en nog een zoon van 4. Ik kom er niet aan toe. Wassen etc is al veel werk, ik hou t zelf wel bij toiletten enzo, stofzuigen maar vooral het natte schoonmaakwerk hebben we hulp. Zodoende heb ik tijd voor leuke dingen met de kinderen.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv