ZOMERVAKANTIE 2020 WAT GAAN WIJ DOEN?
16 jun 2020 Lifestyle Mama Travel 21

ZOMERVAKANTIE 2020 WAT GAAN WIJ DOEN?

Alhoewel het nu lijkt dat we langzaamaan weer naar ons oude leven toegaan, is dit toch niet helemaal zo. De Corona crisis heeft er flink ingehakt en zal nog steeds gevolgen hebben voor ons allemaal. Ik denk dat al deze gevolgen zelfs nog een hele nasleep zal hebben. Een daarvan is de zomervakantie 2020. Ook dit zal niet worden zoals het altijd geweest is. 

Ik riep altijd: no way dat ik de zomer volledig thuis blijf. Nu, na de intelligente quarantaine waar wij verplicht al heel lang thuis waren, en met het oog op gezondheid, denk ik er inmiddels heel anders over. Al tijdens de quarantaine zei ik: ik vind het allemaal prima, zolang we weer mensen kunnen zien en dingen kunnen ondernemen. Dan maakt dat hele reizen en vakantie mij niets meer uit.

Versoepeling Corona maatregelen

En zo denk ik gedeeltelijk nog steeds. Ik ben dolblij dat alles weer een beetje soepeler wordt. Ik kan weer afspreken met vrienden en vriendinnen, er komen hier weer kindjes over de vloer, en het lijkt allemaal weer een heel klein beetje te lijken op het leven voor Corona. Dat de kinderen nu weer naar school mogen is alleen maar ontzettend fijn. Zoals ik vaak uitleg om misverstanden te voorkomen: niet alleen voor mij, maar ook voor henzelf. Zij hebben de regelmaat nodig en zonder deze regelmaat wordt het voor mij als moeder heel lastig om de rust in huis te bewaren. Dat geeft niet, het is nu eenmaal zoals het is.

Toen bekend werd dat er iets versoepeling zou worden gehandhaafd, dacht ik: mooi, kunnen we misschien toch nog op vakantie. Op vakantie gaan naar Italië (mijn favoriete vakantieland), heb ik al lang uit mijn hoofd gezet. Dat kan gewoon niet. Het land is dusdanig getroffen door de crisis, en eerlijk is eerlijk: de hygiene daar is niet al te best, dat het reizen daarnaartoe niet verantwoordelijk zou zijn. Ik had daarom bedacht dat we best wel een reis zouden kunnen boeken naar het huis in Zwitserland waar wij al jaren achter elkaar zijn geweest. Zwitserland is schoon, het is er ruim en je hoeft er bijna niemand tegen te komen, plus wij kennen de plaats waar wij al veel vaker zijn geweest.

Maar helaas.. Het zit al volgeboekt. Heel voorzichtig zijn wij dus aan het kijken wat de andere opties zouden kunnen zijn. Aan mijn man merk ik dat hij liever afwacht en op het laatste moment boekt. De toekomst is momenteel namelijk niet helemaal zeker.

Uitgesloten is dat wij in Nederland op vakantie gaan. Dan blijf ik denk ik liever thuis. En ik moet zeggen dat ik het voor deze ene keer dit jaar helemaal niet zo erg zal vinden om thuis te blijven. Zolang de kinderen maar met vriendjes kunnen spelen en ik mijn vriendinnen in de buurt heb (Stephanie gaat bevallen in vermoedelijk juli!!) is het allemaal ok.

Waar ik heel benieuwd naar ben is hoe jullie plannen er uit zien voor de aankomende zomervakantie. Blijf je thuis? Of wil je graag op vakantie naar een ander land? Ik ben heel benieuwd en lees jullie reacties erg graag terug in de comments

Reacties

 • Marieke

  Wij gaan heerlijk met de boot op vakantie in Nederland. Nederland is nog zo verkeerd niet. 😉 we hebben de afgelopen jaren zoveel mooie plekjes gezien in Nederland. En voor t weer of je tegenwoordig niet echt meer weg. ☀️

 • Marieke

  Wij gaan niet. Het is al een paar jaar geleden voor ons dus ik wilde echt graag, maar met al die maatregelen vind ik het het geld niet waard. Sowieso zouden wij zoals altijd in Nederland blijven. Mijn man is hartpatiënt en de klachten zoals veel coronapatiënten houden heeft hij altijd al. Het risico is voor hem te groot (vind ik). Ergens heen en constant op je qui vive zijn voor die 1,5 m en overal reserveren voor een tijdslot is geen vakantie. Ik heb pubers dus afstandregel geldt ook voor hen. Dan kunnen ze beter vanaf huis met vrienden afspreken dan ergens anders tot broer/zus veroordeeld zijn 😂.

 • Naomi

  Heel begrijpelijk dat je niet naar Italië gaat. Ik blijf dit jaar thuis, maar dat was ook al voor de coronacrisis het plan, dus voor mij verandert er niets. Vakantie in Nederland kan trouwens ook best leuk zijn hoor, maar je moet wel de juiste plek kiezen;).
  Onlangs geplaatst door Naomi: Boekenpraat: Een heel gewoon gezin (Mattias Edvardsson)

 • Brenda

  Ik dacht er in het begin ook zo over als jou. ‘Hele vakantie thuisblijven? No way!’
  Wij hadden een grote schone best luxe camping geboekt in Italië. Hoewel het daar prima voor elkaar lijkt, hebben we de vakantie geannuleerd. Al voordat de versoepelingen kwamen. Wij houden er ook van om er op uit te gaan tijdens onze vakanties in Italië. De sfeer zal in de dorpjes heel anders zijn en idd daar zit je wel met hygiëne. En dan is er een beperkt aantal gasten wat naar het zwembad mag/kan enzo. Nee liever niet.
  Dus toen besloten we hier de boel op te knappen en niet weg te gaan. Maar het bleef spoken. Dus toch gezocht naar een leuke camping in Nederland en zowaar 1 gevonden te hebben, althans dat moet nog blijken natuurlijk 😉 maar ik wilde er te graag even tussenuit met de caravan en dat gaan we nu toch lekker even doen, een klein weekje.

 • Ineke

  We hadden al een chalet in nl geboekt en hier gaan e dus ook heerlijk naar toe.
  Buitenland op vakantie gaan zou ik ook niet doen dit jaar en zelfs volgend jaar niet denk ik.
  Kleine kids thuis dus het maakt niet uit, nl is prima.

 • Yvonne babin

  We hadden al geboekt om naar meer van annecy te gaan in Frankrijk met de tent. Dit laten we ook doorgaan. Lekker op afstand aan het meer en rondtoeren /wandelen /fietsen. Van het mooie weer genieten, met de maatregelen in ons hoofd en bijbehorende mondkapjes indien nodig.

 • Claudia

  Ik snap het hele helemaal!
  Wij zouden naar Spanje gaan maar met een kleintje van dan 9 maanden vonden wij niet echt een goed plan. Om toch even uit onze eigen omgeving te gaan hebben wij op de valreep een chalet gehuurd in zeeland voor een weekje. Heerlijk er toch even uit.

 • Tatjana

  Ik zou dit jaar voor mijzelf na 8 jaar eindelijk op vakantie gaan, in Nederland dan wel. Voor mijn zoontje van 2, zou het zijn eerste vakantie worden.

  Gelukkig kon het doorgaan en zijn wij vorige week geweest. Het is alleen wel een groot verschil met waar ik woon, daar is meer open en gezelligheid. En de plaats waar wij op vakantie waren, was nog veel dingen dicht en kon je vaak niet ergens een hapje eten op een terras of bijv. Cafetaria.

  Desondanks hebben wij genoten

 • Carmen

  Wij hebben nog niets geboekt en wachten af. We gaan zeker niet in Nederland op vakantie, juist omdat zoveel mensen dat doen. Ik verwacht in eigen land meer drukte dan op de buitenlandse campings.

  We willen graag naar Italië maar wachten de ervaringen van anderen af mbt de maatregelen. Anders wordt het zuid Duitsland of Oostenrijk.

 • Anouk

  Wij zouden naar Noorwegen .Nu net geboekt naar heel lang zoeken in Nederland. Zeeland, zuid Limburg en Noord Limburg. Op boerderij campings met dieren en zwembad en goede uitvalsbasis om te wandelen, fietsen en musea te bezoeken

 • Cindy

  Wij wachten tot begin Juli hoe het er voor staat in Italië.
  Wat wij mee hebben gekregen van vrienden vanuit het Gardameer is dat de besmetting daar al minimaal was en de afgelopen dagen 0 is. Daarnaast staan wij op een camping, waardoor je al aardig wat ruimte hebt en gewoon dezelfde hygiene als thuis hanteren dan is het gewoon dikke prima. Waar wij onze vraagtekens bij hebben is het zwemmen.. we hebben nu gehoord dat er max aantal personen in mogen en dat je op een bedje moet zitten. Dat wordt lastig met een peuter van 3 die alleen maar wilt zwemmen en ik erbij moet blijven. En met 40 graden bij de caravan blijven is ook niet ideaal. Dus wij wachten nog even de versoepelingen per 1 juli af en gaan dan besluiten of we naar het Gardameer gaan of niet.

 • Albertine

  Ben toch benieuwd waarom het uitgesloten is dat je in NL op vakantie gaat. Klinkt een beetje alsof het ‘niet goed genoeg’ is. Wij hadden al geboekt in NL en zoals het er naar uit ziet kan dat door gaan.

  • Saskia Hardeman

   Oh nee hoor, ik bedoel niet dat het niet goed genoeg is. Meer omdat ik verwacht dat heel veel mensen in nl op vak gaan, meer mbt drukte zeg maar.

 • Kim

  Wij wilden dit jaar naar Frankrijk, maar gaan dit jaar lekker in eigen land op vakantie. We hebben in maart onze 4de kindje gekregen en wat dat betreft is het wel lekker dat we niet ver hoeven te reizen. Wij hebben zelf een camper, dus we zijn flexibel. We gaan 2 weken naar een kindercamping. Geweldig voor onze oudste 3 dames, kunnen ze lekker spelen.
  Ik voelde me er ook niet prettig bij om naar het buitenland te gaan dit jaar.

 • Marjoleine

  Wij zouden naar Griekenland gaan maar hebben het omgeboekt naar volgend jaar. Dit jaar blijven we dus maar thuis. Hebben besloten om dan maar de badkamer aan te pakken🙈. En voor de rest samen met kids er gewoon top weken van te maken met hopelijk leuke uitstapjes en gezellig borrelen enz met vrienden.

 • Kristel

  Wij zouden naar Bonaire gaan, ondanks dat dit versoepeld is gaan wij niet. Met maar 1 IC bed op het hele eiland en een gezin van 5 vind ik dit echt te moeilijk.
  Wat dan wel ook wij hebben geroepen we gaan niet naar Nederland op vakantie, als ik de prijzen zie van een landal CP of Roompot ga ik nog steeds liever niet (1700 euro voor een week is het minste wat ik ben tegen gekomen) en toch ik wil eruit, ik vind dat we dit verdiend hebben, een lock down zelf in de zorg en een verhuizing binnen een maand vind ik dat we er toch ff uit moeten om Zenn te worden en weer fris naar het werk en school kunnen.. maar voor ons ligt dus ook nog alles open. Ik denk dat het last minute word

 • Inge

  Wij gaan drie weken glamping doen in Frankrijk, ben enorm blij dat het door kan gaan. Het aftellen is dus begonnen, nog 3 weken en een paar dagen voor vertrek 😊

 • Liza

  Groot gelijk ik zou ook echt niet ver gaan… Wij gaan naar belgie

 • Melissa

  We zouden naar Tenerife gaan maar durven het niet aan. Annuleren dus, en nu hebben we voor een weekje een huisje aan het water geboekt in Zeeland. Een groot grasveld voor het huisje om te spelen, en een strandje ernaast. Ik heb ook heel erg de drang er heel even uit te gaan.

 • Inge

  Wij gaan een weekje naar mijn familie in Limburg, ideaal zo’n slaapplek!

 • Tessa De Roeck

  Wij hadden een vakantie geboekt in Denemarken (we zijn wel Belgen) maar aangezien de grenzen nog niet open zijn en we maar tot morgen tijd hadden om te annuleren met veel spijt in het hart moeten annuleren…volgend jaar nog eens mss naar Denemarken.
  We hebben ondertussen wel een huis in de Dordogne in Frankrijk geboekt :).
  Als verpleegkundige, na 4 maanden en ziekenhuis gezien te hebben, moet ik er even uit 🙂

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.