7x de leukste waterspelletjes
8 aug 2018 Kinderen Mama 0

7x de leukste waterspelletjes

Dat het warm is hier in Nederland dat weten we nu wel. En zoals het er nu uitziet blijft het de komende periode ook nog wel dit weer. Heerlijk als je het mij vraagt. Toch is het wel belangrijk om regelmatig wat verkoeling te zoeken. Daarom 7 x keer de leukste zomer waterspelletjes op een rijtje!

Tikkertje met een spons

Een favoriet wat ik vroeger zelf altijd onwijs leuk vond! Tikkertje met een spons. Wat je nodig hebt is gewoon een emmer water en een spons! De spons wordt gebruikt om te tikken en de emmer wter om de spons mee nat te maken.

Hoogspringen met water

Ik hoor veel over limbo dansen met een waterstraal maar hoogspringen met een waterstraal is minstens net zo leuk! Wat je nodig hebt is alleen een tuinslang, en water natuurlijk 😉

waterballonnen

Waterballonnen gevecht

Een favoriet van mijn eigen kinderen: een waterballonnen gevecht! Succes gegarandeerd! Waterballonnen en bijbehorende pompen om de ballonnen met water te vullen zijn gewoon te koop bij de Action. Zelf vul ik meestal een heleboel ballonnen en stop deze in bijvoorbeeld een emmer zodat de kinderen er mee kunnen spelen.

Spelen met gekleurd water

Ook heel erg leuk: spelen met gekleurd water. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen het zwembad water een kleur te geven (je hebt hiervoor tabletten maar kan ook gewoon kleurstof gebruiken). Maar je kan ook verschillende bakken vullen met water en ieder een eigen kleurtje. Hier wordt het vooral in het laatste geval dan een hele kliederboel, maar het is wel erg leuk!

Flessenvoetbal

Je hebt nodig: een bal en een fles gevuld met water. Zet de fles met water in het midden en iedere speler mag om de beurt proberen om met de bal de fles om te gooien. Ook leuk is om meerdere flessen met water te gebruiken.

Appelhappen

Wie kent dit nog van vroeger? Een grote bak gevuld met water en daarin appels. Om de beurt mag je proberen een appel uit het water te happen. Ik vond dit vroeger altijd zo leuk, vooral omdat het gewoon lekker fris is wanneer het enorm warm is buiten.

Zelf een waterglijbaan maken

Wat mijn zoontje helemaal geweldig vindt: zelf een waterglijbaan maken. Je kan dit doen met vuilniszakken maar het handigst is toch om met een zeil te doen. En dan: heel veel (vooral heel veel) zeep en water. Het wordt wel een enorme puinhoop maar het is o zo leuk.

Staat er een favoriet spel van jullie tussen? Zo ja, welke? En misschien hebben jullie nog leuke tips? Ik ben heel erg benieuwd!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv