Zie ik mijzelf altijd als blogger?
17 jan 2019 Lifestyle Mama 5

Zie ik mijzelf altijd als blogger?

Inmiddels werk ik al een paar jaar als fulltime blogger. Dit betekent dat ik mijn inkomsten haal vanuit het bloggen en vloggen. Vaak krijg ik dan de vraag: heb je daar dan genoeg aan? Jazeker, ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel blij ben met mijn inkomsten en ergens ook wel trots. Ik had het namelijk nooit kunnen bedenken dat ik het in mij zou hebben om helemaal voor mijzelf te gaan werken en daar ook nog eens goed mee te verdienen. Ik ben hier onwijs dankbaar voor. 

Na de vraag of ik wel genoeg inkomsten heb als blogger, volgt vaak de vraag: maar blijf jij dit werk dan altijd doen? Mijn eerste reactie is: waarom eigenlijk niet. Ik heb altijd genoeg ideeën in mijn hoofd, en wanneer ik dit niet heb, neem ik even afstand en komt het vanzelf weer. Daarnaast wordt ik natuurlijk ook ouder, maak ik weer allemaal nieuwe dingen mee, en kan ik daar van mijn gevoel altijd wel over blijven schrijven. Of het dan interessant blijft, dat is een tweede haha. Maar ik denk ook dat er genoeg mama’s zijn die in dezelfde fase zitten, en het daarom ook leuk vinden om mij te blijven volgen.

Of ik mijzelf altijd zie als blogger, dat weet ik eigenlijk niet zo goed. Ik ben ook wel weer zo iemand die opeens ergens genoeg van heeft en het er dan ook maar bij laat zitten. Aan de andere kant, het bloggen heeft voor mij als mama van jonge kinderen zo ontzettend veel voordelen. Alleen al het feit dat ik altijd in huis kan zijn en er altijd voor mijn kinderen ben, vind ik echt fantastisch. Dat is toch wel iets wat ik als moeder heel erg graag aan mijn kinderen wil geven: dat zij weten dat mama er gewoon altijd is.

Maar ja, het bloggen an sich, ik kan mij indenken dat dit op gegeven moment een beetje gaat vervelen. Ik merk nu bijvoorbeeld ook dat ik het vloggen heel erg leuk vind om mee af te wisselen. Het is dan ook echt een wens van mij om mijn Youtube Kanaal (volg jij mij al) te laten groeien. Toch vind ik dat heel erg moeilijk en denk ik weleens dat ik hier gewoon te laat mee ben begonnen. Er zijn zo veel verschillende youtubers, zie daar nu nog maar eens tussen te komen. Maar ook hiervoor geldt: ik ben al zo blij en dankbaar met iedereen die mij wel volgt en elke week met veel plezier naar onze weekvlogs kijken. Ik ben overigens van plan om meerdere video’s per week te gaan uploaden. Als alles gaat zoals ik wil, vanaf volgende week al! Ik ben benieuwd wat jullie hiervan gaan vinden.

Om concreet antwoord te geven op de vraag: zie ik mijzelf altijd als blogger? Altijd is een groot woord. Maar ik denk in ieder geval wel dat ik nog een tijdje mee ga haha

Nog meer bloggers onder mijn volgers? Zie jij jezelf altijd bloggen?

Reacties

 • Jenn

  Voorlopig wel in ieder geval. Het is niet mijn baan. Het is niet mijn baan, dat ik er af en toe een extraatje voor krijg is leuk meegenomen maar niet mijn doel. Dus zo lang ik het leuk vind blijf ik zeker bloggen.
  Onlangs geplaatst door Jenn: Computerspelletjes van vroeger

 • Aneta

  Heel herkenbaar wat je schrijft. Bloggen haalt bij mij mijn creativiteit naar boven. Maar hiernaast heb ik ook een baan die ik voor geen goud zou willen missen. Mijn baan is een soort verlengstuk van mijn blog, ik haal er mijn inspiratie onder andere uit en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen die ik weer kan verwerken in mijn artikelen. Bovendien merk ik wel dat als ik full time zou gaan bloggen, dat ik het sociale stuk met collega’s zou missen. Bloggen en mijn baan ernaast zijn dus de perfecte combinatie voor mij
  Onlangs geplaatst door Aneta: Je kind gezonder laten snoepen met deze tips

 • Marissa

  Leuk om te lezen dat je er na al die tijd nog zo enthousiast over bent en zoveel ideeën nog hebt! Ik vind het bloggen heel erg leuk, echt een uitlaatklep. Voor mij is het niet mijn baan, ik heb een hele leuke baan die ik niet op zou willen geven voor het bloggen. Ik blijf het doen zo lang ik het leuk vind!

 • Roxana

  Mwah, ik doe het erbij. Vind het wel leuk om af en toe te schrijven. Hiernaast een baan als maatschappelijk werker en dat is eigenlijk al spannend genoeg haha. Ren, vlieg en springwerk om alles binnen 24 uur te doen

 • Saskia

  ik loop al wat jaartjes (17) mee en heb er nog altijd plezier in. Vooral nu ik mijn blog ineens zie groeien. Iets waar ik me nooit mee bezig heb gehouden. Ik deed altijd maar wat, maar ben sinds een paar maanden de boel toch wat serieuzer aan gaan pakken, en schijnbaar werkt het.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv