Wij aten een week veganistisch/vegatarisch (en dat was niet mijn idee)
9 mrt 2018 Lifestyle 11

Wij aten een week veganistisch/vegatarisch (en dat was niet mijn idee)

Tjah, als iemand die best wel veel van vlees houdt had ik niet gedacht dat ik dit bericht ooit nog zou gaan schrijven. Namelijk, dat ik een hele week gewoon geen vlees heb gegeten. En om dan maar direct duidelijk te zijn: mijn idee was het niet. Toch aten wij een week veganistisch/vegatarisch en vertel ik hoe wij dit vonden. 

Veganistisch eten

Het schijnt dat sporters veelal veganistisch eten. Vincent kwam hier al eens mee en toen ging er al iets van een belletje rinkelen. Ik riep dan al direct iets in de trant van: “dat gaan wij dus echt niet doen”. Totdat hij er dus vorige week hier weer over begon en ik besloot om dan maar een compromis te sluiten. Wij zouden een week veganistisch gaan eten, maar dan moet hij dit wel koken voor ons.

Dus, de recepten werden uitgezocht, de boodschappen werden gedaan. En zo gebeurde het afgelopen maandag dat wij onze eerste veganistische maaltijd aten. Dit was lasagne soep en aangezien ik gewoon echt honger had aan het einde van de dag, was het nog prima ook. In eerste instantie was het idee om echt met het hele gezin veganistisch te eten. Maar uiteindelijk komt het er op neer dat Vincent geheel veganistisch eet, ik vegatarisch, en voor de kinderen doe ik niet moeilijk. Zij eten gewoon de veganistische maaltijden mee, alleen krijgt Sophia gewoon lekker haar flesje melk, stukjes kaas en hebben ze van mij gewoon een tosti met ham gekregen. Voor kleine kinderen vind ik het met name belangrijk dat zij gewoon hun voedingsstoffen binnen krijgen, dus daar ga ik geen gekke dingen mee doen.

Ik mis geen vlees

Voor Vincent en mij is het dus wel anders. En ik moet zeggen dat ik er ontzettend tegenop zag maar eigenlijk valt het allemaal wel mee. De recepten die wij aten worden veel bereid met kruiden en dat is iets waar ik wel van houd. Het smaakt wel gewoon anders, maar ik heb (vooralsnog) niet echt het gevoel dat ik vlees mis. Er zijn ook zo ontzettend veel vleesvervangers verkrijgbaar dat ik het ook wel leuk vind om hier het een en ander van uit te proberen. Zo wil ik binnenkort eens hutspot maken met vegetarische spekjes en rookworst. Ze zeggen dat je het verschil niet proeft!

Maar goed, je zal je vast afvragen waarom iemand vegetarisch zou gaan eten. Ik kan nu een mooi verhaal ophangen over dierenleed, maar dat is niet de reden. Voor Vincent heeft het te maken omdat hij veel sport, en zelf doe ik vooralsnog mee omdat ik denk dat het niet verkeerd is om veel minder vlees te eten. Helemaal mijn vlees laten staan is iets dat ik denk ik niet zal kunnen.

Zou jij veganistisch of vegetarisch kunnen eten?

Reacties

 • D

  wij eten ook minder vlees.
  maar vleesvervangers heb ik me niet in verdiept.vraag me af wat daar allemaal inzit.
  veganistisch lijkt me overigens nog een stuk lastiger.begin ik hier maar niet aan omdat er door allergieën al genoeg is om rekening mee te houden

 • Jenn

  Ik was ook één van die mensen die altijd zei ‘ik zou het niet kunnen’. En toch eet ik (een enkele uitzondering daargelaten) inmiddels helemaal vegetarisch. Soms mis ik het vlees wel, maar veel vaker helemaal niet. Terwijl ik echt een vleeseter was hoor.
  Onlangs geplaatst door Jenn: Overstappen naar een eerlijke bank

 • Siger

  Wij eten wel minder vlees maar zijn niet vegetarisch. Bijv. minder vlees bij de maaltijden en een paar x geen vlees bij de maaltijd.
  Zou nog wel minder vlees willen eten dus ben wel geïnteresseerd 😀.
  Hoe maak je jus bij je hutspot? Dat is iets wat ik meer zou missen dan de worst. Een vega worstje hebben wij hier overigens al eens geprobeerd. Helaas niet in de smaak gevallen.
  Groeten Siger

 • Priscilla

  Zoals je weet doen wij mee met de week zonder vlees. Dit bevalt mij eigenlijk prima! Maar ik moet wel erbij zeggen dat we niet vegetarisch eten. Ik let nu niet op vega kaas of gelatine en zo. Mosschien zou dat een volgende stap kunnen zijn. Echt veganistisch eten lijkt me wel ingewikkeld en tijdrovend omdat je op zoveel dingen moet letten en minder gebruik kan maken van kant en klaar. Ik denk wel dat het veel gezonder is om zonder vlees te eten. Ik vind vlees eigenlijk niet kunnen vanwege het dierenleed maar ben nu eenmaal een weak ass! Wat ik fijn zou vinden is wel een stuk minderen met het gezin. En dan ipv 7 dagen per week vlees 1 of 2 keer per week echt iets lekkers met vlees te eten.

 • Rachel

  Ik eet al bijna 20 jaar geen vlees meer en ik weet niet eens meer wat ik mis. Ik heb ooit (lang geleden) een week veganistisch geprobeerd en eigenlijk lukte me dat best makkelijk, alleen was het lastig om dat in het dagelijks leven toe te passen. De vleesvervangers die er tegenwoordig zijn maken het wel een stuk gemakkelijker om geen vlees te eten, maar mijn favoriet is tegenwoordig tempeh. Je kan er zulke lekkere en smaakvolle dingen mee maken. Echt een aanrader om eens te proberen!
  Onlangs geplaatst door Rachel: Ovulatiepijn

 • Els Black-Stoker

  We eten wel minder vlees als eerder, maar helemaal zonder zou ik echt niet kunnen.

 • Tamara S

  Ik doe deze week niet mee, maar wij eten over het algemeen best wel als flexitarièrs. Vooral de groentenballetjes vind ik geweldig, die eet ik gewoon koud.
  Onlangs geplaatst door Tamara S: Mijn nieuwe Netflix favorieten

 • Iris

  Sinds een aantal jaar ben ik vegetariër en ik mis vlees/vis totaal niet. In het begin eigenlijk ook niet. Zelfs op momenten dat ik dacht dat ik iets miste, was het bijvoorbeeld door een kruidenmengsel dat bij een bepaald soort vlees ‘hoort’. Eenvoudig op te lossen door die kruiden los ergens bij te doen.

 • Anouk

  Wij zijn juist sinds afgelopen week minder koolhydraten en suikers gaan eten. En meer groente en vlees. Juist vanwege het sporten van mijn man en omdat ik geloof dat vlees er gewoon is om te eten, maar juist suikers een risico zijn voor je gezondheid.
  Maar als je veganistisch goed aanpakt, moeten je kinderen ook kunnen mee eten toch?

 • Lilian

  Ik eet ook niet zo heel veel vlees, omdat ik er niet zo heel dol op ben en het slecht is voor het milieu en het dierenleed. Maar vegetarisch vind ik niks, omdat we alleseters zijn.
  We koken hier dus wel eens expres vegetarisch. Mijn man had een tijd geleden een bietenhamburger gemaakt en soms in pasta’s of rijst laten we het vlees weg en vervangen we dat door iets anders. Of we maken de vegetarische variant op eten uit pakjes. En vleesvervangers doen we ook wel. Maar allemaal met mate. En we genieten nog steeds heel erg van onze biefstuk en ossenhaas 😉

 • Nicole

  Wij eten wel eens vegetarisch, maar een hele week zou ik echt niet vol houden! Ben wel benieuwd wat voor een recepten jullie dan maakten trouwens!
  Onlangs geplaatst door Nicole: Winactie – PLAYMOBIL reddingsquad, wandelaar & mountainbiker

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv