Wat doen met werk wanneer je kind ziek is? (waar heb je recht op)
5 feb 2019 Kinderen Mama 3

Wat doen met werk wanneer je kind ziek is? (waar heb je recht op)

Het is weer de periode dat er veel kinderen ziek worden. Vooral op de scholen en op de kinderopvang gaan de virussen als een lopend vuurtje in het rond. Maar wat betekent dit als werkende ouder? Werken wanneer je kind ziek is: waar heb je recht op wanneer je kind ziek is en het van school opgehaald moet worden? Moet je werken wanneer je kind ziek is?

Calamiteitenverlof

Calamiteitenverlof is een verlof dat wordt ingezet tijdens noodsituaties. Deze vorm verlof kan worden opgenomen wanneer er een noodsituatie plaats vindt. Bijvoorbeeld wanneer je kind ziek is op school of het kinderdagverblijf, en er geen andere mogelijkheid dat jij als ouder je kind haalt. Wanneer je niet kan werken wanneer je kind ziek is krijg je over het algemeen doorbetaald tijdens calamiteitenverlof, tenzij anders vastgelegd in de cao. Naast een ziek kind, of een bezoek aan de huisarts, kan je ook van het calamiteitenverlof gebruik maken wanneer je partner moet bevallen of er persoonlijke problemen zijn. Bij een noodsituatie zoals bijvoorbeeld het overlijden van een familie lid, kan er ook aanspraak worden gemaakt op calamiteitenverlof. Afhankelijk van de situatie en in samenspraak met de werkgever kan er gekeken worden naar hoe lang het calamiteitenverlof duurt.

Wel ben je verplicht om tijdens het calamiteitenverlof op zoek te gaan naar een oplossing. Een oppas bijvoorbeeld, een opa of oma, of iemand anders die even kan bijspringen. Calamiteitenverlof is maximaal een dag geldig. Hierna zal er een andere vorm van verlof ingezet moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan vakantiedagen of aan kortdurend zorgverlof.

Kortdurend zorgverlof

Kortdurend zorgverlof kan dus aangevraagd worden wanneer je voor een ziek kind moet zorgen. Maar ook wanneer je partner of een van je ouders ziek is. Een kortdurend zorgverlof moet altijd bij de werkgever worden aangevraagd. Dit kan zowel mondeling als schriftelijk. Belangrijk is om aan te geven hoe lang en hoe veel zorgverlof je denkt nodig te hebben. Een werkgever mag in samenspraak kijken naar een mogelijkheid om diensten te wisselen. Per 12 maanden heb je recht op twee keer het aantal uur zorgverlof van een werkweek. Stel: je werkt 20 uur per week, dan zou je in dat geval recht hebben op 40 uur kortdurend zorgverlof. Je werkgever zal tijdens dit verlof 70% doorbetalen. Ook bij het kortdurend zorgverlof geldt dat de afspraken in de cao anders kunnen zijn. Check dus in alle gevallen altijd eerst even de cao!

Heb jij weleens gebruik moeten maken van het calamiteitenverlof of het kortdurend zorgverlof?

Reacties

  • Naomi

    Ja, daar heb ik zeker wel eens gebruik van gemaakt! Toen ik met één van mijn ouders (andere ouder leeft niet meer) naar het ziekenhuis moest, vroeg ik regelmatig verlof aan voor een paar uur of een dag. Meestal werd dat vrij makkelijk geregeld. Soms ook niet en dan raakte ik gefrustreerd. Had ik destijds mijn ‘rechten’ geweten, had dat wat frustratie gescheeld, dus de cao checken is zeker een goede tip!

  • Kim

    Hoi, 2 jaar geleden werd mijn moeder ziek. Ze heeft reuma en als zij een virus heeft moet ze naar het zh vanwege infuus omdat nix aanslaat. Zij is mijn oppas dus ik moest zelf thuis blijven voor de kids. Toen ze uit het zh kwam kon ze ook nix dus heeft ze bijna 2 weken op de bed bij mij in de woonkamer gelegen. Ze is alleen dus ik had geen keus. Mijn baas was niet heel blij dus ik heb vakantiedagen moeten inleveren

  • Angelique

    Let wel zorgverlof word alleen toegekend als degene niet in het ziekenhuis ligt of niemand anders voor degene kan zorgen. Bij ons in de metaalcao word je 70% doorbetaald en 30% lever je zelf in. Ik heb er helaas al gebruik van moeten maken toen mijn vriend een ongeluk kreeg

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv