Wat ik minder leuk vind als ik op reis ga
2 okt 2018 Lifestyle Travel 3

Wat ik minder leuk vind als ik op reis ga

Wij zijn best regelmatig op stap met ons gezin. Kleine reisjes, en soms ook wat langere reizen, bijvoorbeeld in de zomervakantie. Ik kan het tegenwoordig steeds wat meer loslaten, alleen ik vond deze reisjes toch ook altijd wel weer een ding.

Op reis

Ik vind het namelijk niks om mijn huis zomaar achter te laten. Dat is eigenlijk ook een van de redenen dat wanneer wij weg zijn, er altijd iemand in ons huis zit (een andere optie is om een bedieningssysteem zoals Tahoma te installeren). Iemand zei ooit eens tegen mij: “joh, wat kunnen ze nou meenemen”. Ik denk zelf eigenlijk ook niet echt aan spullen van waarde of iets dergelijks. En het gaat mij er ook niet om als er spullen mee worden genomen. Behalve overigens sieraden, want die hebben een emotionele waarde voor mij (ketting  van  mijn oma bijvoorbeeld). Wanneer ik op reis ben heb ik gewoon geen invloed over wat er bij mij thuis gebeurt, al zou ik dat dus liever wel hebben.

Het lijkt mij gewoon niet tof als er een vreemd iemand in mijn huis zou rondlopen. Ik ken nog wel een aantal verhalen die ik als kind hoorde over inbraken, en ik vond dat altijd een beetje eng. Iemand die door jouw persoonlijke spullen gaat en misschien zelfs het een en ander vernielt. Daarnaast wil ik gewoon geen mensen in mijn huis die ik niet ken (wie wel).

Camera in huis

Ik vind het zelf daarom wel heel erg handig dat er tegenwoordig systemen zijn waarmee je alles in huis van een afstand kan bedienen. Wanneer je dan op reis bent kan je apparatuur, rolluiken, zonwering en noem het maat op, op een afstand bedienen. Echt ideaal. Ook wanneer je niet op reis bent is het handig, wij gebruiken zelf ook vaak apps voor bijvoorbeeld verlichting en apparatuur in huis. Ook het plaatsen van een IP camera kan behoren tot een mogelijkheid. Wanneer de camera onraad registreert, waarschuwt deze je via een app. Daarnaast neemt de camera alles op. Zo kan je je net een stukje veiliger en prettiger voelen wanneer je op reis gaat.

Herkennen jullie dat stukje van mij? Dat het lastig is om alles achter te laten? Ik ben heel erg benieuwd!

Reacties

 • Dana

  Zelf herken ik dat niet echt, maar misschien is het ook omdat ik nog thuis woon. Heel fijn al dat technologie maar een nadeel is dat het vaak niet goed beveiligde apparatuur is waardoor hackers alsnog mee kunnen kijken in jouw huis zonder dat jij het weet. Ik denk dat dat mij meer kriebels geeft dan echt zo’n inbraak.

 • Hilde

  Nee dat herken ik niet. Als wij weg zijn dan zijn er ook mensen die een oogje in het zeil houden maar als er wat gebeurt hou je het toch niet tegen. Ik ben regelmatig alleen thuis dus wil er ook niet teveel over nadenken 😛

 • Ilse Visscher

  Heel herkenbaar hoor. Gelukkig kan ik het nu steeds meer loslaten, mede door camera’s enz.
  Onlangs geplaatst door Ilse Visscher: Blog #54: Afgelopen week: even bijkletsen!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.