Wanneer is een huwelijk voorbij?
8 jul 2018 Lifestyle 1

Wanneer is een huwelijk voorbij?

Elke zondag mag ik een verhaal delen van een lezer over wat haar leven ingrijpend heeft veranderd. Dit keer het verhaal van Rinske waarin zij vertelt over het moeilijke moment in haar leven waarop zij het besluit nam dat haar huwelijk voorbij is. Rinske heeft mij gevraagd om haar verhaal te delen om andere vrouwen, in dezelfde situatie, een hart onder de riem te kunnen steken.

Heb jij ook een verhaal dat je wil delen omtrent gezondheid, zwangerschap, bevalling, familie, gezin? Heel graag! Dit kan eventueel anoniem. Mail mij op info@twinkelbella.nl

Mijn man en ik zijn 15 jaar samen, hebben vier kinderen en hebben het altijd goed gehad samen. Weinig problemen en weinig ruzie. Wanneer er ruzie was dan ging dit voornamelijk over een van de kinderen en was dit een probleem waar wij op dat moment geen raad mee wisten. Deze ruzies duurden nooit lang, en waren dezelfde dag nog opgelost. Toch kwam er een ruzie die niet op te lossen valt en die misschien ook onvermijdelijk was.

De sleur

De laatste jaren zijn onze leven compleet gescheiden van elkaar. Je leest er veel over. Overal staat wel geschreven dat je als man en vrouw moet zien te voorkomen dat je in die sleur komt. Maar ik denk dat hoe je het ook wendt of keert, je altijd wel in die sleur terecht komt. En dan is de vraag: hoe gaan we hiermee om. Doordat wij samen vier kinderen hebben begon het erop te lijken dat dit het enige was dat ons nog verbond. Eigenlijk gingen alle gesprekken nog hierover en was het moeilijk om dit patroon te doorbreken.

Dus begonnen wij met het plannen van uitjes en van weekendjes weg in een poging tot het lijmen van ons huwelijk. En hoe graag ik ook wilde dat wij weer een goed gesprek zouden kunnen voeren, en ons weer aangetrokken tot elkaar zouden voelen: dit gebeurde niet. Juist het tegenovergestelde gebeurde: ik kreeg namelijk steeds meer het gevoel dat het voorbij was en dat wij elkaar vrijwel niets meer te vertellen hebben. Na een zoveelste poging viel het besef ineens over mij en was ik vastbesloten om mijn leven zo niet meer te willen leiden.

Wanneer is een huwelijk voorbij?

Ik heb daarom besloten om te scheiden. Dit is geen overhaaste beslissing. Dit is iets dat al heel lang op de loer ligt. Wanneer er kinderen in het spel zijn is de keuze moeilijker, maar tegelijkertijd is het geen keuze die je zomaar maakt. Juist om de kinderen wilde ik een weloverwogen keuze maken. Mijn vriendinnen stellen mij steeds de vraag hoe ik zo zeker weet dat mijn huwelijk voorbij is. En waarom ik het niet nog een zoveelste kans geef. Als het gevoel er niet meer is, het houden van voorbij is, dan kan je vechten wat je wil, alleen zal dit tegen beter weten in zijn. Hoe verdrietig ook, soms is het onvermijdelijk.

Reacties

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv