Waarom ik mijn likes heb uitgezet op Instagram
23 nov 2021 Lifestyle 0

Waarom ik mijn likes heb uitgezet op Instagram

Voor wie mij volgt op instagram, is het misschien al opgevallen: ik heb mijn likes uitgezet.. Nu is het vooral de laatste week zo dat ik veel dm’s krijg met de vraag: waarom heb je dat gedaan? En merk je er iets van? Heeft dit invloed op de opdrachten die je krijgt? Ik zal het je allemaal vertellen in deze post!

Likes uitzetten op Instagram

Toen ik voor het eerst mijn likes uitzette op instagram, dacht ik hier niet al te veel bij na. Ik zag het weleens bij anderen, en was gewoon nieuwsgierig hoe dit nou eigenlijk werkte. Of ik bijvoorbeeld zelf nog wel alle likes kon zien, en of dit wellicht invloed zou hebben op mijn zichtbaarheid.

Wat ik niet had voorzien is, dat nadat ik dit had toegepast, er een soort knop bij mij omging. Namelijk die van: wat heerlijk rustig nu ik hier niet meer naar kijk. Én: wat fijn dat het nu niet meer draait om getalletjes en zo. Je snapt het al: ik vond het heerlijk zo! Het algoritme van Instagram is namelijk zo ingesteld, dat hoe meer jij bezig bent op Instagram, hoe zichtbaarder jij bent. En eerlijk: ik heb helemaal geen tijd om heel veel op Instagram bezig te zijn. Ik vind het leuk, en kijk regelmatig even bij mensen die ik ken, maar dat is dan ook dat.

Dat ik dan minder zichtbaar ben, ja, dat heb ik wel even vervelend gevonden. Totdat ik mij realiseerde dat er genoeg mensen zijn die mijn Instagram account toch wel komen bekijken. In al die jaren online heb ik door deze social een lieve groep mensen verzameld waarvan ik weet dat zij mij leuk vinden om wie ik ben, en dat zij toch wel blijven “hangen” (wat ik heel erg fijn vind). Ook heb ik met heel veel volgers een “band” opgebouwd, wat ik gewoon heel erg waardeer. Wat heb ik dan eigenlijk aan likes van mensen waar ik niets mee heb, of mensen die alleen maar liken voor het liken, of mensen die mij vinden via hashtags. Eigenlijk helemaal niets toch?

Dat is dus ook direct de reden dat ik vrijwel geen hastags meer gebruik. In ongeveer elke training en tip die ik voorbij zie komen over instagram zie ik als een van het eerste staan: benut alle hashtags. Ja, het kan je misschien tien meer likes opleveren. Maar wat heb je daar nu eigenlijk aan als je verder helemaal geen band hebt met diegene? Doe mij dan maar minder likes, van mensen waar ik wél iets mee heb.

Heeft het uitzetten van likes invloed op samenwerkingen?

En dan een ander punt waar een aantal mensen nieuwsgierig naar waren: heeft het uitzetten van likes invloed op samenwerkingen? Ik heb te kort mijn likes uit staan om daar heel iets zinnigs over te zeggen. Maar ik denk, en weet bijna zeker, dat dit geen invloed heeft op eventuele samenwerkingen. Ik heb namelijk nog steeds samenwerkingen lopen. Wanneer een bedrijf wil samenwerken, vragen zij negen van de tien keer toch wel om statistieken, of jij je likes nou aan hebt staan of niet. En die statistieken, die lever ik nog steeds aan, en daar komen nog steeds samenwerkingen uit voort. Ik durf dus bijna met zekerheid te zeggen dat het uitzetten van likes geen invloed heeft.

Toch merk ik ook aan mijzelf, dat wanneer het wel invloed zou hebben op het krijgen van opdrachten, ik nog steeds mijn likes uit zou laten staan. Simpelweg omdat ik geen zin meer heb om een bepaalde druk te moeten voelen. En dan bedoel ik niet de druk van anderen (wat zullen anderen wel niet denken), maar dan bedoel ik meer van de druk die ik mijzelf opleg.

Waarom de likes op Instagram uitzetten?

Maar waarom dan wel de likes op instagram uitzetten? Daar kan ik een heel goed antwoord op geven. Namelijk: het geeft je rust! Hoe raar en idioot het eigenlijk het ook is dat we zo veel waarde hechten aan cijfertjes van social media, het is zo fijn om dit niet meer te doen! Ik merk dat juist nu ik hier totaal niet meer mee bezig ben, ik Instagram stiekem toch weer een beetje leuker begin te vinden 😉 Ik kan het dus iedereen aanraden

Heb jij je likes aan of uitstaan op Instagram?

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.