Waar ik mee moet stoppen (en wat niet lukt)
22 jan 2019 Mama Persoonlijk 13

Waar ik mee moet stoppen (en wat niet lukt)

Ik denk dat iedereen het wel zal herkennen. Van die dingen waarvan je weet dat je er eigenlijk beter mee kan stoppen maar wat niet lukt of heel moeilijk is. Nu heb ik dit zelf al vrij snel met dingen. Maar vaak gaan dingen ook weer vervelen en stop ik er ook weer mee. Behalve met een ding. 

Koffie! Echt. Mijn vader roept al jaren dat ik te veel koffie drink, dat het niet goed voor mij is en dat ik best koffie mag drinken, alleen niet zo veel. En het klopt. Ik drink heel veel koffie. Nu ik ook weer wat meer hoofdpijn en migraine begin te krijgen ben ik toch weer even wat meer alert op de inname van koffie. Het minderen vind ik gewoon heel erg moeilijk. Wat ik wel probeer is om naast de koffie gewoon meer water en thee te drinken. Sowieso is meer water drinken altijd een goed idee. Het eerste idee was om naast elke kop koffie een glas water te drinken. Dat lukt niet altijd, maar ik probeer wel steeds wat vaker in plaats van koffie, een kop thee te pakken (groene thee of kruidenthee). In de zomer gaat het drinken van water overigens altijd veel gemakkelijker. Wanneer het warm is drink ik eigenlijk de hele dag door water met schijfjes citroen. Nu in de winter is dit gewoon niet iets waar ik zin in heb.

Zwanger en koffie

Te veel aan koffie wordt ook niet aangeraden tijdens de zwangerschap. Als ik het zo even goed heb, wordt maximaal twee koppen per dag aangeraden. En vreemd genoeg vond ik dat destijds helemaal niet lastig. Ik dronk overigens wel liters versgeperst sinaasappelsap, maar de koffie kon ik gewoon lekker en makkelijk laten staan. Grappig is dat hoe een smaak tijdens een zwangerschap kan gaan veranderen.

Dus. Ik moet meer water en thee gaan drinken en minder koffie. En ik vind dat gewoon echt heel erg moeilijk. Maar ik ga het komende periode toch proberen. Via reacties op instagram begrijp ik vaak dat ik lang niet de enige ben die heel veel koffie drinkt. Ik ben dan ook wel heel erg benieuwd naar jullie verhalen! Drink jij veel koffie? En merk jij ook dat het eigenlijk te veel is doordat je bijvoorbeeld meer last hebt van hoofdpijn? Tips misschien?

Reacties

 • Marlous

  2 kopjes in de ochtend (1 zoetje) en soms als ik ga koffie drinken met vriendinnen komen hier nog maximaal 2 koffietjes bij.
  Dit is niet teveel, maar ik merk wel dat ik ’s ochtends wel écht behoefte aan heb….. verslaafd?

 • Gitte Brouwer

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel koffie je dan drinkt? Wat vind jij teveel?
  Ik drink ook teveel koffie.. wel 6 bakken per dag.. (regelmatig wel meer..) Ik merk dat ik juist hoofdpijn krijg als ik minder koffie ga drinken..
  Ook ik drink er tegenwoordig thee bij of spa rood en soms kom ik dan aan 2 a 4 bakjes koffie.. maar dat is nog teveel haha!

  • Saskia

   Haha ja ik durfde het dus bijna niet te vertellen maar denk dat ik wel rond de acht op een dag zit 😅

 • Inge

  Ik drink zo’n 2-4 kopjes per dag. Drink het nu zeker een jaar zwart en soms een cappuchino. Love it en ga er echt niet helemaal mee stoppen 🙈 haha.. succes!!

 • Jamey

  Eerlijk gezegd drink ik bijna geen koffie, behalve als ik buiten de deur ben. Dan lust ik heel graag een cappuccino!

 • Iris

  Ik probeer het drinken van koffie te beperken tot de momenten waarop ik het echt nodig heb qua vermoeidheid. Overigens drink ik op die momenten soms alsnog veel koffie achter elkaar, oeps.

 • Lilian

  Ik rookte vroeger en toen dronk ik ook veel meer koffie. Sinds ik niet meer rook, vind ik koffie ook minder lekker. En toen ik was gestopt met een ‘verslaving’ wilde ik nergens meer verslaafd aan zijn, daarom drink ik ’s morgens alleen koffie als we bezoek hebben. En na het avondeten.
  Misschien dat het helpt als je caffeïnevrije koffie gaat drinken?
  Onlangs geplaatst door Lilian: #8 • Nieuwsbrief • Eenheidsworst • Marie Kondo

 • Coco

  Ik mag geen koffie…. Ik krijg het gewoon niet binnen!
  Thee is mijn ding, als ik ergens op bezoek ga dan staat de waterkoker al klaar :-))
  Onlangs geplaatst door Coco: Mieke mama’s liefde

 • Aletta

  Ik ben net (weer) aan het afkicken en zat maar op 1 kopje per dag, krijg heel veel hoofdpijn als ik geen koffie drink, maar ben nu van de hoofdpijn af (het duurt maar paar dagen😅) Wat ik wel mis is de gezelligheid rondom een ‘bakkie doen’. Je bent al goed bezig met water en thee naast de koffie, misschien gewoon langzaam afbouwen met 1 kopje minder per twee week of zo?
  Iig succes!

 • Hannah

  Denk je dat de toename van je migraine komt door de (grote hoeveelheid) koffie? Ben je meer koffie gaan drinken waardoor je nu meer migraine hebt? Of heeft de migratie een andere oorzaak? Hormonaal bijvoorbeeld? Ik vraag het me af omdat dit mezelf persoonlijk erg interesseert… Aangezien ikzelf ook geregeld last heb van migraine. De oorzaak is voor mij onduidelijk. Ik vermoed hormonaal maar ik heb er desondanks geen vast terugkomend patroon in ontdekt. Vind hetzelf lastig om mee om te gaan, met de onvoorspelbaarheid bijvoorbeeld. Misschien kun je eens blog wijden aan je migraine?

  • Saskia Hardeman

   Hoi! Nee, ik denk niet dat het komt door het minder drinken van koffie. Wat ik wel heel misschien denk is dat het zou kunnen komen doordat ik nu in de winter meer behoefte heb aan “warm” drinken. In de zomer drink ik automatisch veel meer water. En hormonaal zou overigens ook goed bij mij kunnen maar ik heb daar geen directe reden voor waarom dit dan nu meer zou zijn dan bijvoorbeeld afgelopen half jaar.

 • Marloes

  Ik zat een tijd terug ook zeker rond de 8 kopjes op een dag en als ik niet oplet dan drink ik dat nog. Wat ik nu doe is gewoon veel later beginnen met koffie drinken. Eerst was het het eerste wat ik op een dag dronk, nu is dat 2 grote glazen water. Dan ontbijt ik, breng de oudste naar school en vaak drink ik dan pas mijn eerste kopje. Als ik druk ben gedurende de dag denk ik er ook minder aan en ik vervang 2 kopjes door een mok meergranen koffie met amandelmelk, net een latte van de Starbucks 🙂

  Nu drink ik nog 3 kopjes maximaal op een dag denk ik.
  Onlangs geplaatst door Marloes: Waar vind ik inspiratie?

 • Marieke

  Ik drink ook veel koffie, maar ben wel gestopt met suiker erin (dat was toch al piepklein beetje). Gezellig, vooral omdat mijn zoon van 14 ’s morgens met me mee drinkt. Hij lust alleen zwart, gek jong 😍. Thee vind ik ook lekker, maar uit gewoonte pak ik eerder koffie. Verder drink ik weinig qua frisdrank, meestal gewoon karvan cevitam (bodempje siroop in kan water)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv