Visum vakantie aanvragen: wat je niet moet vergeten
11 jan 2019 Lifestyle Travel 5

Visum vakantie aanvragen: wat je niet moet vergeten

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wij zijn al bezig met het kijken voor een vakantie aankomende zomer. Afgelopen zomervakantie is de eerste vakantie sinds jaren dat wij niet weg zijn gegaan en ik zal je vertellen: dat doen wij nooit nog een keer ;). Het is gewoon heerlijk om de vakantie even te breken door een vakantie in te plannen. Daarnaast hebben wij nog genoeg wensen voor landen om samen te bezoeken met onze kinderen. In sommige gevallen zal er een visum nodig zijn. Ik vertel je vandaag wat je niet moet vergeten bij het aanvragen van een visum. 

Waarom een visum?

Een visum een document welke toestemming verleent om te reizen naar een bepaald land. Met dit document mag je geldig een bepaalde tijd in een land verblijven. Voor de meest gangbare vakantielanden heb je geen visum nodig, maar belangrijk is om dit wel altijd even te checken voordat je op reis gaat! De reden dat een visum vereist is, dat is omdat landen graag controle willen houden over wie er in hun land verblijft. Wanneer er aan bepaalde voorwaarden die een land stelt wordt gedaan, kan er een visum verkregen worden.

Nu heb je voor de meeste bestemmingen geen visum nodig, maar zijn er wel wat landen waar je wel een visum voor nodig hebt. Turkije (Visum Turkije), Egypte, Amerika (ESTA aanvragen) en Indonesië bijvoorbeeld, zijn landen waar je verplicht een visum voor moet aanvragen.

Wat je vooral niet moet vergeten

Wat waarschijnlijk zonder meer het belangrijkste is, dat is om wanneer je een vakantie boekt, gelijk even te checken of er een visum nodig is. Tegenwoordig is een visum heel gemakkelijk aan te vragen via internet. Let er wel op dat het even kan duren voordat je er een binnen hebt. Een visum voor vakantie aanvragen kan tot anderhalve maand duren. Wil je als student een visum aanvragen dan kan dit tot wel drie maanden duren. Houd hier dus goed rekening mee. Daarnaast kunnen de prijzen per land verschillen. Informeer hiernaar voor het aanvragen van een visum. Via volgende link (klik) kan je gemakkelijk even kijken voor welke landen er een visum aangevraagd dient te worden.

Lees ook: met jonge kinderen op vakantie

Visum aanvragen via internet

Zoals hierboven aangegeven kan een visum heel gemakkelijk online worden aangevraagd. Let er wel op dat dit niet altijd het geval is. Voor een Visum voor Thailand kan dit bijvoorbeeld niet en moet je zelf naar Amsterdam om een visum aan te vragen. Handig om van tevoren even te checken hoe je een visum voor een bepaald land kan verkrijgen.

Zorg dat je geen fouten maakt

Zorg ervoor dat je bij het aanvragen van een visum geen fouten maakt. Er zijn gevallen bekend van mensen waarvan de papieren niet in orde waren en zij gewoon niet meekwamen in het vliegtuig. Een simpele spelfout kan er al voor zorgen dat het visum niet klopt en kan leiden tot het niet mee mogen met het vliegtuig.

Lees ook: ik ga zonder gezin op vakantie

Geldigheid paspoort

Sowieso is het altijd belangrijk om in de gaten te houden tot wanneer een paspoort geldig is. Zeker wanneer je van plan bent op reis te gaan! Bij het aanvragen van een visum moet het paspoort tot zes maanden na aankomst geldig zijn. Vergeet ook niet dat er altijd een visum aangevraagd moet worden voor minderjarige kinderen! Net als dat voor minderjarige kinderen ook noodzakelijk is om een paspoort mee te nemen op vakantie.

Waar ik heel erg benieuwd naar ben is of jullie weleens naar een land zijn geweest waar je een visum voor moest aanvragen? En hoe ging dit? Wat is jouw ervaring met het aanvragen van een visum? Misschien nog tips?

Hieronder nog even een video voor het aanvrage van een ESTA, zo wordt het nog duidelijk, hoe het in hara werk gaat. In principe geldt onderstaande uitleg ook voor het aanvragen van een Visum.

Dit artikel is een betaalde opdracht. Dankjewel voor het lezen, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan

Reacties

 • Saskia

  Hoi Saskia,
  Wij zijn in het verleden (toen we nog geen klein meisje hadden) meerdere keren naar Amerika gegaan. Esta altijd vooraf geregeld via internet. Deze is als het goed is 2 jaar geldig, dus bij eventueel een volgende reis, altijd even checken of je Esta nog geldig is van je vorige reis.
  We hebben nooit problemen gehad met reizen naar Amerika.
  Groet,
  Saskia

 • Wendy g

  Hier ook Amerika, en bijv Turkije. Dacht ook in de Dominicaanse zoiets daar gehaald te hebben maar weet het niet zeker.
  Nu gaan we maar Sicilië en daar geen visum maar wel paspoort minimaal 6mnd geldig bij vertrek daar. Dat is ook steeds vaker heb ik het idee.

 • Saskia

  thnx voor de informatie. Toevallig dat ik deze blog tegenkom nu ik op zoek ben naar informatie over een bepaalde bestemming

 • Coco

  Ik heb er geen ervaring mee, maar vind jouw tips wel heel leerrijk!
  Onlangs geplaatst door Coco: Jij papa, ik geloof je niet!

 • Jen

  Hoi, wat een een fijne blog is dit. Ik heb een Visum naar China geregeld voor mij en mijn zoontje. Voor sommige landen geldt dat je visumaanvraag moeilijker wordt als je daar kort voor naar een Islamitische land op vakantie bent geweest. Dat geldt voor Amerika en voor China bijvoorbeeld.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.