Tulpen lang laten staan: zo doe je dat!
19 apr 2017 Lifestyle 12

Tulpen lang laten staan: zo doe je dat!

Ik ben dól dól dól op bloemen! Dat weet je misschien al wel, en één van mijn favoriete soorten zijn toch wel de tulpen! Wanneer ze dan ook weer verkrijgbaar zijn ben ik er als de kippen bij en haal ik elke week weer verse bloemen! Onlangs kreeg ik de vraag hoe ik mijn tulpen lang mooi houd en ik deel mijn tips vandaag met jullie!

Tulpen langer dan een week laten staan

Wanneer de tulpen weer in de winkels liggen haal ik ze direct in huis. Voor mij is het echt een klein stukje lente in huis en staat het gewoon zo mooi en vrolijk! Tulpen staan bij mij vaak ongeveer anderhalve week tot twee weken in huis. Ik verbaas mij dan ook vaak bij verhalen dat tulpen niet lang zouden blijven staan. Ik doe namelijk helemaal niets bijzonders. Wat ik dan precies doe zal ik je hieronder vertellen.

Tulpen hebben weinig water nodig

Tulpen hebben maar heel weinig water nodig. Wanneer je ze te veel water geeft, gaan ze zich helemaal voldrinken waardoor ze veel te snel groeien. Dat is ook iets dat ik vaak hoor: dat tulpen snel groeien waardoor ze gaan hangen. Wellicht wordt er in dat geval te veel water gegeven. Een klein bodempje water is voldoende. Check even elke dag of de tulpen nog water hebben en vul het eventueel aan.

Goed afsnijden en een uur in papier laten staan

Iets dat je waarschijnlijk niet zal verbazen is dat je, net als andere bloemen, tulpen goed schuin moet afsnijden voordat ze in de vaas worden gezet. Nog een tip voordat je ze in de vaas zet is om de bloemen eerst een uur in het cellofaan of papier in de vaas te laten staan. Zo trekken ze recht en zullen ze veel minder snel gaan hangen. Altijd als ik dit doe blijven de tulpen kaarsrecht op vaas staan.

Wanneer tulpen hangen, de onderkant eraf snijden

Wanneer tulpen ondanks bovenstaande tips toch gaan hangen kan je altijd nog een stukje van de onderkant afsnijden zodat ze weer wat rechter staan. Tulpen staan er nu eenmaal om bekend om heel hard te groeien en een stukje afsnijden kan dan ook geen kwaad. Vaak staan de bloemen dan weer net wat mooier!

tulpen

Doorprikken met een spelt

Een tip die ik zelf niet toepas maar die ik wel heel veel om mij heen hoor is om net onder de tulp, in de steel, een klein gaatje te prikken met een spelt. Dit zal helpen voorkomen dat de tulp heel snel gaat groeien en zorgt ervoor dat het langer mooi blijft.

Schepje suiker bij tulpen

Nog een tip die ik veel hoor maar nog niet zelf heb geprobeerd is om een schepje suiker bij de tulpen te doen. Ook dit zal ervoor zorgen dat de tulpen veel mooier en langer op vaas blijven staan.

Tot slot nog een aantal quick tips: zorg ervoor dat tulpen niet in de buurt van fruit staat, kies een koele standplaats en koop tulpen wanneer ze nog (bijna) helemaal dicht zitten.

Ik hoop dat jullie wat hebben aan deze tips en hoop dat jullie fijn kunnen genieten van prachtige tulpen!

Ken jij deze tips al?

Reacties

 • Lisette

  Bloemen, daar ben ik ook gek op! En deze tips voor de tulpen kon ik nog niet, heel handig en makkelijk toe te passen.
  Onlangs geplaatst door Lisette: Het Geboortekaartje Van Lucas

 • Nynke

  Tulpen zijn ook mijn lievelingsbloemen! Ik vind mijn huis zo kaal zonder bloemen… De tip om ze eerst een uur in het cellofaan of papier te laten staan kende ik nog niet, goed om te weten!

 • Manon

  Handige tips, wij hebben nogal vaak tulpen in huis staan

 • Bertine

  bij mij staan tulpen ongeveer 9 dagen! die van de jumbo dan… die van de bloemenzaak zijn altijd met 7 dagen al aan het uitvallen! goede tips, ik ga ze opvolgen!

 • Marloes

  Wat een goede tips, ik ga ze zo ook eens behandelen. Ze staan nu ook al vrij lang, maar ik vind zo’n wilde bos tulpen ook heel leuk 😄
  Onlangs geplaatst door Marloes: Opbergen met Goodie Goodness

 • Sabrina

  ik vind bloemen geweldig maar ben slecht in het onderhouden. Niet te veel water geven is dus geen probleem voor mij 🙂
  Onlangs geplaatst door Sabrina: Mijn kids hebben weer een sprongETJE…

 • Daisy Dingen

  Wat een goede tips! Ik had echt geen idee dat tulpen teveel water konden krijgen
  Onlangs geplaatst door Daisy Dingen: Mama sieraad (+winactie!)

 • Jessica

  Goede tips, dank je wel! Ik vind tulpen echt super om te hebben in huis. Zo gezellig.
  Onlangs geplaatst door Jessica: Wat vind Jess – Stom! lijstje

 • Ronieke

  Ik gooi altijd een muntje van 5 cent bij de vaas in, de tulpen groeien dan noet zo hard en als ze groeien doen ze dat recht onhoog ipv alle kanten op 😊

 • Sarah

  Goede tips! Nu begrijp ik waarom mijn tulpen zo snel gaan hangen, te veel water!

 • Laura

  Handige tips zeg!
  Onlangs geplaatst door Laura: How to: Simpele ooglook met één kleur oogschaduw

 • Iris

  Handig! Hier groeien ze ook regelmatig zo hard, misschien moet ik ze wat minder ‘liefde’ (water dus) geven 🙂

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv