Kletsen: structuur en zo (thuiswerken als moeder)
11 mrt 2019 Lifestyle Mama 2

Kletsen: structuur en zo (thuiswerken als moeder)

Een paar maanden geleden vertelde ik aan jullie dat het allemaal helemaal anders moest. Het thuis werken in combi met het moederschap en huisvrouw zijnde begon mij op te breken. Met name omdat alles door elkaar liep. Mijn dag verliep ongeveer zo: kinderen-werken-kinderen-huis-werken-kinderen-werken-kinderen-huis. Zoals je begrijpt, er was geen lijn in te ontdekken en dit moest gewoon anders wilde ik goed kunnen thuiswerken als moeder. 

Mijn werkweek en thuisdagen

Dus besloot ik om vaste werkdagen te maken, en vaste dagen waardoor ik gewoon echt lekker thuis zou zijn zonder telefoontjes en dingetjes tussendoor. De maandag is nu mijn werkdag geworden, de dinsdag ben ik vrij en in de middag werk ik anderhalf uur om even alle mail en administratie bij te werken, woensdag en donderdag werkochtenden en vrijdag een beetje vliegende keep.

Inmiddels al een half jaar verder en ik kan vertellen dat dit mij zo veel geholpen heeft! In het begin was het best lastig hoor. Ik had toch al heel snel de neiging om even naar mijn laptop te lopen om te kijken of er nog mail binnen was gekomen. Maar wat grappig is, bedrijven weten nu ook gewoon dat ik op dinsdag bijna niet aan het werk ben. Deze dag komt er relatief weinig mail binnen en kan ik mij gewoon focussen op alle andere achterstandige mailtjes en dergelijke. En soms word ik gebeld en wordt er gelijk al op de voice mail gezegd: “ik weet dat je vrij bent hoor, ik hoef niet direct reactie”. Deze structuur maakt het thuiswerken als moeder een stukje makkelijker. Wat er wel bij is gekomen is de extra vlog op woensdag. Met zo’n extra vlog ben ik toch wel vier a vijf uur bezig en dat is heel veel werk. Maar wel heel leuk! En een nieuwe uitdaging, dus blijf ik het ook lekker doen. Volg jij mij al op Youtube: Saskia Hardeman.

Werken en structuur

Ik wist het al een beetje, en heb het nu ook extra geleerd, structuur werkt gewoon het allerbeste voor mij. Ik word chaotisch als ik niet weet waar ik aan toe ben en moet gewoon van tevoren weten wat ik de volgende dag ga doen. Op het moment is dit allemaal heel duidelijk en heb ik op de dagen dat ik werk ook een vast riedeltje wat ik af loop om alles op tijd af te kunnen hebben.

Voorlopig ga ik dus zo even door. Het wordt gezien als een droombaan dat thuiswerken als moeder, en ergens is dat het ook. Maar je moet wel verrekte goed kunnen regelen en structureren om alles op een juiste manier te kunnen doen. En kleine kinderen zijn in die zin gewoon heel lastig omdat ze onvoorspelbaar zijn. Wat dat betreft zijn jonge kinderen en het thuis werken gewoon heel erg moeilijk te combineren met elkaar. Gelukkig heb ik nu een redelijke balans

Nog meer thuiswerkende moeders? Misschien nog tips? En loop jij ook tegen moeilijke punten aan of loopt het allemaal heel lekker?

Nieuwsgierig hoe onze afgelopen week eruit zag: klik op volgende link om direct naar onze weekvlog te gaan: weekvlog

Reacties

  • Naomi

    Wat mooi om te lezen, deze nieuwe balans. Maar wat ik ook echt heel gaaf vind, is dat anderen rekening houden met je vrije dagen (bijvoorbeeld zo’n berichtje op je voicemail). Ik werkte wel voor een werkgever, maar moest ook altijd maar beschikbaar zijn. Appjes, mailtjes, telefoontjes. Het was één van de dingen die me op hebben gebroken en het is ook iets wat ik, als ik ga reïntegreren, nooit meer wil. Dus dit berichtje van jou geeft hoop. Het kan ook anders!
    Onlangs geplaatst door Naomi: Christen en depressief

  • Joyce

    Ik werk iedere ochtend. Zodra mijn zoontje naar school is start ik de laptop op, meestal ben ik dus om 8.30 al echt aan het werk. Ik werk door tot circa 13.30 14 uur. Tussendoor even met de hond wandelen en weer nieuwe energie opdoen. Zo heb ik de middagen en de avonden vrij voor het huishouden en mijn zoontje. Soms als hij gaat spelen ‘ smiddags wil ik nog wel even werken zodat ik een beetje speling heb in mijn uren als er een keer een leuke afspraak met vriendinnen gepland wordt

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv