Stephanie: Jason is geboren! En kraamweek <3
30 nov 2017 Mama 4

Stephanie: Jason is geboren! En kraamweek

Een aantal weken vertelde ik het natuurlijk al in dit blogje. En wanneer je mij volgt op Instagram heb je het natuurlijk ook al gelezen: de baby van mijn lieve vriendinnetje Stephanie is geboren! Wat is het toch altijd weer bijzonder als iemand dichtbij een kindje mag krijgen Regelmatig schrijft Stephanie op mijn blog over, eerst haar zwangerschap, en nu over het moederschap! Vandaag vertelt zij over de geboorte van Jason en haar kraamweek.

De geboorte van Jason

Op 5 oktober zijn wij trotse ouders geworden van onze zoon Jason. Ik ben op de uitgerekende datum bevallen, heel bijzonder! De bevalling is best snel gegaan, en viel mij achteraf mee. Ik ben eigenlijk van het ergste uitgegaan, zodat het niet zou gaan tegenvallen en dit deed het gelukkig ook niet. Jason is om 06:53 uur geboren, (op dezelfde tijd als zijn vader, zo bijzonder), en wij waren om 12 uur in de middag weer thuis. Het was heel gek om met z’n drieën in de auto naar huis te gaan. Wij kwamen thuis, zette de Maxi-Cosi met de baby erin op de grond, en daar stonden wij dan haha. Ik weet nog dat mijn vriend vroeg: wat zullen we nu doen? Waarop ik antwoordde: Ik ga op bed liggen, want ik ben gesloopt van de hele bevalling en ik neem Jason mee, zodat we even lekker kunnen knuffelen.

Start van de Kraamweek

Rond 12:30 uur kwam de kraamverzorgster en toen begon de kraamweek. Ik wilde heel graag borstvoeding geven dus de eerste dagen stonden vooral in het teken van voeden. Helaas heeft dit bij mij niet gewerkt en zijn we op de vijfde dag overgestapt op kunstvoeding.

Er komt zoveel op je af wanneer je net een baby hebt gekregen. Een kleine baby die helemaal afhankelijk is van jou als mama. Het idee dat hij in mijn buik gezeten heeft en nu  alweer 8 weken oud is, is heel gek om te beseffen. De tijd vliegt voorbij!

Het moment dat de ouders, zusjes en broertjes langkwamen om Jason te ontmoeten was heel erg bijzonder. Iedereen heeft zo lang gewacht op het mannetje, en dan opeens is hij er. Onze kraamweek is goed verlopen en was een week waarin wij veel hebben geleerd, veel bezoek kregen en er kwamen heel veel kraamtranen tevoorschijn. De hormonen gierden door mij lijf. Ik ben een van die vrouwen die de kraamverzorgster met tranen in mijn ogen heeft uitgezwaaid. Ik dacht dat het mij niet zou overkomen, maar wel dus haha. Om een dag te schetsen hoe een kraam dag eruit zag bij ons, heb ik een klein schema gemaakt welke je hieronder kan lezen.

Kraamzorg weekschema

08:00uur kwam de kraamverzorgster ons wakker maken en bespraken wij de nacht. Als het tijd was om Jason te voeden, legden wij hem samen aan de borst ( de eerste dagen)  Dit duurde  zeker zo’n 30 a 45 minuten . Na het voeden maakte de kraamverzorgster een ontbijtje.

10:00uur Rond deze tijd had ik vaak ontbeten en was het tijd om zelf te douchen. Daarna deden we vaak Jason lekker in bad of in de tummytub. Met alle voorbereidingen van het badje, en Jason in bad doen, waren wij vaak wel een uur bezig.

12:30uur Dit was de tijd dat we gingen lunchen. Na de lunch gingen mijn vriend en ik vaak slapen van 13:00uur- 15:00uur. De kraamverzorgster nam Jason mee naar beneden, zodat wij rustig konden slapen.

15:00uur kwam de kraamverzorgster ons wakker maken met Jason in haar armen. Vaak was het dan ook tijd om weer te voeden.

16:00uur ging de kraamverzorgster weer naar huis toe, wenste ons succes voor de avond& de nacht en tot de volgende dag.

De dagen gingen echt snel voorbij en wij hebben zo veel geleerd. Gelukkig hadden wij een fijne kraamverzorgster, waar een goede klik mee was! Ik denk nog vaak terug aan onze eerste week met Jason. Het is een heel lief, tevreden mannetje wat ontzettend veel op z´n vader lijkt qua uiterlijk.

Mijn avontuur als mama is begonnen, en ik neem jullie zo nu en dan mee. Zijn er dingen die jullie graag terug zouden willen lezen? Laat het achter in de comments. Liefs Stephanie

Over Stephanie van der Wal

Stephanie, 30 jaar, woont samen met Job, en samen werden zij op 5 oktober 2017 voor het eerst ouders van Jason! Stephanie neemt je mee in de wereld van haar eerste zwangerschap, het moederschap, en alles wat hierbij komt kijken. Je kan hier op Twinkelbella regelmatig een update van haar verwachten.

Reacties

 • Felicia

  wat leuk om zo te lezen wij hebben een vierde kindje gekregen op 24 augustus ook een jongetje
  maar tot mijn verbazing lijkt ons jongetje heel veel op mij het is net of ik naar mezelf kijk haha
  onze 3 dochtertjes lijken juist weer veel op hun vader vooral de oudste yara. onze kindjes zijn bijna 9 7 13 weken en 1 jaar.
  even iets in het kort wat ik wil delen over vaccinaties je mag het uitstellen bij je kindje tot 1 jaar of 2 jaar rustiger voor je kindje en voor jezelf maar dit bepaal je natuurlijk helemaal zelf
  het is alleen iets wat ik wil meegeven dan zijn ze ook sterker iets sterker om te vechten tegen de prikken
  wij hebben er ook flink wat tijd tussen en 1 prik per afspraak dit omdat een mens ook niet van de natuur 2 meerdere ziektes tegelijk krijgt om tegen te vechten
  bij een baby kiezen ze daarvoor dan kost het minder tijd zijn ze gauw klaar.
  het is een keuze die je zelf als ouders maakt. hier sta je als ouders misschien niet zo snel of helemaal niet bij stil je denkt het hoort erbij maar je hebt hier zeker iets over te zegen
  wij hebben met onze 3 meisjes gewacht tot na hun tweede jaar met het starten met vaccinaties en met heel veel tijd tussen de prikken en ook 1 prik per afspraak
  en dat doen wij nu met ons vierde kindje ook precies zo
  wij gaan wel naar het cb om te wegen en meten maar ps na zijn tweede verjaardag starten we met vaccinaties.
  dit ook om te voorkomen dat zijn inmumsysteem een opdonder krijgt.

  • Anouk

   Het nadeel van vaccineren op latere leeftijd vind ik wel dat ze er veel meer van meekrijgen. Geloof mij dat als je met 2 jaar de eerste vaccinatie doet, ze de volgende keer dat ze het consultatie bureau zien liever niet naar binnen gaan😄.

 • Felicia

  verder wens ik je veel geluk met jullie kindje en mooie naam

 • Gerdi - Blond&Bruin

  Nog gefeliciteerd!!
  Onlangs geplaatst door Gerdi – Blond&Bruin: Verhuizen | 10 dingen die ik ga missen

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv