REVIEW: RING VIDEO DOORBELL 3
6 jan 2021 Lifestyle 2

REVIEW: RING VIDEO DOORBELL 3

Je kent hem waarschijnlijk al wel. De slimme Ring Video Doorbell. Ik zie ze steeds meer voorbij komen en had hierbij altijd de gedachte: dat lijkt mij handig. Mijn man heeft er een op kantoor, en het is voor hem heel fijn dat hij op afstand kan zien wie er aan belt, en wat diegene komt doen. Inmiddels hebben wij er thuis ook een en vind ik het tijd voor een review. 

De reden dat ik graag een Ring Video Doorbell wilde, is omdat wij een huis hebben met veel verdiepingen. In totaal vijf verdiepingen, en helemaal bovenaan zit mijn werkkamer. Wat er vaak gebeurde, is dat ik aan het werk was en er aangebeld werd. Voordat ik beneden was, stond er al niemand meer voor de deur. Vaak was het de postbode die een pakket kwam brengen, en had hij het pakket al bij de buren afgeleverd. De Ring deurbel leek mij dus ideaal zodat ik kan zien wie er aan de deur staat, en ik eventueel ook instructies kan geven.

Wij ontvingen de Ring Video Doorbell 3. Ring zegt zelf over dit product:” Zie, hoor en praat met bezoekers vanaf elke locatie met Ring Video Doorbell 3. Weet 24 uur per dag wat er speelt. Pas bewegingsinstellingen aan voor de belangrijke gebieden en met de nieuwe dual-band wifi heb je verbinding en ben je dichter bij huis dan ooit tevoren”.

Review Ring Video Doorbell 3

Ervaring Ring Video Doorbell 3

En dan is de grote vraag natuurlijk: wat is mijn ervaring met de Ring Video Doorbell? Het is eigenlijk helemaal wat ik er van had verwacht! Alle onderdelen voor de installatie zitten bijgeleverd in de doos, en de  installatie is erg makkelijk. De Ring Video Doorbell werkt draadloos met een accu waardoor je hem eigenlijk overal kan ophangen. Wanneer de accu bijna leeg is, krijg je via de app, en per mail, een melding dat deze opgeladen moet worden. Ook kun je de Ring Video Doorbell aansluiten op de bestaande deurbel waardoor je deze nooit hoeft op te laden.

In de Ring app kun je meerdere locaties aanmaken. In ons geval bijvoorbeeld ons huis en kantoor. Je kunt de deurbel eenvoudig toevoegen door de QR-code te scannen achterop het apparaat. Na het doorlopen van enkele stappen waarbij je de deurbel o.a. aan je Wifi koppelt kun je het apparaat binnen enkele minuten gebruiken.

Ring Chime

Ook het koppelen van een extra ‘Chime’ gaat super eenvoudig. Dit is een klein apparaatje dat je inbinnen in het stopcontact doet en geluid geeft wanneer de deurbel ingedrukt wordt. Dit is zodat je ook in huis een ‘dingdong’ hoort. Grappig is dat je verschillende geluiden in kunt stellen, waaronder Jingle Bells en Ho Ho Ho! Leuk voor kerst bijvoorbeeld, of gewoon het hele jaar door haha.

Ring Video Doorbell 3

Ring deurbel

Ring Video Doorbell Meldingen

Wat overigens goed is om te bedenken: je kan meldingen ontvangen wanneer er iemand aan belt. Maar je kan ook meldingen ontvangen als er beweging wordt geconstateerd. Dit laatste hebben wij al heel snel via de Ring app aangepast, zodat wij alleen nog de meldingen ontvangen die voor ons belangrijk zijn. In het begin is het leuk hoor, wanneer je steeds een melding krijgt. Maar op gegeven moment is het ook wel genoeg haha :). Mocht je overigens gewoon even willen bekijken wat er bij jouw voordeur gebeurt, dan kan dat altijd.

Het beeld is heel erg scherp, nog beter dan ik had verwacht. Ook als het donker is kun je prima zien wie er voor de deur staat. De videodeurbel werkt perfect zonder abonnement. Wil je ook de beelden terug kunnen kijken en altijd in de gaten kunnen houden wat er gebeurt bij je voordeur? Dan kan je een abonnement afsluiten. Op deze manier is de Ring Video Doorbell ook in te zetten als beveiligingscamera bij je voordeur. Voor meer informatie over het abonnement: Ring Protect Plans.

De Ring Video Doorbell wordt standaard geleverd met een grijs en een bruin frontje. Leuk om te weten is dat je ook verwisselbare frontjes online kan kopen. Bijvoorbeeld met een speciaal kerst design of een witte. Meer over de Ring Video Doorbell: Ring Video Doorbell 3, en hier is hij te koop: Ring deurbel kopen.

Tot zover mijn review. Ik ben heel benieuwd of jullie de Ring Video Doorbell kennen en of je er zelf ook een hebt of zou willen? Wat is jouw ervaring hiermee?

Producten

Reacties

  • Marloes

    Ik was ook heel enthousiast (Want: gadgetfreak) Maar mijn man wil er niet aan. Jij vindt de reclame irritant en het geluidje niet om aan te horen. Al lees ik nu dus dat het geluid aangepast kan worden dus ik heb weer nieuwe argumenten vóór haha! Fijne review dit <3
    Onlangs geplaatst door Marloes: Meer rust in je hoofd door minimalisme

  • Tamara

    Superhandig inderdaad als je op de bovenste etage aan het werk bent! Wij wonen in een gesloten portiek, dus voor beneden zou het handig zijn, maar daar hebben we een gewoon bellenplateau. Boven heb ik overigens helemaal geen bel, wel een kijkgat, dat is ook heel erg fijn!
    Onlangs geplaatst door Tamara: 12x waarom zwart jouw happy colour is

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.