Review: Qibbel Air Fietsstoeltje (achterzitje)
5 apr 2019 Kinderen Mama 0

Review: Qibbel Air Fietsstoeltje (achterzitje)

Oh lieve mensen. Het is officieel al lente! En alhoewel het hier nog niet op lijkt wanneer ik naar buiten kijk, zal het toch niet heel lang meer duren voordat de zon gaat schijnen en wij heerlijk naar buiten kunnen gaan! Elk jaar kijk ik er weer enorm naar uit. Het is zo fijn om met de kinderen zo veel mogelijk buiten te zijn. Vooral in het weekend lekker fietsen samen is fijn om te doen. 

Review Qibbel Air Fietsstoeltje

En niet alleen in de lente vinden wij het fijn om te fietsen. Mijn dochter wil altijd het liefste met de fiets naar de opvang worden gebracht. Ze vraagt eigenlijk elke keer: “gaan we wel fietsen?” En zelf vind ik het ook heel fijn om op de fiets te gaan. Behalve als het regent of heel koud is, dan pak ik liever de auto.

Onlangs kregen wij de vraag of wij een nieuw fietsstoeltje wilden proberen, namelijk de Qibbel Air. Het fietsstoeltje van Qibbel is helemaal nieuw en zij zijn er van overtuigd dat wij geen ander stoeltje meer willen na deze te hebben geprobeerd!

Het stoeltje heeft een vijfpuntsgordel.

Lichtgewicht fietsstoeltje

Kom maar op dus. Het monteren op de fiets laat ik altijd aan mijn man over, en deze zat er vrij snel op, dus dit is prima en makkelijk te doen. Het stoeltje hoeft eigenlijk alleen maar op de bagage drager gedraaid te worden, en kan er ook heel gemakkelijk worden afgehaald. Waar ik zelf altijd op let, is hoe een stoeltje eruit ziet, en of het een beetje makkelijk in gebruik is. Wat mij overigens het meeste aansprak is het feit dat de zitting van het stoeltje luchtdoorlatend is. Dit is ideaal wanneer je net als wij, vaak lange einden gaat fietsen. Zo raakt een kindje niet helemaal bezweet. En wat ik overigens ook heel interessant vind: het stoeltje weegt maar 2,5 kilo! Dat is echt niet veel en volgens mij een stuk minder dan andere fietsstoeltjes. Een voordeel, omdat je op deze manier niet te veel kilo’s met je mee hoeft te nemen.

De fietsstoeltjes zijn te gebruiken van 9 maanden tot ongeveer 6 jaar oud. Het stoeltje heeft een vijfpuntsgordel waarmee je kindje extra goed vastzit. Daarnaast is het stoeltje ergonomisch verantwoord. De stoeltjes zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart, turquoise en denim blauw.

Wat vinden wij van de Qibbel Air?

Een super gemakkelijk stoeltje welke heel simpel te monteren is achter op de fiets. De Qibbel Air voldoet uiteraard aan de EN14344 veiligheidsnorm. Zoals ik al schreef vind ik het persoonlijk heel fijn dat het stoeltje een heel licht gewicht heeft. Zelf moet ik heel even wennen aan de vijfpuntsgordel, alleen na dit een aantal keren te hebben gedaan is het heel erg gemakkelijk. Ik kan niet anders zeggen dan dat het stoeltje fijn is in gebruik. Mijn dochter zit er lekker in, en dat is natuurlijk ook heel erg belangrijk. Wanneer je op zoek bent naar een lichtgewicht stoeltje welke geschikt is om lange fietstochten mee te maken, dan is dit zeker een aanrader. De Qibbel Air kost € 89,99 en is onder andere te koop bij bol.com. Neem ook zeker even een kijkje op de website van Qibbel voor meer info.

Fiets jij ook graag met je kindje?

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv