Review: Bobike One Mini
10 aug 2018 Kinderen Mama 0

Review: Bobike One Mini

Jason was net 8 maanden toen wij voor het eerst samen een klein stukje gingen fietsen. Voor mij was het ook erg lang geleden, want eerder had ik geen fiets haha. Sinds kort heb ik een tweedehands mama fiets gekocht. Naast dat fietsen met mijn zoontje mij heel erg leuk leek, is beweging natuurlijk ook heel goed. De eerste keer dat wij met z’n 3en gingen fietsen vond ik erg spannend. En ik was vooral benieuwd hoe mijn zoontje hierop zou reageren. Voor het fietsen maken wij gebruik van de Bobike Oni Mini en in deze review lees je meer over dit fietsstoeltje. 

De eerste keer voorop de fiets

Jason zat eerst heel rustig om zich heen te kijken, vol verbazing denk ik. Toen ik iets harder ging fietsen en af en toe met het stuur snel naar links en rechts stuurde begon hij te schaterlachen. Super schattig was dit. Mijn partner kon hem goed zien, want hij fietste ernaast. Voor mij was het lastig om z’n gezicht te zien, omdat ik dan een beetje uit balans raakte wanneer ik zo ver naar voren ging hangen. Ik heb een heel breed stuur en daar moet ik wel erg aan wennen. We hebben een klein stukje gefietst van ongeveer vijf minuten, dit om het een beetje op te bouwen. Mijn zoontje kan uit zichzelf rechtop zitten, maar niet te lang. Dit wil ik ook zeker niet forceren door hem steeds ergens zittend in te zetten. Wij zijn die week  nog een paar keer even wezen fietsen. Het was buiten heerlijk weer dus ideaal!

Bobike One Mini

Wij kregen een mooi fietsstoeltje van het merk Bobike. Echt super mooi! Wij hebben voor de kleur legergroen gekozen. Ze hebben trouwens veel kleuren waar je uit kan kiezen zoals bijvoorbeeld blauw, mosterd en wit. Om het een beetje neutraal te houden hadden wij voor de kleur legergroen gekozen. Het stoeltje is erg mooi en heel stijlvol.

Gebruik van de Bobike One mini

In het zit gedeelte is het grootste deel anti slip, dit is ideaal voor de kleintjes. Hij zit vast met een riempje die je zo strak of los mogelijk kan zetten. Het riempje moet je eerst over het hoofdje heen doen. Dus niet zoals bij een Maxi-Cosi dat je aan beide kant losse riempjes hebt zitten. Je klikt het vast bij de beentjes met een kliksysteem, die ik zelf lastig open krijg dus Jason zal het straks ook zeker niet kunnen. Ook zitten er voetenbakjes voor de voeten. Jason is helaas nog iets te klein, dus zijn voetjes rusten nu er bovenop.

Wij hebben er ook een heel mooi scherm bij. Dit is zeker fijn voor hem, zodat hij niet alle wind in z’n gezicht krijgt. En natuurlijk alle leuke vliegjes die rond deze tijd rond vliegen haha. Het scherm is wel erg flexibel. Wanneer je op hobbels heengaat, beweegt het scherm veel alsof het los zit, ik heb daar even aan moeten wennen.

Tot nu toe hebben wij er veel plezier van en gaan straks zeker vaker fietsen! Én ik zelf ga proberen om zeker wat vaker de fiets te pakken in plaats van elke keer de auto haha 🙂

Fiets jij graag met je kindje?

Dit artikel bevat een product welke ik heb ontvangen ter review

Over Stephanie van der Wal

Stephanie, 30 jaar, woont samen met Job, en samen werden zij op 5 oktober 2017 voor het eerst ouders van Jason! Stephanie neemt je mee in de wereld van haar eerste zwangerschap, het moederschap, en alles wat hierbij komt kijken. Je kan hier op Twinkelbella regelmatig een update van haar verwachten.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv