Met ons gezin op stap! (PIT veiligheidsmuseum)
8 jul 2019 Kinderen Mama 1

Met ons gezin op stap! (PIT veiligheidsmuseum)

Met ons gezin proberen wij regelmatig op stap te gaan. Het is zo leuk en gezellig om te doen en ik merk dat de kids er altijd onwijs van genieten. Nu vind ik het zelf heel leuk om met kinderen naar het museum te gaan. Omdat het leerzaam is en gewoon ook heel erg leuk. Afgelopen weekend brachten wij een bezoek aan het PIT museum en ik vertel over ons dagje uit. Lees je mee?

Wij waren uitgenodigd om een dagje naar Almere te komen en om een bezoek te brengen aan het PIT museum. Nu zal er in aankomende weekvlog (abonneer je op mijn youtube kanaal) al aardig wat te zien zijn, maar omdat ik ook via insta al veel vragen kreeg over onze ervaring, ook deze blog.

PIT museum
PIT Veiligheidsmuseum Almere

Het PIT veiligheidsmuseum is een museum dat in het teken staat van de politie, brandweer en ambulance. Voor mijn oudste al helemaal interessant omdat hij echt in die fase zit dat hij daar interesse voor heeft. Wat ik zelf als moeder zijnde leuk vind aan dit museum is dat het kinderen een kijkje geeft in hoe de hulpverlening vroeger was, en hoe dit nu is. Naast dat er heel veel te zien is, zoals heel veel voertuigen, zijn er voor de kids ook opdrachten en speurtochten. En kids kunnen zelfs hun skelterrijbewijs halen. Dat laatste waren mijn kinderen niet bij weg te slaan haha 🙂

Het museum is niet ontzettend groot, maar je kan er zeker een paar uur vermaken. Hier waren vooral de voertuigen favoriet en de filmpjes die her en der te zien waren met uitleg over de hulpverlening.

Almere Centrum Beste Binnenstad 2017-2020

Wanneer je het PIT museum bezoekt zal ik dit zeker combineren met een bezoekje aan het centrum van Almere (het museum en het centrum liggen naast elkaar). Almere Centrum is in 2017 Beste Binnenstad 2017-2020 geworden en ik was echt verrast over hoe mooi alles eruit ziet. Het is heel ruim opgezet en alles ziet er erg netjes uit. De winkels die in het centrum zitten vind ik echt fantastisch. Hier zou ik echt een dag ontzettend leuk kunnen shoppen. Daar was ik nu natuurlijk niet voor gekomen haha, dus ik moet zeker nog eens terug.

Wat een echte verrassing was, dat was dat wij ook een bezoek mochten brengen aan IJpressi. Een ijssalon waar je absoluut naartoe moet wanneer je in Almere bent. Het was er dan ook heel erg druk, maar het was het wachten waard 🙂 Heerlijk ijs, en ook gewoon fijn om even te zitten met de kids.

Het was een ontzettend geslaagde dag. Een dag waar ik helemaal blij van werd, en de kindjes ook Dankjewel Almere, wij komen zeker weer eens terug!

Nieuwsgierig naar meer beelden? Bekijk dan ook onze vlog door op de volgende link te klikken: weekvlog.

Maak jij weleens leuke uitstapjes met de kinderen?

Reacties

  • Naomi

    In je weekvlog zag ik al wat van Almere. Ik ben er nooit geweest en hoor er altijd vooral negatieve dingen over, maar eigenlijk lijkt het me wel een leuke plaats.
    Onlangs geplaatst door Naomi: De puzzelstukken van het leven

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv