Ik ging op vakantie en was mijn paspoort KWIJT!
4 feb 2020 Mama Travel 3

Ik ging op vakantie en was mijn paspoort KWIJT!

Het is al bijna weer een jaar geleden, maar ik denk er nog steeds weleens aan terug. Vooral wanneer wij naar het buitenland gaan begin ik van tevoren al direct te checken of wij alle paspoorten binnen handbereik hebben haha. Want: vorig jaar sloeg de spanning toch wel even een heel klein beetje toe toen wij een week op vakantie wilden naar Italië. 

Een week van tevoren had ik al even gekeken. Wij hebben een vaste plek voor de paspoorten, en ik checkte even of ze er allemaal nog lagen. Ja, ze lagen er allemaal. Mooi dacht ik, dan is dat in ieder geval al vast geregeld. De week ging voorbij, en wij naderde de dag dat wij zouden vertrekken met het vliegtuig naar Italië. Een dag voor vertrek, pakten wij de paspoorten en wat bleek: er mist er een! Namelijk die van mij!

Help! Paspoort kwijt!

Ok, niet gelijk in paniek. Eerst zoeken. Een paar uur later had ik nog steeds mijn paspoort nog niet gevonden. Nu heb ik het geluk dat ik een man heb die de rust zelve is, anders was ik hem helemaal geflipt haha. Want hoe moest dat nu? Zonder paspoort kan je gewoon niets. De gemeente had ik al gebeld, alleen daar heb je niet heel veel aan: zij wilden mij niet vertellen of ze mijn paspoort hadden, want wanneer ze die wel zouden hebben, dan zouden zij deze vernietigen.

Ik was nog niet van plan om op te geven met zoeken, maar besloot al wel vast de Nederlandse Ambassade te bellen om te vragen wat ik nu moest doen. Het scheelt al heel wat wanneer je aardige mensen aan de telefoon hebt die je willen helpen. De Nederlandse Ambassade vertelde mij dat het wel goed zou komen. Voor vertrek (wij vlogen vanaf België) moest ik naar de ambassade in Eindhoven, en zij zouden mij verder helpen.

Te laat op het vliegveld

Het was even allemaal ontzettend spannend. Wij waren heel vroeg van huis vertrokken, maar stonden ontzettend in de file. Qua tijd kwam het allemaal niet uit. Wij werden gelukkig goed geholpen bij de ambassade, doordat wij in tijdnood zaten, zorgden zij ervoor dat alles extra snel verliep.

Maar toch: wij waren te laat op het vliegveld. En ergens bleef ik toch rustig. Het kwam allemaal wel goed dacht ik. Toen wij ons wilden inchecken, werd ons verteld dat wij te laat waren. Maar toch, de mevrouw zou heel even bellen. Nadat ze ophing zei ze: jullie hebben heel veel geluk, het vliegtuig heeft een uur vertraging.

Eind goed al goed haha. Maar oh men, wat een gedoe. Ik voelde mij overigens extra schuldig omdat het ook nog eens om een persreis ging. Stel je voor dat alles voor je was geregeld en het kan niet doorgaan omdat je zelf het vliegtuig mist. Dat is net een stukje erger dan wanneer het een reis is die je zelf geboekt hebt.

In ieder geval: wij hadden een alles fantastische vakantie! Oh wat is Italie heerlijk, ik kan niet wachten om er weer naartoe te gaan Oh, en dat paspoort.. Nooit teruggevonden!

Hebben jullie ook weleens een dergelijk “reisdrama” meegemaakt? Ik ben heel benieuwd en lees het heel graag terug in de comments!

Reacties

  • Naomi

    Kijk, daar was ik dus benieuwd naar, of je dat paspoort ooit nog had gevonden. Wat een stress moet dat geweest zijn, maar wat heerlijk dat er toch iets geregeld kon worden!
    Onlangs geplaatst door Naomi: Boekenpraat: Wapenzusjes (Lizzie Page)

  • Tamara

    Oooh wat vreselijk dit! Vind het echt knap dat je zo rustig bleef. Wij hadden het vorig jaar toen we met mijn vader en stiefmoeder op vakantie gingen. Auto geparkeerd, helemaal in de vakantiemood, zegt mijn stiefmoeder ineens: de paspoorten! Totaal in paniek, want heen en weer rijden zouden we niet halen. Uiteindelijk midden op Schiphol alle koffers overhoop gehaald en wat bleek; ze zaten in haar toilettas! Eind goed al goed.
    Onlangs geplaatst door Tamara: High heels: met deze tips kan jij elegant op hoge hakken lopen

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.