Ons weekmenu! (avondeten)
24 feb 2020 Lifestyle Mama 3

Ons weekmenu! (avondeten)

Eetdagboekjes lezen jullie graag. En ik vind het ook wel leuk om ze te schrijven. Deze keer een weekmenu waarin wij van tevoren hebben vastgelegd wat wij gaan eten. Kijk je mee?

Ik vind het vaak lastig om te bedenken wat ik moet klaarmaken voor het avondeten. Mijn kids zijn niet de makkelijkste eters (welke wel), en ik wil graag zo gezond en het liefste ook makkelijk koken. Sinds lange tijd maakten wij weer een lijstje met een weekmenu.

Maandag

Linzensoep

Ik krijg vaak vragen over dit recept. Eigenlijk doen we maar wat. Het is een recept dat we ooit ergens vandaan hebben en wat origineel vegetarische lasagne soep is. Het recept is dus niet helemaal meer intact zoals wij het gebruiken. Wat er in ieder geval in zit: gebroken lasagne bladen, linzen en heel erg veel groenten zoals prei, tomaten, paprika etc.

Dinsdag

Nasi

De nasi is iets wat we de laatste tijd steeds meer eten en wat er bij de kids ook heel goed ingaat. We maken het zelf met boemboe en heel erg veel groente. Zelf gebruiken we geen kip, maar wokreepjes of kipstuckjes. Daarnaast bakken wij er een ei bij.

Woensdag

Naan pizza

Pizza van naanbrood is super makkelijk en ook heel erg lekker. Soms laat ik de kinderen meehelpen, en als ik het snel wil doen, dan maak ik het zelf. Als bodem gebruik ik naanbrood (wraps kan ook). Als beleg gebruiken wij groenten zoals champignons tomaat en paprika en daaroverheen uiteraard kaas.

Donderdag

Aardappels, spinazie, vegetarische loempia’s

Wij eten niet zo heel veel aardappels in huis. Zelf vind ik het wel jammer, maar ook niet heel erg. In ieder geval een a twee keer per week eten wij wel groente en aardappels. Soms bakken we er een vegetarische snitzel bij, en dit keer worden het vegetarische loempia’s.

Vrijdag

Curry schotel

Hierbij weet ik dat ik heel veel gezeur ga krijgen van de kinderen, dus voor hen maak ik pannenkoeken. Zelf vind ik een curry schotel wel heel erg lekker. We doen er veel groenten in, en eten er naanbrood bij.

Joris Brood

Zaterdag

Brood

Op zaterdag eten wij vrijwel altijd brood. We halen lekkere broodjes bij de bakker. Ook zijn wij gek op Joris brood (wie kent dit?).

Zondag

Pasta

Op zondag een makkelijke maaltijd. Gewoon een simpele pasta saus met smac. Simpel en de kinderen vinden het heel lekker.

Dit was het voor deze week! Zouden jullie vaker dit soort overzichtjes willen zien?

 

Reacties

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.