Hoe ik omga met een off day
11 jul 2019 Lifestyle Mama 2

Hoe ik omga met een off day

Ik weet zeker dat ik niet de enige ben met af en toe een off day. Met name slaaptekort kan er bij mij voor zorgen dat ik de dag niet zo lekker begin, en mij kan storen aan heel veel dingen om mij heen ;). Hoe dan ook, denk ik dat je een off day gedeeltelijk ook zelf in de hand kan hebben, en ik deel hoe ik hiermee om ga. 

Met het verkeerde been uit bed gestapt

Van de week nog had ik zo’n dag dat ik niet lekker opstond (met het verkeerde been uit bed gestapt). Zo’n dag is niet alleen vervelend voor mijn man en kids, maar voor mijzelf ook niet. Vaak is het dat ik stress ervaar door thuis te werken, en ik dan heel slecht kan tegen rommel om mij heen. Wanneer ik thuis werk, en het druk heb, wil ik gewoon in een rustig opgeruimde omgeving zijn. En een opgeruimde omgeving is gewoon niet altijd makkelijk met kleine kinderen. Het resultaat is dan dat ik lichtelijk geïrriteerd ben, wat natuurlijk niet echt gezellig is.

Mama is even chagrijnig

Vaak als ik dan heel even een rustmomentje neem, en even niemand om mij heen heb, dat ik rustig na kan denken en al spijt heb van mijn geirriteerde gedrag. Vaak zijn dit soort momentjes in de auto als ik de kinderen naar school heb gebracht. Vaak vertel ik al aan de kinderen in de auto, dat ik gewoon even chagrijnig ben en dat het snel weer voorbij zal zijn. Ik vind het belangrijk om dit soort dingen wel te benoemen. Het overkomt ons immers allemaal, alleen denk ik dat het heel belangrijk is hoe je ermee omgaat. Wat ik ook aan de kinderen probeer te leren is dat je altijd een keuze hebt. Of je kan er in blijven hangen, of je kiest ervoor om het om te draaien en alles (proberen) positief te bekijken. Dat laatste is zeker niet altijd makkelijk, maar het helpt wel!

Je kent het vast wel dat wanneer er in de ochtend iets mis gaat, de hele dag álles lijkt mis te gaan. Ik denk dat dit vooral te maken heeft met dat je onbewust al hebt besloten dat het een “gekke” dag gaat worden, en ja dan gaat er ook veel mis. Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen, maar ik heb inmiddels gemerkt dat  ik gewoon heel veel zelf in de hand heb. En het helpt mij!

Hoe ga jij om met een off day?

Reacties

  • Naomi

    Wat mooi hoe je dat benoemt naar je kinderen. Ik heb op een off day vooral heel veel rust nodig. Maar ja, die is voor mij wat makkelijker te pakken dan voor jou.
    Onlangs geplaatst door Naomi: Komt een hypochonder bij de huisarts

  • Lilian

    Wat goed. Heel vaak als Anna een offday heeft, zeg ik: “Dat kan gebeuren, dat hebben papa en mama ook wel eens”, maar als ik het zelf heb, dan probeer ik het altijd zoveel mogelijk te verhullen.
    Onlangs geplaatst door Lilian: Afvallen zonder dieet

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv