Laat jij je kind weleens alleen in de auto? (doe het niet!)
11 feb 2018 Kinderen Mama 7

Laat jij je kind weleens alleen in de auto? (doe het niet!)

Het is een onderwerp dat ik regelmatig in de zomer in het nieuws voorbij zie komen. Ouders die snel een boodschap willen doen, hun kind hierbij “even” in de auto laten en een brandweer die vervolgens een oververhit kind uit de auto moet halen. Vreselijk, denk ik altijd wanneer ik dergelijke verhalen lees.

Kind alleen in de auto laten

Eigenlijk heb ik nooit echt de kinderen alleen in de auto gelaten. Wanneer ik snel boodschappen of iets moet doen dan peins ik er niet over. Niet alleen omdat de kinderen dan alleen zijn, maar ook omdat Sophia het echt niet zal accepteren. Ik denk dan ook dat mijn beide kinderen ook gewoon nog echt te jong zijn om alleen gelaten te worden.

Peuter met driftbui en zonder schoenen

Van de week kwam het toevallig voor dat ik Senna tussen de middag naar school bracht. Sophia had een bui en ik had haar even snel met blote voeten (jaja) in de auto gezet. Wel jas aan en dergelijke, maar die schoenen, die wilde ze pertinent niet. En soms heb ik gewoon geen zin om dan de discussie aan te gaan, plus dat er tussen de middag gewoon niet genoeg tijd is.

Toen ik op school aankwam bleek alleen dat de deuren nog niet open waren en dat Senna buiten het schoolplein moest wachten. Ik wilde niet Sophia uit de warme auto te halen met blote voeten, dus moest ik iets anders verzinnen. Ik heb de auto dus maar zo dicht mogelijk bij school gezet, ben zelf buiten de auto gaan staan zodat ik zowel Senna als Sophia in de gaten kon houden. Alleen, nee. Echt fijn vond ik het niet. Die schoenen gaan dus de volgende keer gewoon aan, krijsend of niet.

Laat je kind nooit alleen in de auto!

Het zette mij aan het denken dat ik mij best kan indenken dat het makkelijk lijkt om zo nu en dan even je kind in de auto te laten. Wat is nou “even”. Toevallig kwam ik na het blote voeten drama van Sophia een stukje op het internet tegen waarin een moeder heel snel even haar kind in de auto liet, en er vervolgens vlakbij iets (volgens mij een andere auto) in de brand vloog. Vreselijk. Daar ben je dus niet op voorzien en bedenk je dus niet. Moraal van dit verhaal: laat je kind gewoon nooit alleen in de auto en houd je kind gewoon ten alle tijden goed in het oog. Je zal maar net degene zijn waarbij dus wel iets erg gebeurt.

Laat jij je kind weleens alleen in de auto?

Reacties

 • Floortje

  Ik laat Daan alleen alleen in de auto als ik bij iemand thuis even iets op moet halen. Dus aanbellen, aanpakken en weer terug. Tenzij Tom thuis is dan blijft hij gewoon lekker bij Tom. Maar voelt echt niet fijn, maar ga niet de hele maxi cosi eruit halen voor 1,5 minuut. 😄

 • Kimberly

  Ik laat E soms wel even alleen maar altijd in het zicht. Even iets afgeven of oppikken. Ik vraag wel altijd aan haar wat ze wil en dan is het ook ok. Toen ze jonger was vond ze het ook prima totdat ik 1x bloemen haalde, zo’n 4 meter bij haar vandaan was en ze het ineens niet meer ok vond. Toen heeft ze het een tijd vreselijk gevonden en volgde ik haar dan ook daarin.
  Onlangs geplaatst door Kimberly: 5 ideale cadeaus voor tijdens de kraamperiode

 • Anouk

  Ik laat mijn kinderen niet alleen in de auto als ik uit het zicht ben, maar moet ik bijvoorbeeld even snel een pakketje afgeven dan vind ik en vinden de kinderen het geen probleem om even te blijven zitten. Dat iets vlak bij de auto in brand kan vliegen vind ik zelf een vergezochte reden. Zoiets zou ook kunnen gebeuren als je zelf in de tuin bent en je kinderen in bed liggen.

 • Mèlanie

  Ja hoor. Met dit weer en ik even snel een dingetje moet halen, ben ik sneller terug dan dat ik Liam in en uit z’n stoeltje krijg in m’n 3deurs autotje.
  Uiteraard zou ik dit in de zomer wanneer de auto oververhit kan raken nooit doen
  Onlangs geplaatst door Mèlanie: Na een lange afwezigheid een nieuwe blog, een weekje wintersport in Gerlos

 • Rachel

  Ik moet hem soms noodgedwongen als ze allebei uit de auto getild moeten worden. Dit vind ik vaak al vervelend en ren dan snel heen en weer. Ze zitten dan nog geen minuut alleen in de auto, maar dat vind ik eigenlijk al vervelend.
  Onlangs geplaatst door Rachel: Weekly Diary #24 – Na de drukte is er tijd voor jezelf

 • Shirley

  Ik heb Skyler weleens in de auto gelaten toen ik Maddox moest halen van de creche en hij een beetje ziek was. Wilde niet dat hij de baby’s zou aansteken. Ik deed dan de deuren op slot en gaf hem mijn telefoon met Youtube, haha.

 • Hilde

  Ik heb zelf als 12 jarig kind in een te warme auto ‘even’ gezeten toen mij zus moest pinnen. Ik vergeet nooit meer die bloedhitte en het hopeloos wachten totdat ze terug kwam.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv