KLETSEN: ZO WAS ONZE VAKANTIE!
14 aug 2019 Lifestyle Travel 3

KLETSEN: ZO WAS ONZE VAKANTIE!

Hoi lieve, lieve allemaal. Het is al weer een aantal dagen dat wij fijn thuis zijn. Wanneer je mij volgt op social media, dan zal je vast gezien hebben dat wij het heel erg fijn hebben gehad. Het was heerlijk om er even uit te zijn en om veel te wandelen en te zwemmen. Omdat ik even ben gestopt met de weekoverzichten op maandag, leek het mij wel leuk om jullie even op deze manier gezellig bij te kletsen. Lees je mee?

Zoals je wellicht wel hebt meegekregen, zijn wij de eerste week van onze vakantie naar Zwitserland geweest. Zwitserland is een land waar mijn man vaak naartoe gaat, en waar hij zich heel erg thuis voelt. Zelf vind ik Zwitserland heel erg mooi, en ook heel fijn om te zijn, maar ik denk dat wanneer Vincent er niet zo aan verknocht was, ik er niet heel veel zou komen. Toch hebben wij het er echt heerlijk gehad en hebben wij ook echt kunnen genieten van de rust die Zwitserland met zich mee brengt. Ik blijf mij wel altijd verbazen over de torenhoge prijzen in Zwitserland, alleen wanneer je je hier van tevoren op instelt, ben je in ieder geval voorbereid :). Ik hoor ook van veel mensen dat zij heel graag naar Zwitserland op vakantie zouden willen, alleen dat het voor hen toch te prijzig is. Begrijpelijk, maar wel heel erg jammer, want het is een prachtig land!

bergwandeling kinderen

Wandelen met kinderen in de bergen

Ook voor de kinderen vind ik het heel mooi om hen een land zoals Zwitserland te kunnen laten zien. Wel moet ik heel eerlijk zeggen dat een dergelijk land wel lastiger is om kinderen op een leuke manier te vermaken. Je moet wel echt uitjes met hen ondernemen om ze een beetje bezig te houden. Zo planden wij elke dag een klein uitje, zoals bijvoorbeeld wandelingen bij de watervallen, of een leuke speeltuin. Ook kan je er voor kiezen om met de lift de bergen in te gaan, en zelf weer naar beneden te wandelen. Senna (7 jaar) kan de afstanden, ongeveer 7 a 8 km, goed lopen. Wel met een tussenstop natuurlijk. Sophia droegen wij met ons mee in een draagzak speciaal voor dit soort wandelingen (Thule). Zij liep ook stukken zelf, maar het was fijn om haar ook te kunnen dragen. Vanaf volgend jaar willen wij haar helemaal zelf laten lopen en gaat de draagzak niet meer mee. Onze zoon hebben wij ook zelf vanaf ongeveer vijf jaar geleerd om lange afstanden te kunnen lopen.

Wat wel belangrijk is om kinderen te vertellen dat de bergen ook gevaarlijk kunnen zijn. Wij roepen dit altijd, want het is natuurlijk gewoon zo. Hard rennen in de bergen en dergelijk is echt not done. Ook laten we de kinderen altijd aan de binnenkant lopen, en bij hele smalle stukken houden wij altijd de handen vast. Je moet je voorstellen dat wanneer je wandelt in de bergen, dat er heel veel smalle stukken en dieptes zijn. Een misstap kan hele nare gevolgen hebben (zoals je wellicht ook weleens op het nieuws leest).

boodschappen italie

Vakantie met kinderen naar Italië

Na onze heerlijke week in Zwitserland met vooral heel veel rust (ik kon daar heel lang wandelen zonder ook maar iemand tegen te komen) vertrokken wij naar Italië. Wij doen het vaker: een week vastzetten in Zwitserland, en vanuit daar kijken of wij nog een week verder gaan. Zo kan je ook rekening houden met het weer, en met de afstand. Vanuit Zwitserland rijden naar Italië is ongeveer vijf a zes uur en op zich prima te doen. Ik kan niet genoeg zeggen dat ik echt dol ben op Italië. Ik houd van het leven, het weer en het ritme in dat land. Het is daar gewoon zo ontzettend fijn en prettig leven. Wel is het ontzettend wennen dat wanneer je eerst in een land zoals Zwitserland bent geweest (heel schoon en netjes) om dan naar Italië te gaan. Als voorbeeld: Sophia moest naar het toilet in Italië, maar dat was heel snel voorbij toen ze de toiletten daar zag en rook ;).

Buiten de hygiene, is Italië gewoon geweldig. Wij zaten dit keer in een appartementencomplex. Het was daar zo groot, dat je eigenlijk helemaal geen last had van mensen om je heen. Er was ook een groot zwembad en er waren heel veel momenten dat ik daar helemaal alleen was met de kinderen. En ook al waren er wel mensen, iedereen was heel leuk en gezellig. Voornamelijk zaten er nederlanders, duitsers en belgen. Op loopafstand zaten wij bij de restaurants en het Gardameer. De plek waar wij zaten was wel ontzettend mooi en goed onderhouden. Dat was heel fijn. Ook was er een perfect uitzicht op de bergen, wat natuurlijk heel mooi is. Vincent heeft daar zelfs nog routes hardgelopen.

Wij zaten niet heel erg lang in Italie. Eigenlijk was dat mijn schuld haha. Toen wij Italie boekten, miste ik mijn vriendinnen en thuis, en dacht ik dat ik maar een aantal dagen wilde gaan. Dus verbleven wij van zaterdag tot donderdag. Eigenlijk ook prima hoor, want op woensdag werd het weer overdag in Italië ook wat minder. Maar toch: ik mis Italië best wel!!

Tot zover een hele lange update! Wij hebben het kortom echt geweldig gehad. Voor nu hebben wij als gezin (Vincent gaat aankomend weekend weer twee weken naar Zwitserland) even niets gepland staan qua vakantie, dus dat wordt weer leuk inspiratie opdoen en uitkijken naar een nieuwe vakantie!

Check ook even onze vlogs! Ik zag dat er iets is misgegaan met de vlog van Italie, deze vind je via volgende link: Vakantie met kinderen in Italië , en de vlog van Zwitserland vind je via deze link: Vakantie met kinderen in Zwitserland.

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Reacties

 • Naomi

  Heerlijk, zo’n kletsartikel. En eigenlijk vind ik het wel mooi om te lezen dat je na een week Zwitserland je familie en vrienden miste. Dat lijkt me alleen maar een teken dat je hier liever mensen hebt. Ik ben zelf absoluut geen vakantieganger, maar als ik dan ga, vind ik een midweekje echt voldoende. Daarna wil ik weer naar huis;).
  Onlangs geplaatst door Naomi: De hobby van elke huisarts

 • Hilde

  Wat leuk om te lezen. Grappig dat je graag uitkijkt naar vakantie maar als je er eenmaal bent je toch naar thuis verlangt. Ik herken dit 🙂 X

 • Ingrid

  Ik ben wel heel benieuwd naar de naam van jullie verblijf in Italië! Zag er echt goed uit, dus wil ‘m graag opslaan voor volgend jaar!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.