Kletsen: wennen op de basisschool!
13 mei 2019 Lifestyle Mama 5

Kletsen: wennen op de basisschool!

Hoi lieve mensen, ik gooi er weer even een kletsartikel tegenaan. Ik ben toch niet zo goed in het maken van veel foto’s en vergeet het heel vaak. Toch heb ik wel genoeg te vertellen aan jullie en doe ik dit in de vorm van een kletsartikel.ย 

Afgelopen week was een week die jullie natuurlijk al hebben kunnen volgen in mijn weekvlog (volg jij mij al op youtube ?). Ik ben overigens heel dankbaar dat jullie altijd zo begripvol zijn en begrijpen dat ik niet alles over mijn kinderen online wil en kan gooien. Zo vertelde ik bijvoorbeeld wel dat mijn dochter onder narcose moest, maar niet waarom. Voor mij als moeder was de narcose heel erg spannend, en is dat de reden dat ik hier wel over vertelde. Toch vind ik de privacy van mijn dochter (en zoon) belangrijk en vertelde ik niet de exacte reden.

Wennen op de basisschool

Wat ik wel wil vertellen is dat Sophia aanstaande dinsdag (morgen) voor het eerst zal gaan wennen op de basisschool. Zo spannend! Niet te geloven hoor, ik weet als de dag van gisteren dat ze geboren werd. Op 29 mei is ze jarig, maar de komende weken mag ze al verschillende dagen komen wennen op school. Zelf vindt zij dit helemaal geweldig en leuk. Ik merk ook dat zij er echt aan toe is en ook wel echt op de leeftijd is om naar de basisschool te gaan. Worden spannende tijden voor mij haha, wanneer Soof naar school gaat, zal mijn leven een heel andere inhoud gaan krijgen. Ik ben benieuwd!

Onze tuin

Omdat Vincent in de week van Sophia haar verjaardag op reis is, vieren wij al snel de verjaardag van Sophia. Ik wil heel graag de tuin een beetje leuk gaan maken (ook hiervoor). Wij hebben geen grote tuin, maar er moet iets van te maken zijn. Er komt een tafel, een kleine zithoek, ย en ik wil heel graag een of twee citroenboompjes in de tuin! Ik keek van de week al even in het tuincentrum. Kan niet wachten om ze te kopen (maar wil nog even wachten tot alles klaar is).

Zo. Laat de week maar beginnen. ร‰n ik wil ontzettend graag zon. Wij vierden afgelopen weekend het verjaardag van mijn vader. In al die jaren kan ik mij niet herinneren dat wij dit gedaan hebben zonder mooi weer. Dus: laat de zomer nu maar gewoon komen. Kan niet wachten!

Meer zien van onze week? Vergeet dan niet om onze weekvlog te bekijken waarin ik jullie mee neem in ons leven Klik op volgende link om direct naar de video te gaan: weekvlog.

Hoe was jullie week? Ik ben hele benieuwd! Liefs!

Reacties

 • Naomi

  Spannend, dat wennen op school! En de zon mag inderdaad komen. Ik ben wel klaar met winterkleding en kou nu hoor.
  Onlangs geplaatst door Naomi: Huisartsenbezoekbingo

 • Saskia

  Hoi Saskia,
  Wat leuk dat Sophia mag gaan wennen op de basisschool. Sinds vorige maand zit mijn dochter ook op de basisschool en ze vind het geweldig. Ik ben benieuwd hoe Sophia het gaat vinden.
  En waar ik benieuwd naar ben, misschien schrijf je daar wel een keer een blog over, is of je nog nagedacht hebt over naar welke basisschool ze gaat. Natuurlijk zit Senna al op een basisschool en is het het meest waarschijnlijk dat ze daar ook naar toe gaat. Maar ik ben toch benieuwd of jullie nog gedacht hebben over een andere school voor Sophia.
  Het zal een grote verandering voor je zijn, alle kinderen op school. Ben je nog van plan om je werkritme te gaan veranderen hierdoor?
  Groetjes,
  Saskia

 • Ramona

  Succes met wennen voor Sophia! En leuk dat jullie in de tuin aan de slag gaan! ๐Ÿ‹๐Ÿ‹๐Ÿ‹

 • Lilian

  En, vond Sophia het leuk? En jij haha? Ik moest zelf in het begin zo wennen aan een leeg huis, het ging Anna makkelijker af ๐Ÿ˜‰
  Onlangs geplaatst door Lilian: 5 nadelen van het zelfstandig ondernemerschap

 • Felicia

  spannend ๐Ÿ™‚ ons jongste dochtertje jasmijn zal volgend jaar februari naar groep 1 gaan ze zit al in het schoolgebouw maar dan beneden op de kinderdagopvang het is een brede basisschool met een peuterspeelzaal een kinderdagopvang waar kindjes vanaf 3 maanden tot aan 4 jaar welkom zijn en een tussen schoolse opvang en een naschoolse opvang.
  ideaal allemaal in het zelfde schoolgebouw .
  jasmijn is al echt toe aan meer uitdaging echt toe aan groep 1 het is de laatste tijd een drama om haar te brengen
  en ze is blij op de dagen dat ze niet hoeft naar de kinderdagopvang ze gat er 2 dagen in de week heen van half 8 tot 6 uur. ik zal blij zijn als het zo ver is dat ze naar groep 1 kan ik heb deze fases natuurlijk al meegemaakt met de oudste twee dochters van 8 en 10 jaar maar ik vind het super leuk dit weer meete maken met de oudste twee
  haar broertje ons jongetje die nu ook met haar op kinderdagopvang zit zal ook niet lang erna naar groep 1 gaan er zit 1 jaar en 5 maanden tussen hun dus dat volgt elkaar een beetje op

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv