Mama, je haar zit stom (eigen mening ontwikkelen)
9 aug 2017 Kinderen Mama 3

Mama, je haar zit stom (eigen mening ontwikkelen)

Inmiddels kom ik toch wel steeds meer tot het besef dat ik de tijd met echt kleine kinderen aan het ontgroeien ben. Althans, mijn dochter is nog redelijk klein, maar mijn zoon daarentegen wordt nu echt groot! En niet alleen groot qua lengte, maar ook in zijn interesse, en wat hij aangeeft leuk te vinden.

Je haar zit stom

Zo zat ik van de week heel even met mijn mond vol tanden toen mijn zoon opeens zei: mama je haar zit stom “dat knotje vind ik niet zo leuk”. Nadat ik heel even moest nadenken over wat mijn zoon net zei vond ik het eigenlijk wel schattig: mijn kind ontwikkelt zijn eigen mening!

En je kleding vind ik ook niet leuk

Een aantal dagen daarna ging dit nog even een stapje verder en gaf hij aan dat hij de kleding die ik aanhad niet zo leuk vond. Je zou er als moeder bijna een minderwaardigheid complex van krijgen hihi ;). Het viel mij de laatste tijd al wat vaker op dat Senna wat meer zijn voorkeur voor felle kleuren aangaf.  Zo vertelde hij bijvoorbeeld bepaalde kleding niet aan te willen en liever iets te willen met veel kleurtjes.

Eigen mening ontwikkelen

Nu hebben Vincent en ik beiden een vrij neutrale smaak en zijn wij dol op aardetinten en basic kleding. Alleen geeft onze zoon nu aan het allemaal toch wat meer kleurrijker te willen. En ik vind het leuk. Heerlijk dat hij zich nu nog een klein stukje verder ontwikkelt en zijn eigen mening uitdraagt. Ik vind het ook fantastisch om nu samen met hem uit te kijken naar nieuwe kleding en spulletjes. Het is nu niet meer alleen mama die wat uitkiest, maar hij mag het zelf kiezen. Natuurlijk bewaak ik de grenzen wel een heel klein beetje maar ik vind het een leuke fase en ben heel benieuwd waar hij allemaal mee gaat komen!

Is mijn verhaal herkenbaar voor andere mama’s? Heeft jullie kindje ook een specifieke eigen voorkeur?

Reacties

 • Marloes

  Sophie heeft al een sterke voorkeur voor rokjes en jurkjes en dan met name voor jurkjes met heel veel bloemen erop. Soms zelfs zo erg dat ze echt niks anders aan wil (en dan heeft ze die jurk als heel vaak aangehad). Wel heel schattig vind ik het ♡
  Onlangs geplaatst door Marloes: Een werkdag als ondernemer

 • Priscilla

  Mijn zoon heeft nog steeds geen voorkeur voor kleding. Hij vindt het meer een noodzakelijk kwaad geloof ik. Ik heb weleens geprobeerd om samen kleding uit te kiezen maar het boeit hem allemaal niks. Het is alleen wel belangrijk dat het lekker zit en makkelijk aan en uit kan. Geen overhemdjes dus maar gewoon shirts.
  Dat ik iets aan heb dat hij niet leuk vindt zegt hij nooit. Juist dat ik er mooi uit zie. Ook wanneer dat helemaal niet zo is.
  Onlangs geplaatst door Priscilla: Vlogmaand: Weekvlog 1

 • Rachel

  Wat je als moeder niet te voorduren krijgt. Zat laatst nog te denken dat ik jouw haar altijd heel leuk vind zitten, maar blijkbaar is je eigen zoon het daar niet mee eens.
  Mijn kindjes zijn gelukkig nog niet zo ver. Mijn oudste heeft wel een sterke voorkeur voor bepaalde dingen. Zo wilt hij een bepaalde jas liever niet aan en draagt hij graag felle opvallende kleuren. Gelukkig heeft hij nog geen commentaar op mijn stijl haha.
  Onlangs geplaatst door Rachel: Wel of niet naar de peuterspeelzaal

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv