KERST: DIT GAAT ER ELK JAAR WEER MIS!
10 dec 2020 Lifestyle Mama 0

KERST: DIT GAAT ER ELK JAAR WEER MIS!

Kerst is een van de fijnste periodes van een jaar. Maar: het staat voor mij persoonlijk toch ook wel een beetje gelijk aan stress. Want naast een fijne periode, is het toch ook een van de aller drukste periodes. Op het werk, op school, overal. En dat heeft ook weer haar charme uiteraard, maar toch zijn er dingen die bij ons elk jaar weer mis gaan haha. Ik deel met jullie wat er elk jaar weer mis gaat!

Kerstkaarten versturen

Ik ben zo iemand die altijd hele leuke plannen heeft voor de kerstkaarten, ze ook op tijd besteld, maar ze vaak net een paar dagen voor kerst verstuurt. Oeps. Elk jaar probeer ik het allemaal weer eerder te regelen, maar het is nog best lastig blijkt haha. Of wat ook vaak voor komt, dat ik de eerste helft al heb verstuurd en de tweede helft pas een paar dagen voor kerst. Vaak is dat omdat ik een aantal adressen mis, en dan de zendingen probeer op te splitsen.

Kerstversiering

Gelukkig zijn wij vaak wel redelijk op tijd met de kerstversiering. Althans, afgelopen jaar dan haha. Vaak moet ik flink op zoek naar de kerstversiering. Het komt regelmatig voor dat de helft op zolder ligt, en de andere helft in de berging. Wat ook regelmatig voor komt, is dat de lampjes het niet meer doen of iets dergelijks. Wij hadden ooit een boom gekocht waar de lampjes er al in zaten, alleen na een enkel jaar was er al 1 lampje kapot. En als er 1 lampje kapot is, dan doet niets het meer 🙁 Daarom hebben wij momenteel losse lampjes en dat gaat prima.

De boodschappen

Ken je het? Dat je denkt alle boodschappen in huis te hebben en er opeens achter komt dat dit niet geval is? Vooral in drukke tijden als kerst is dit minder leuk. Vooral wanneer het om producten gaat die je niet even heel snel koopt. Gelukkig hebben mijn schoonouders een winkel, dat is makkelijk wanneer je even snel iets nodig hebt. Toch is het iets wat bijna elk jaar weer terug komt.

Planning

Iets dat gelukkig niet echt mis gaat, maar wat elk jaar wel een strijd is om goed rond te krijgen. Wie is waar, hoe laat, en hoe lang. Wanneer dit niet goed wordt gepland is dit altijd vervelend. Ik moet eerlijk ook zeggen dat ik al dat gehaast met kerst ook echt helemaal niks vind, maar dat is ook weer iets dat er volgens mij simpelweg bij hoort. Wat dan soms wel mis gaat, is dat de planning niet meer helemaal overeenkomt, maar ook dat komt weer goed

Herken jij je ook in deze typische kerst dingen? Ik ben heel erg benieuwd en lees jullie reacties heel graag terug in de comments!

 

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.