Is een tosti ongezond?
2 feb 2017 Lifestyle 15

Is een tosti ongezond?

Mijn gezinnetje en ik eten best veel tosti’s. Gewoon omdat het erg lekker is en omdat het in deze tijd van het jaar gewoon heel erg fijn is om als lunch iets warms te kunnen eten. Een tijdje terug was er in het nieuws dat een tosti ongezond zou zijn. Maar is dit wel zo?

Gesmolten kaas niet ongezonder

Het verhaal ging rond dat gesmolten kaas een stuk ongezonder zou zijn. Om dat misverstand maar direct uit de wereld te helpen: dat is dus niet zo. Gesmolten of niet: kaas is gewoon kaas. Wil je het zo gezond mogelijk houden kan je altijd nog de keuze maken om te kiezen voor 30+ of 20+ kaas.

Sausjes bij een tosti

Waar wel op gelet mag worden bij het eten van een tosti is de hoeveelheid saus die erbij gegeten worden. Een beetje ketchup mag best, maar houd het dan ook bij een klein beetje. Mayonaise wordt al snel wat ongezonder. Wil je het helemaal verantwoord doen: eet dan geen saus.

Gezonde tosti

Om een tosti zo gezond mogelijk te houden kies je altijd voor volkoren brood. Volkoren brood is gewoon gezonder dan wit brood en het zorgt ervoor dat je sneller een verzadigd gevoel krijgt zodat je minder snel gaat snoepen. Denk er ook aan om áltijd eventuele aangebrande randjes van een tosti te verwijderen, want die zijn wel heel erg slecht voor de gezondheid. Om het helemaal gezond te maken kan je naast de tosti ook nog lekker wat groente serveren zoals tomaatjes en komkommer of eventueel paprika, zo krijg je ook nog genoeg vitaminen binnen.

Eet jij graag een tosti?

Reacties

 • Mirjam

  Heerlijk hoor! Ik ben de opmerking ook vaker gehoord dat het vetter zou worden doordat de kaas verwarmd is. Kaas is inderdaad gewoon kaas – niks meer 😉
  Onlangs geplaatst door Mirjam: En toen viel onze peuter in het ijskoude water…

 • Villa BlaBla

  Gelukkig zijn tosti’s niet ongezond, want wij eten dat hier vaak. De kinderen zijn niet dol op brood, maar in de vorm van een tosti lusten ze het wel graag.
  Onlangs geplaatst door Villa BlaBla: Of we het nu willen of niet, kleine kinderen worden groot

 • Marloes

  Zou toch raar zijn dat kaas in gesmolten vorm opeens ongezond is 😂 kijk bak je de tosti met heel veel boter in de pan met heel veel mayonaise dan is t wat anders 😉
  Onlangs geplaatst door Marloes: Koffie is goed voor je!

 • Lilian

  Ik dacht juist dat ketchup veel ongezonder is dan mayonaise. Anna wilde ineens ketchup bij haar gebakken aardappelen en toen schrok ik van de suiker die erin zit, dus nu mag ze dat niet meer (bij de aardappels dan). In mayo zit weer meer vet, maar dan kan ze wel gebruiken 😉

 • Leonie van Mil

  Oh heerlijk tosti. Als ik even geen zin heb in brood, is dit voor mij de manier om mijn lunch gezond te houden
  Onlangs geplaatst door Leonie van Mil: Wie gaat ’s nachts voor de kleine eruit?

 • Merel

  Ik heb het laatst ook gehoord. Best bijzonder. Want eigenlijk is het gewoon een broodje kaas, maar dan gesmolten. Ik blijf lekker tosti’s eten. Een heerlijke lunch (of zelfs als ontbijt!)

 • Kimberly

  We love tosti’s! Eten het dus ook geregeld, heerlijk.
  Onlangs geplaatst door Kimberly: De eerste week naar de Basisschool

 • Iris

  Ik houd ook enorm van tosti’s, zeker door geregeld te experimenteren. Tomaatjes, tahin, allerlei soorten kaas of gewoon iets heel anders zoals pindakaas en banaan.

 • Stefanie

  Wij eten regelmatig tosti’s! Heerlijk!
  Onlangs geplaatst door Stefanie: Mama, Ik ben verliefd! Deel 2

 • Mathiske -geluk in een rompertje -

  Ik ben echt tosti fanaat. Ik eet ze vaak met geitenkaas en bacon en dan balsamico stroop erbij. Zo lekker of Nutella en marshmallow. Maar dan is het niet per se gezond 😂 ik vind het ook altijd leuk om dan een donkere boterham en een lichte boterham als een tosti te doen, dat staat zo gezellig
  Onlangs geplaatst door Mathiske -geluk in een rompertje -: Onze favoriete leesboeken.

 • Liselotte

  Oh gelukkig maar. Als ik de meiden blij wil maken tussen de middag maak ik vaak een tosti voor ze. Of ik geef ze croissants, maar das natuurlijk sowieso ongezond 🙈
  Onlangs geplaatst door Liselotte: Bijnamen voor dochters

 • Irma

  Mmm ik ben ook gek op tosti’s, het liefst met heel donker brood en ham/kaas 😀
  Onlangs geplaatst door Irma: Cheesecake met Tony’s Chocolonely

 • simpel, met een snufje liefde

  Heerlijk! Ik eet ze heel erg graag! en inderdaad, kaas is kaas!
  Onlangs geplaatst door simpel, met een snufje liefde: Sparen in potjes…..

 • Joyce - LemonyLifeNL

  Ik ben echt dol op tosti’s haha gelukkig zijn ze niet zo ongezond!
  Onlangs geplaatst door Joyce – LemonyLifeNL: FOOD DIARY #8

 • Iris

  Ik vind het echt zo raar dat mensen denken dat iets meer calorieën gaat bevatten als het wordt opgewarmd, haha. :’) Lekker tosti’s eten hoor!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.