Instagram.. Posts of Story’s, en het algoritme!
13 feb 2020 Lifestyle Mama 3

Instagram.. Posts of Story’s, en het algoritme!

Instagram.. Ik heb er een soort haat liefde verhouding mee. Ik vind het super leuk om op deze manier contact te hebben met mijn volgers. Maar het algoritme maakt dat ik er niet altijd even blij van word. Wat grappig is om te zien is dat er een verschuiving plaatst vindt.

Waar er voorheen enkel de mogelijkheid was om posts te plaatsen op Instagram is het natuurlijk al een hele tijd zo dat de story’s ook een belangrijke plaats hebben ingenomen. Toen de Story’s werden geintroduceerd op instagram had ik niet kunnen bedenken dat deze story’s zo belangrijk zouden worden.

Instagram Story’s

In de story’s van instagram gaat het namelijk niet om hoe leuk of mooi de foto is. Het gaat erom om foto’s te delen (of filmpjes) van een moment zelf. Een story is 24 uur zichtbaar en zal daarna verdwijnen. Het gaat dus niet om perfecte plaatjes, maar gewoon om te delen wat er op dat moment in je omgaat.

Het grappige is dat ik merk dat deze story’s in mijn geval onwijs veel worden bekeken. Ook wordt er heel veel gereageerd. En dat vind ik leuk! Soms vind ik het ook jammer dat ik gewoon niet altijd de tijd heb om op iedereen te reageren. Alleen maakt instagram story’s het wel mogelijk om goed contact te onderhouden met volgers.

Algoritme Instagram

Er is heel veel te doen omtrent het algoritme van Instagram. Het blijft altijd maar een beetje raden, maar soms denk ik het onder de knie te hebben. Waar het volgens mij uiteindelijk op neer komt is dat Instagram graag wil (naast dat je betaalt voor promotie) dat je veel actief bent. Hoe actiever je bent, hoe meer zichtbaar. Nu heb ik daar persoonlijk niet altijd even de tijd voor, en dat merk ik altijd direct aan mijn zichtbaarheid. Waar ik dit eerder frustrerend vond, heb ik mij hier inmiddels wel meer bij neergelegd.

Als ik zou moeten kiezen tussen de normale posts en de story’s, denk ik dat mijn voorkeur vooral uitgaat naar de story’s. het contact vind ik zo leuk! Daarnaast heb ik ook heel leuk contact met jullie via de reguliere posts, en daar word ik ook blij van!

Wat betreft Instagram heb ik inmiddels wel een aantal tips om het bereik te vergroten, vinden jullie het leuk als ik hier apart nog eens over schrijf? Laat het achter hieronder in de comments!

Wat vind jij leuker? De posts of de story’s?

 

Reacties

 • Naomi

  Ja, zeker leuk als je iets schrijft over hoe je je bereik kunt vergroten. Ik merk zelf dat er een ‘vaste groep’ is die posts leest en er ook op reageert. Ik zie zelf ook van dezelfde mensen (denk ik) alles, maar soms ontdek ik ineens dat ik dingen mis. Ik leg me er maar bij neer. Ik hoef nu eenmaal niet álles bij te houden…
  Onlangs geplaatst door Naomi: Juffenmodus aan/uit

 • Lisanne

  Over het algemeen vind ik het beide leuk, maar merk wel dat ik story’s steeds leuker ga vinden.

 • Tamara

  Persoonlijk vind ik Story’s lekkerder weg kijken en wat luchtiger dan de gewone foto’s. En ik vind het leuk om te zien wat iemand nu op dit moment aan het doen is, niet het perfecte plaatje van 3 weken terug in een tropisch oord.
  Onlangs geplaatst door Tamara: Duurzame jeans: zo shop je je denim milieubewust

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.