Insta Stories? Jeej of Neej?
13 jul 2017 Lifestyle 8

Insta Stories? Jeej of Neej?

Ik loop altijd een beetje achter met bepaalde zaken. Vaak focus ik mij op primaire dingen en zijn de nieuwe functies altijd iets dat mij op een later moment pas in het oog springt. Dit was met Snapchat zo en dit is wederom met Insta Stories ook zo. Onlangs leek het mij toch leuk om hier mee te beginnen en ik wilde mijn ervaring hier vandaag met jullie delen!

Snapchat of Insta Stories?

Ik weet nog heel goed de verwarring die ontstond toen Instagram met ongeveer hetzelfde concept als Snapchat op de proppen kwam. Snapchat was destijds ontzettend populair en daar kwam opeens Insta Stories. Massaal gingen de gebruikers over van Snapchat naar Insta Stories. Eigenlijk met een hele logische reden: vaak zijn de volgers op Instagram veel groter en daarmee is de engagement natuurlijk nog beter én leuker!

Lees ook: Waarom ik Instagram zo leuk vind

Wat kan je doen met Insta Stories?

Op Insta Stories kan je simpelweg korte video’s en foto’s delen. Sinds een tijdje is het ook mogelijk om Boomerang video’s te maken en deze te delen onder je volgers. Leuk is om je volgers bijvoorbeeld mee te nemen met wat je dagelijks doet of om een kijkje te geven achter de schermen. Ook kan je Insta Stories gebruiken om ervaringen te delen en om vragen te stellen. Voor Insta Stories hoeven de foto’s niet perfect te zijn. Foto’s die wazig zijn maar wel heel leuk om te delen kunnen dan ook prima via deze weg worden gedeeld. Wat ik zelf heel erg leuk vind is dat volgers kunnen reageren op jouw verhaal. Hier kunnen erg leuke contacten door ontstaan!

Insta Stories: de toekomst?

Onlangs kwam ik verschillende artikelen tegen waarin werd omschreven dat Insta Stories toch echt de content van de toekomst zal zijn. Niet alleen omdat je op deze manier makkelijk verhaal kan doen, maar ook vanwege de functies, zoals bijvoorbeeld het toevoegen van hashtags aan je stories, en het plaatsen van filters en plaatjes. Daarnaast kan je via Insta Stories een uniek kijkje geven in je privé leven, iets dat veel lezers zullen kunnen waarderen en waar veel belangstelling voor is.

Persoonlijk merk ik dat sinds ik ben begonnen met Insta Stories ik nog meer contact heb met volgers, iets dat ik onwijs leuk vindt! Wat mij betreft dus een dikke JEEJ! Erg leuk om zo met anderen in contact te zijn én om zelf natuurlijk bij de stories van anderen te kijken. Oh, en mocht je nieuwsgierig zijn, vergeet mij dan niet te volgen op Instagram!

Maak jij gebruik van Insta Stories? Is het voor jou een jeej of een neej? Ik ben benieuwd en lees de reacties heel graag terug hieronder in de comments!

Reacties

 • Frank

  Ik maak er zeker gebruik van voor mij een dikke JEEJ!! Het geeft voor mijn volgers een inkijk in het leven van mij als papa(blogger) en ik vind het ook leuk om bij andere mensen te kijken wat ze meemaken of aan het doen zijn. JEEEEJ 😃
  Onlangs geplaatst door Frank: Terugblik; Eerste trimester

 • Karin

  I Love Insta Stories! Gedurende de dag post ik er meerdere foto’s en filmpjes en ik vind het ook erg leuk om die van anderen te bekijken. Iets persoonlijker en meer ‘echt’.
  Onlangs geplaatst door Karin: De Bevalling van: Denise

 • Romy

  Ik vind Insta Stories onwijs leuk om te volgen! Ik heb echt het idee dat ik daardoor een kijkje krijg in het leven van anderen. Zelf ben ik er alleen niet echt heel actief op, vooral omdat ik vaak niet zo goed weet wat ik op de foto moet zetten voor Insta Stories 😉 Misschien binnenkort toch eens daarover brainstormen en weer iets actiever worden!
  Onlangs geplaatst door Romy: Het leven is niet te plannen (en dat is juist leuk!)

 • Mathiske -geluk in een rompertje -

  Ik vind instastory’s super leuk. Heb snapchat ook van mn telefoon verwijderd al zelfs haha.
  Onlangs geplaatst door Mathiske -geluk in een rompertje -: De verjaardag van Emily + haar cadeau’s

 • Marcella

  Dikke jeej! Maak er meerdere malen per dag gebruik van. De Snapchat rage heb ik helemaal overgeslagen trouwens 😉

 • Leonie van Mil

  Ik vind het leuk om andere te volgen, maar niet iets voor mij om er iets op te zetten. Ik maak liever een foto voor Instagram
  Onlangs geplaatst door Leonie van Mil: Een aantal dingen die ik nog zou willen leren

 • Bertine

  Ik vind instastories leuk en ik vind jou op instastories ook leuk;)

 • Anneleen

  Ik gebruik het ook nog maar sinds kort. Vind het ook wel leuk! 🙂 Anderzijds ook wel jammer om te zien dat Snapchat nog maar zo weinig bekeken/gebruikt wordt!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv