Inspiratie voor een kleine tuin
14 jun 2019 Lifestyle 3

Inspiratie voor een kleine tuin

Zoals ik al wel vaker heb verteld, hebben wij een ruim huis, maar een kleine tuin. Nu heb ik een man die totaal niet van planten houdt, en die het dus allemaal prima vond. Zelf mis ik inmiddels wel een grote tuin, maar denk ik dat een kleine tuin ook heel fijn kan zijn wanneer het gezellig is. Ik geef een aantal tips hoe je dit het beste kan doen. 

Maak gebruik van planten in een kleine tuin

Ik houd van planten en vind het dan ook gezellig om deze in een kleine tuin te plaatsen. Groen maakt alles mooi! Nu hebben wij een tuin met volle zon, omdat deze op het zuiden ligt. Dat is ook een belangrijk punt om rekening mee te houden en ik heb daarom vlijtige liesjes. Ideale planten, als ze maar genoeg water krijgen. Ook heb ik een citroenboompje waar ik heel blij van word en wat gewoon gezellig staat. Olijf of eucalyptus bomen staan ook heel erg mooi in een kleine tuin.

Houd de kleuren rustig in een kleine tuin

Houd de kleuren rustig in een kleine tuin door niet te veel verschillende planten met verschillende kleuren bloemen te plaatsen. Ik vind zelf wit bijvoorbeeld heel erg mooi. Wanneer je diepte in de tuin wil creeeren, plaats je de donkere planten vooraan, en de lichte achterin de tuin.

Kies voor grote tegels

Als je ervoor kiest om tegels te plaatsen. Kies er dan voor om grote tegels te plaatsen. Ook met onderhoud is dit een heel stuk gemakkelijker. Toen wij ons huis kochten lagen er allemaal kleine tegels in de tuin, wat de tuin ook kleiner doet lijken. Inmiddels hebben wij de tuin opnieuw laten betegelen en lijkt het allemaal een stuk “cleaner” en groter.

Een eyecatcher in een kleine tuin

Het is leuk en gezellig om een eyecatcher te kiezen voor een kleine tuin. Denk bijvoorbeeld aan een mooie plantenbak, luxe meubels of verlichte bloembakken van Elho. Ik vind deze verlichte bloembakken heel tof en het geeft net een beetje extra sfeer in de tuin!

Plaats een spiegel in een kleine tuin

Ook zou je er voor kunnen kiezen om spiegels te hangen in de tuin. Tegen een muur bijvoorbeeld. Ook dit laat de tuin optisch groter lijken. Wanneer je kiest voor een spiegel, kies dan voor een of twee grote spiegels.

Houd een kleine tuin netjes

Mijn tuin lijkt kleiner wanneer het niet opgeruimd is. Ik vind het daarom belangrijk om een kleine tuin netjes te houden. Het maakt zo’n groot verschil! Zorg voor een opbergruimte waar je spullen kwijt kan, zo houd je de tuin netjes.

Tot zover mijn tips. Ik ben heel benieuwd of jullie nog leuke tips hebben voor een kleine tuin. Laat het achter hieronder in de comments, ik lees het graag!

Reacties

 • Naomi

  Bij mij ontbreekt het echt aan groene vingers, dus ik ben voor heel simpel gegaan. Bloembakken en een zitje en dat is ’t wel. Het belangrijkste voor mij is dat ik van de zon kan genieten als die er is en dat kan gelukkig.
  Onlangs geplaatst door Naomi: Dank aan mijn bloeddonor

 • Lilian

  Als ik mocht kiezen zou ik liever een klein huis hebben en een grote tuin, omdat ik zo hou van buitenleven en planten en struiken 🙂 Nu hebben we best een grote tuin, maar we deden het ook een tijdje met een kleine tuin en het voordeel daarvan vind ik dat je tijd genoeg hebt om alles heel netjes te houden (het gras knipte ik recht enzo haha). Bij een grote tuin is dat niet te doen. Wat trouwens nog wel een tip is: als je een vijver wilt, maar je heb weinig ruimte, kun je ook een speciekuip in de tuin zetten. Wij hebben er ook een met twee goudvissen (dat past net).
  Onlangs geplaatst door Lilian: 6 klusjes in het weekend voor een relaxte werkweek

 • JVG

  Het zou leuk zijn als je wat meer van je tuin zou laten zien. Een soort tuin-tour ofzo :D. Ik ben erg benieuwd, kan me niet voorstellen dat je tuin zo klein is als die van ons haha.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv