Ik vergeet heel veel (en dat ligt al lang niet meer aan de hormonen)
5 jun 2018 Mama Persoonlijk 6

Ik vergeet heel veel (en dat ligt al lang niet meer aan de hormonen)

Tjah. En dan wordt het toch maar eens tijd voor die bekentenis hier op de blog. Want ik kan er al lang niet meer omheen: ik merk namelijk dat ik regelmatig best wat dingen vergeet. En ook al komt alles altijd wel weer op haar pootjes terecht: echt handig is het niet. 

Vergeetachtigheid tijdens de zwangerschap

Toen ik jonger was vergat ik nooit zo veel. Ik kon vrijwel alles onthouden en dat ging prima. Toen ik zwanger werd van mijn zoontje, werd dit tijdens de zwangerschap al wat minder. Maar eigenlijk viel het nog best mee. Ik had meer last van andere kwalen dan van vergeetachtigheid.. Tijdens de zwangerschap van mijn dochter werd het allemaal wel iets meer. Ik merkte dat ik na de bevalling van mijn dochter toch wel echt wat meer moeite had met het onthouden van dingen. Zoals bijvoorbeeld naar boven lopen, en eenmaal boven niet meer weten wat je daar eigenlijk te zoeken hebt.

Het onthouden van afspraken

Dit laatste gebeurt mij overigens nog heel regelmatig. Zo vreemd eigenlijk. Alleen waar ik nog het meeste last van heb is bijvoorbeeld het onthouden van afspraken. Het is mij al een aantal keren voorgevallen dat ik een dubbele afspraak heb gepland. Het is mij al lang een paar keren gebeurd dat er hier iemand voor de deur stond waar ik geen idee meer van had dat deze zou langskomen. Of dat ik op een bepaalde dag écht iets belangrijks moet doen en dit gewoon glad vergeet.

Wat betreft mijn werkzaamheden voor de blog ben ik inmiddels heel strikt geworden met het werken met lijstjes en houd ik een agenda bij op mijn computer. Dit is gewoon echt noodzakelijk want anders gaan er dingen door elkaar heen lopen. Ook voor het gezin houd ik dingen bij in een digitale agenda. Ik vind het bijvoorbeeld zo rot als ik iets zou vergeten voor Senna zijn school. Ik heb weleens gehad dat ik een dag van tevoren er aan werd herinnerd dat hij de volgende dag verkleed naar school mocht. Ik wil gewoon niet dat mijn kind de dupe wordt van mijn vergeetachtigheid zeg maar 😉

Wat gebeurtenissen betreft kan ik gelukkig vertellen dat ik dit allemaal nog wel heel goed opsla. En dingen waarvan ik het echt niet wil vergeten, daar maak ik gewoon een foto van.

Ik ben heel benieuwd of mijn verhaal herkenbaar is voor jullie?

Reacties

 • Ilse Visscher

  Enorm herkenbaar!!! Zouden nog de hormonen kunnen zijn, maar neem aan dat dat ook wel beetje voorbij is na bijna een half jaar haha. Ik vergeet ook alles en geen idee hoe het komt.. Lijstjes maken doe ik ook ja.. Ik word soms gek van mezelf! Haha. Moedereigenschap dat vergeten misschien? Ik doe in elk geval lekker met je mee.. haha. Liefs x
  Onlangs geplaatst door Ilse Visscher: Blog #27 Sprongen in de ontwikkelingen van baby Lars

 • Lilian

  Heel herkenbaar. Volgens mij heeft dat meer met leeftijd te maken dan met hormonen 😉 Ik verbaasde me erover dat Anna zoveel details onthoudt van dingen (zoals kleuren etc.) en toen wees iemand me erop dat een kinderhoofdje ervoor gemaakt is om dingen op te slaan, ze nemen alles op. Als je ouder bent heb je die noodzaak niet meer zo, dus komt het minder binnen. Klinkt heel logisch in ieder geval. En los daarvan heb je als kind alleen ‘school’ en ‘spelen’ om over na te denken en als volwassene 101 dingen 😉

  Ik schrijf ook alles op.
  Onlangs geplaatst door Lilian: Het té ingewikkelde leven van een lijstjemeisje

 • Hilde

  Ik houd gewoon een ‘echte’ agenda bij, en schrijf letterlijk alles op, want ik ben bang dat ik aan dingen niet denk of vergeet. Ik vind het prettig om veel op te schrijven, want dan zit ik ook minder ‘in mijn hoofd’! Zelfs de boodschappen schrijf ik precies op haha, niet goed voor m’n hersenen dit, want ik train ze zo niet 😛

 • Leonie van Mil

  Sinds de zwangerschap van mijn tweede is mijn hoofd net een zeef. Als ik iets wil zeggen en ik word om wat voor reden dan ook onderbroken of ik kan het niet direct zeggen, is het weg. Dan ben ik het helemaal kwijt. Overal in huis liggen dus ook briefjes. En ik heb meerdere alarmen in mijn telefoon staan 😉
  Onlangs geplaatst door Leonie van Mil: Schrijfontwijkend gedrag

 • Pieternel

  Zo herkenbaar! M’n jongste is al weer 8 maanden, maar ik moet een agenda, planbord en desk planner bijhouden en dan nog vergeet ik vanalles! Het boodschappenbriefje op de trap laten liggen bijvoorbeeld en er dan in de supermarkt achter komen 🙈 Vaak krijgt manlief ook nog de schuld: “jij zou toch..?” en dan kom ik er 5 minuten later achter dat ik inderdaad degene was die dat zou doen, zo genant!

 • Felicia

  mijn man ergert zich er vaak aan dat ik een hoop vergeet hahaha
  maar weet je wat ik denk als moeder zijnde moet je vaak dingen tegelijk regelen al hoewel mijn man ook een hoop doet hoor maar toch als moeder zijnde wil je alles meestal meteen gedan hebben en geregeld en ja dan heb je meer kans dingen te vergeten . wij hebben 4 kinders en dat geeft zo geregel en drukte vooral ook omdat ik en mijn man bijna alles zelf doen en onze kinders nog al verwend zijn dus ja

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv