Hoeveel verschillende geurtjes heb jij?
7 mei 2021 Beauty Lifestyle 0

Hoeveel verschillende geurtjes heb jij?

Wat voor type persoon ben jij? Ben jij iemand die valt te herkennen aan zijn of haar geur, omdat deze al vele jaren lang onveranderd is? Of houd je juist van afwisseling, en koop je steeds als je flesje parfum op is een nieuw, ander soort? Hoeveel verschillende geurtjes heb je eigenlijk in huis (ik heb er heel veel haha), en hoe vaak en op welke manier wissel je deze af?

Houd rekening met de seizoenen en de momenten van de dag

Heb je maar één geurtje in huis? Dan is de kans groot dat je dit al jarenlang gebruikt, en inmiddels min of meer vergroeid bent geraakt ermee. Er zijn heel veel mensen voor wie dit opgaat; zij ontdekken een geur die ze prettig vinden, en doen er vervolgens nooit meer afstand van. Niet alleen zij, maar ook hun omgeving zijn de geur inmiddels met hen als persoon gaan associëren. Jij kent ook vast wel iemand voor wie dat geldt. Het grappige is dat als je deze geur vervolgens ergens ruikt, je altijd aan deze persoon zal denken. Het kan zelfs vreemd aanvoelen als je hetzelfde luchtje bij iemand anders ruikt, je hersenen hebben moeite om dit te verwerken omdat geur en persoon zo bij elkaar zijn gaan horen.

Is de geur van je voorkeur redelijk neutraal, dan kun je hem prima altijd en overal dragen. Maar over het algemeen geldt dat het echt geen kwaad kan om meer dan één favoriet te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld onderscheid maken tussen een geur voor de zomer en voor de winter. In de zomer kiezen de meeste mensen wat meer voor licht en zoet, terwijl de winter om warmere, zwaardere geuren vraagt. Maar ook tussen overdag en ’s avonds kun je dit verschil aanbrengen, net zoals het fijn kan zijn om een bijzondere geur voor speciale gelegenheden in huis te hebben.

Ruik je hem zelf nog wel?

Heb jij al jarenlang dezelfde geur, en wissel je deze zelden of nooit af, dan kan het goed zijn dat mensen in je omgeving je aan deze geur zijn gaan herkennen. Het jammere is alleen dat je dat zelf waarschijnlijk niet meer doet. In de loop der tijd ga je er zodanig aan wennen, dat je hem zelf nauwelijks meer ruikt. Misschien even bij het opbrengen, maar daarna is het snel over.

Zonde! Ook om die reden kan het goed zijn om zo nu en dan eens wat af te wisselen. Neem je favoriete geur als startpunt, en vraag advies bij het zoeken van exemplaren die passen bij jouw voorkeur, maar toch een beetje anders zijn. Stel als het ware een parfumgarderobe samen, met ongeveer vier à vijf geurtjes die je goed af kunt wisselen en die passen bij verschillende gelegenheden. Zo heb je er zelf ook veel meer plezier van.

Wat is jouw favoriete geur?

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.