Hoe ik mijn haar vreselijk verpeste
7 dec 2017 Beauty Lifestyle 11

Hoe ik mijn haar vreselijk verpeste

Regelmatig krijg ik lieve reacties en vragen over mijn haar. Over hoe ik het verzorg, hoe ik vlechten maak en hoe ik het zo lang heb laten groeien. Ik vind dit altijd wel een leuk vraag want als er iemand is die haar haren eigenlijk helemaal niet zo goed verzorgd, dan ben ik dat wel. 

Geen conditioner gebruiken

Ik gebruik bijvoorbeeld nooit een conditioner na het wassen. Echt nooit. Waarom niet? Ik houd niet van dat gladgestreken haar. Hoe wilder hoe beter hihi. Wanneer ik conditioner gebruik valt mijn haar juist mega slap langs mijn gezicht en dat vind ik niet mooi.

Verder ga ik helemaal niet zo vaak naar de kapper. Simpelweg omdat ik geen tijd heb. Toen Senna jonger was kon ik gemakkelijk naar de kapper gaan en daar uitgebreid mijn haren laten verven en knippen. Senna vermaakte zich wel prima bij de kapper. Tegenwoordig verveelt hij zich nogal snel en begin ik er gewoon niet aan. Laat staan met twee kinderen. Ik ging overigens nooit heel vaak naar de kapper, max vier keer per jaar en dat was prima. Inmiddels ben ik volgens mij een half jaar al niet meer geweest en ik vind het nu wel weer tijd worden.

Verven bij de kapper

Tegenwoordig laat ik mijn haren overigens altijd verven bij de kapper. Dit is alleen weleens anders geweest. Toen ik een jaar of 16 was ontdekte ik dat je heel gemakkelijk zelf haren kon verven. Nou, en dat heb ik gedaan hoor. Volgens mij heb ik werkelijk alle kleuren gehad. Van rood tot zwart. Vooral dat laatste vonden mijn ouders niet tof. Ik zelf overigens ook niet, maar ik wilde het gewoon eens proberen.

Je raadt het trouwens vast al: al dat verven was echt funest voor mijn haar. Ik heb het zelfs eens gepresteerd om twee keer op een dag te verven (en nee, daar ben ik niet trots op maar ik was gewoon jong ;)). Na het vele verven werd mijn haar zo droog dat er bijna niets meer mee te doen was. Echt vreselijk. Ik kreeg er onwijs veel spijt van dat ik zo met mijn haar ben omgegaan. Dit is trouwens echt al jaren geleden.

Elke keer dat ik dus een vraag over mijn haren krijg moet ik hier weer aan denken. Oh wat was ik erg. Maar wat ben ik blij dat het inmiddels lang is gegroeid en dat ik er nu gewoon blij mee ben zoals het is

Verf jij je haar weleens zelf?

Reacties

 • Tamara TS

  Haha, 2 keer verven op een dag is mij ook al ooit gelukt. Van mijn eigen donkere haren naar blond. Tot de conclusie gekomen dat blond me niet stond en er toen 2 verschillende kleuren rood overheen gegooid, want die 2 pakjes waren nog in huis. Ik was opeens een stoplicht met stro. 😂
  Onlangs geplaatst door Tamara TS: Rust zacht, lieve Celine 04-12-2017

 • Candy

  Ik Kleur het 1 keer op een jaar. Maar 1 of 2 tinten lichter. Een uitgroei valt niet op.
  Conditioner gebruik ik af en toe. 1x/ 2 maand of zo .
  Van nature heb ik ook vrij vet haar. al was ik het niet dagelijks.

 • Sandra

  Zelf heb ik mijn haar nog nooit geverfd. Gelukkig heb ik een vriendin die kapster is waar ik het altijd laat doen 🙂
  Onlangs geplaatst door Sandra: EERSTE BRAZILIAN WAX ERVARING BIJ DELETE

 • Kim

  Ik heb het wel gedaan, maar doe het nu nooit meer. Als ik het verf (dat doe ik niet zo vaak) laat ik het bij de kapper verven. Een kappersbezoekje is voor mij ook echt ultieme ontspanning: dus dat plan ik vaak in het weekend, wanneer manlief thuis is bij zoonlief!
  Onlangs geplaatst door Kim: Decembermaand

 • Iris

  Mijn haar heeft nog nooit een druppel verf gezien. Het lijkt me op zich wel leuk om te proberen, maar ik ga veel te weinig naar de kapper (soms zelfs een keer per jaar) om de uitgroei tegen te gaan. Zelf verven durf ik al helemaal niet!

 • Rachel

  Ooh, ik ben zo jaloers op je haar. Ik had het idee dat jij het mega goed verzorgde, maar je hebt die lokken dus gewoon van jezelf. Ik verf mijn haar sinds mijn 14 en heb het zelfs rood en zwart tegelijk gehad. Mijn haar is nooit super dik of sterk geweest, dus heel veel verschil merkte ik niet door het verven. Tot nu na twee zwangerschappen. Ik ga binnenkort mijn kappersbezoekje in laten plannen om het daar te laten verven.
  Onlangs geplaatst door Rachel: Kerstversiering met kinderen

 • Lindsey Beljaars

  Haha dat verhaal over het verven lijkt bijna wel mijn verhaal!! En jep, dat was ook echt bij mijn haar enorm funest!
  Onlangs geplaatst door Lindsey Beljaars: Unboxing Bluxbox Kerst editie

 • Lilian

  Oh haha, ik verfde het ook veel rond mijn zestiende en dan was mijn onderkant blond en mijn bovenkant zwart, vreselijk 😉
  Ik verf het nu ook nooit meer, omdat het zo slecht is voor je haar. Ik fohn het ook nooit, gebruik nooit conditioner of andere haarproducten. Sinds ik zwanger ben geweest zit het wel veel beter dan daarvoor. Toen de hormonen er nog in zaten was het helemaal prachtig, lekker dik en krullend, maar ben nu ook nog erg tevreden.

 • Liset - Beautydagboek

  Oh jee, twee keer op een dag je haar verven? Hihi, gelukkig was je nog jong en onbezonnen ;). Ik verzorg het juist heel goed, veel maskers en conditioners zodat mijn wilde pluishaar/slag nog enigszins toonbaar is. Verven doe ik liever niet. Ik heb jaren gewoon mijn eigen kleur gehad totdat ik vorig jaar voor paars ging. Die uitgroei ging over in een soort koperkleur en toen ben ik er met een donkerbruine spoeling overheen gegaan om het rood eruit te krijgen. Nu vervaagt het weer geleidelijk dus binnenkort maar eens weer een kleurtje erin!
  Onlangs geplaatst door Liset – Beautydagboek: 5 x Dingen die ik liever geheim houd

 • Myrthe

  Wat leuk om te lezen, alsof ik mezelf terug lees😂

  Ik liet m’n haar de laatste jaren ook door de kapper verven, maar laatst juist door tijdgebrek, 2 kids en grijze haren het voor t eerst echt zelf geverfd thuis, en dat ging gelukkig goed!😄

 • Nienke

  Je haar door je zus laten verven is ook niet zo’n succes kan ik je vertellen, hahaha. Maar dit was ook tijdens m’n pubertijd dus je ziet er gelukkig niks meer van.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv