Hoe combineer je overknee laarzen?
4 okt 2016 Lifestyle 28

Hoe combineer je overknee laarzen?

Al een tijdje liep ik met de vraag: hoe combineer je overknee laarzen? Overknee laarzen vind ik zelf ontzettend gaaf maar toen ik ze onlangs aanhad merkte ik dat ik het best wel lastig vind om deze te combineren. Dit bracht mij op het idee dat er vast veel meer vrouwen zijn met dit “probleem” en ik besloot er daarom een artikel over te schrijven met tips hoe je overknee laarzen (oftewel knielaarzen) kan combineren!

Toen ik jonger was, laten we zeggen een jaar of 18, had ik hele mooie knielaarzen. En ach toen was ik nog jong, want ik droeg ze overal bij. Nu ik ook moeder ben en dan toch iets meer let op mijn kledingstijl, ben ik mij toch iets bewuster geworden van wat ik draag. Overkneelaarzen moeten er dus gewoon netjes uitzien, en goed passen bij mijn outfit. Toen ik onlangs deze overknie laarzen ontving van Sacha wist ik direct dat ik dit artikel wilde schrijven op welke manieren je deze allemaal kan combineren! Hieronder deel ik een aantal tips!

Overknee laarzen combineren met een oversized blouse

Een van de leuke dingen van de herfst vind ik het feit dat er weer lekker veel oversized kleding gedragen kan worden. Ik houd van die trend. Wat ik dan ook heel erg mooi vind is om knielaarzen te combineren met een spijkerbroek en een oversized blouse. Mooie (zij) vlecht in het haar en je bent perfect voor de dag!

Overknee laarzen combineren met een oversized trui

Nog zo iets waar ik het liefste altijd wel in zou willen lopen: een oversized trui. Ik heb een aantal van die heerlijk dikke truien die vreselijk oversized zijn. Fantastisch vind ik dat. Naast dat het lekker warm en comfy is vind ik dit gewoon heel erg mooi staan.

Overknee laarzen

Overknee laarzen

Overknee laarzen combineren met een rok

Ja, het is heel sexy maar kan ook heel erg mooi zijn. Als je bijvoorbeeld een rok doet met daar overheen een iets wijdvallende top vind ik het best kunnen voor bijvoorbeeld een feestje. Wat ik zelf niet zo mooi vind is van die glanzende leren laarzen onder een rok, ik zou zelf kiezen voor (licht) bruine effen laarzen.

Overknee laarzen over een skinny jeans

Hoe kan het ook anders: knielaarzen zijn eigenlijk gewoon gemaakt om gedragen te worden bij een skinny jeans! Het past gewoon perfect. De kleur van de jeans maakt nog geeneens heel veel uit. Ik vind zowel een lichte als een donkere skinny jeans heel erg mooi bij overknee laarzen.

Overknee laarzen combineren met een blazer

Een mooie broek, witte blouse, daaroverheen een mooie blazer en dan ook nog eens knielaarzen zijn wat mij betreft fantastisch. Het liefst natuurlijk een blazer die een beetje oversized is. Ik zie het steeds minder maar er was een trend met oversized witte blazers, erg tof als je het mij vraagt!

Overknee laarzen combineren met een coltrui

Tot slot nog een tip met de goede oude coltrui. Toen ik jonger was is dit eens een trend geweest en ik zie dit de laatste jaren steeds meer weer wat terugkomen. Ik vind het een leuke trend want coltruien zijn gewoon heel erg tof en kunnen ook nog eens fantastisch gecombineerd worden met van alles en nog wat (zoals een skinny jeans en enkellaarsjes), misschien is dit dan weer een idee om een volgende blog over te schrijven ;).

Wat vind jij van over knee laarzen? En heb jij misschien nog tips om deze te combineren?

handtekening-saskia
Volg jij mij ook al op YoutubeBloglovin , FacebookInstagram en/of twitter?

 

Reacties

 • Marloes

  Wat een prachtige laarsen! En ontzettend leuk geschreven, ik twijfel altijd met knielaarsen wat ik erbij aan kan en nu heb ik weer veel nieuwe inspiratie. Ook voor mij een grote plus; ik slaap erg slecht door mijn zwangerschap en jouw artikelen komen precies op tijd online ❤
  Onlangs geplaatst door Marloes: Loslaten en genieten

  • Saskia Hardeman

   Ah wat goed om te lezen 🙂 Voor jou natuurlijk niet tof, maar wel leuk dat je bij mij komt kijken. Heel veel succes met je zwangerschap en liefs!

 • Simpel,met een snufje liefde.

  Wat een mooie laarzen. Ik heb ze zelf nog nooit gehad.
  Onlangs geplaatst door Simpel,met een snufje liefde.: 15 dagen declutter challenge #2

 • Tine

  Spijtig dat je geen bijpassende foto’s hebt gepost.

 • Amy

  Prachtige laarzen hoor! Ik zou ze denk ik ook combineren met een skinny jeans en eventueel een blazer, maar eigenlijk draag ik bijna nooit meer laarzen. Was een paar jaar geleden wel anders; nu kies ik sneller voor lage laarsjes of sneakers.
  Onlangs geplaatst door Amy: Photo Diary #21: I dream of a never ending summer

 • Tineke

  Super mooie laarzen! Ben ook benieuwd hoe jouw outfitjes er dan uit zien met de laarzen aan. Volgende keer foto erbij? 🙂 Fijne dag!
  Onlangs geplaatst door Tineke: Wat gebeurt er met Mammatien tijdens de revalidatie?

 • Carlijn

  Ik vind ze met een coltrui heel cool. Onder een rokje is niet zo mijn ding, te tuttig. Met een skinny en een wijde sweater vind ik ook tof, vooral de tegenstelling van wat netter en stoer. Was ook wel benieuwd geweest naar jouw combi’s! Jammer dat er geen foto’s bij zitten!
  Onlangs geplaatst door Carlijn: Twins Tuesday: de twins & de zwervers

 • Lieke -Life As Lieke

  Wat een mooie laarzen! Leuk hoe je ze kunt combineren! Ik heb zelf geen overknee laarzen maar mocht ik ooit een paar kopen pak ik dit artikel er zeker bij! Ik heb nu twee paar enkellaarsjes en wil er eigenlijk nog een paar bij 😉 Lijkt me leuk als je daar ook een artikel over schrijft 🙂
  Onlangs geplaatst door Lieke -Life As Lieke: Ode aan chocolade

 • Mèlanie

  Oehhhh ik vind ze echt tof. Ik moet echt dringend op zoek naar echte overknee laarzen, het moeten nog net geen lieslaarzen zijn haha.
  Onlangs geplaatst door Mèlanie: Meet the bloggers… Meet Judith

 • Lifeaholic.nl

  Ik ben inderdaad ook erg benieuwd naar een outfit-foto 🙂 Bedankt voor de tips!
  Onlangs geplaatst door Lifeaholic.nl: Hoera, het is dierendag!

 • Natascha

  Wat een mooie boots heb je zeg! Ik combineer ze het liefst met een oversized trui of wat wijder vallende jurk. Kan niet wachten tot ik ze weer aan kan trekken hihi 🙂

 • Sandra

  Wat zijn ze leuk zeg! Zelf zou ik het met een spijkerbroek en een grote wollen trui combineren.
  Onlangs geplaatst door Sandra: PLOG ZATERDAG 1 OKTOBER

 • Marije

  Wat een geweldige laarzen! Ik zou heel graag overknees hebben maar kan helaas niet met mijn benen 🙁
  Onlangs geplaatst door Marije: Inner Soul Tuesday: Stress releasers

 • irma

  Hele mooie laarzen! 😀

 • Leonie van Mil

  Dit zijn van die typische dingen die ik leuk vind staan bij anderen, maar totaal niet bij mij passen. Ik ben meer van de plattere enkellaarsjes of gewoon mijn AllStars. Soms probeer ik wel eens wat uit, maar kom ik toch weer terug op mijn eigen simpele look en laat ik de hakjes maar weer in de kast staan hahaha. Je hebt overknees ook in de platte versie, maar vind ik toch minder leuk.
  Onlangs geplaatst door Leonie van Mil: Mijn grijze haren dilemma

 • Vlijtig Liesje

  Ik vind overknee laarzen vrij verschrikkelijk. Ik vind ze zo gauw een ordinaire uitstraling geven, ik weet niet waarom. Maar ik kan me wel voorstellen dat ze lekker warm zijn! En het ligt er natuurlijk ook aan hoe je ze combineert.

 • Nathalie | Inside and Out

  Ik heb twee paar overknee laarzen; een paar van bruin nepleer met een paar plateauzolen er onder (5 euro op de rommelmarkt!) en een paar bruin suede met een gangbare hak. Omdat ik altijd rokjes draag draag ik ze daarbij; het scheelt overigens wel dat ik vooral a-lijn rokjes draag want met een form-fitting jurkje wordt het al gauw heel gewaagd en sexy! Maar ik ben er gek op. Ze zijn lekker warm en rekken de tijd dat ik een panty aan moet!
  Onlangs geplaatst door Nathalie | Inside and Out: Mijn verhaal: Extreme zwangerschapsmisselijkheid of Hyperemesis Gravidarum (HG)

 • Lonneke

  Leuk dat de trend van overknee laarzen weer terugkomt. Ik heb toevallen nog twee paar redelijke nieuwe overknee laarzen van paar jaar terug hier liggen.

 • marleen@burgertrutjes

  Ohhh die laarzen zijn echt supermooi! Ik hou wel van die 60’s / 70’s stijl die je al gauw krijgt met overknee laarzen. Misschien binnenkort toch maar een mooi paartje aanschaffen.
  Onlangs geplaatst door marleen@burgertrutjes: Vriendschappen en de eisen die ik stel aan mijn BFF’s

 • Ineke

  Wat een prachtige laarzen!! Helaas zijn schoenen met hakken voor mij uit de boze.
  Ik voel het altijd direct in mijn rug :(. Ik heb wel een paar overknee platte laarzen en die combineer ik vaak gewoon met jeansbroek.

 • Iris

  Goed gecombineerd staan zulke laarzen altijd heel mooi. Tot ongeveer zes, zeven jaar terug droeg ik het liefst zo hoog mogelijke laarzen, op de een of andere manier nu niet meer.
  Onlangs geplaatst door Iris: Deze week #39 ~ Tentamen, busgesprek en auto uitlaten

 • Danielle

  Wat een super mooie laarzen. Ik vind het met een mooie jeans altijd er leuk.

 • Eva

  Ik vind laarzen altijd leuk met een kort rokje. Doordat de laarzen zo lang zijn moet ik het compenseren met iets korters anders houd ik weinig been over 🙂

 • Rebecca

  Ik zou zo graag eens het perfecte paar vinden! Toch kan ik ze echt nergens vinden en ben ik misschien te kritisch haha. Gecombineerd met een oversized trui vind ik onwijs mooi staan!
  Onlangs geplaatst door Rebecca: Outfit ➸ Leopard x Love Moschino

 • Simone

  Wat een mooie laarzen! Ik ben zo benieuwd hoe ze je staan als je ze aanhebt! Ik heb zelf nooit overknee laarzen gehad, juist omdat ik ook niet weet hoe ik ze zou moeten dragen.

 • Tamara TS

  Oeh, die laarzen wil ik ook wel, wat zijn ze mooi! Ik droeg mijn oude overknee laarzen bijna dagelijks, tot ik ze in Maastricht kapot liep. Je moet inderdaad goed op de combinaties letten, want het kan snel misgaan.
  Maar met een skinnyjeans zit je eigenlijk altijd goed. Ik droeg ze graag met een gekleurde maillot en een jurkje.
  Onlangs geplaatst door Tamara TS: Dierendag Unboxing : Woefbox een groot succes in huize Tegendraads!

 • Fashionkenner

  Overknee laarzen zijn de laatste tijd best wel in de mode. Zelf snap ik niet goed hoe je dit op een classy manier kan combineren op een normale dag met normale kleding. Maar nu snap ik het iets beter, door jouw tips. Lijkt me echt lekker voor de herfst, om met warme, lange laarzen op de fiets en ze dan ook nog gewoon op m’m werk kunnen dragen.

  En trouwens die laarzen zijn echt top!

  • Saskia Hardeman

   Dankjewel! Ik vind dit soort laarzen echt heerlijk en als je er iets oversized opdraagt kan het altijd wel hoor vind ik 🙂

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.