Hoe belangrijk is uiterlijk voor jou?
27 nov 2018 Beauty Lifestyle 5

Hoe belangrijk is uiterlijk voor jou?

Onlangs kreeg ik via een prive bericht de vraag of ik er altijd zo uitzie als op de foto’s of dat ik dit doe alleen speciaal voor de foto. Ik vond dat echt zo’n vreemde vraag, natuurlijk doe ik dat niet alleen voor de foto, zo kleed ik mij gewoon. En natuurlijk zie ik er niet áltijd zo uit. Ik loop ook weleens in mijn slobbertrui rond. Hoe dan ook, deze vraag zette mij wel aan het denken. Hoe belangrijk is uiterlijk eigenlijk voor mij?

Naar aanleiding van reacties die ik krijg, en de vragen die aan mij worden gesteld, heb ik een vermoeden dat iedereen denkt dat uiterlijk óntzettend belangrijk is voor mij. Nu zal ik dit niet helemaal ontkennen. Wanneer ik aandacht geef aan mijn uiterlijk, voel ik mij ook gewoon beter. Probeer zelf maar eens om een paar dagen geen aandacht aan je uiterlijk te geven, ik weet zeker dat je hier niet blij van wordt. Zelf vind ik het gewoon heerlijk om te tutten en die minuutjes in de ochtend dat ik met make-up bezig ben, zijn gewoon een relaxed momentje. Ik vind het gewoon leuk om met make-up en kleding bezig te zijn en kan mij hier prima mee vermaken.

Anderen beoordelen op het uiterlijk

Maar: dat ik dit voor mijzelf persoonlijk heel leuk vind, betekent niet dat ik dezelfde standaard heb voor anderen. Mensen geloven mij vaak niet, en met vriendinnen heb ik er eindeloze discussies over, maar ik kan mensen gewoon niet lelijk (minder mooi) vinden. Ik merk aan mijzelf dat ik het uiterlijk van iemand niet kan loskoppelen van karakter (even voor de duidelijkheid: ik heb het hier niet over onverzorgde mensen). Ik kan oprecht zeggen dat ik mensen beoordeel op hun karakter en niet op het uiterlijk. En natuurlijk, dat heb ik zelf ook moeten leren: de meest mooie personen hebben de meest lelijke karakters. En wat moet je met een lelijk karakter? Niets. Je kan er niets mee.

Om de vraag in de titel persoonlijk te beantwoorden: ik vind het leuk om mijzelf te verzorgen en ik voel mij hier beter door. In die zin is uiterlijk belangrijk voor mij. Verder is uiterlijk niet zó belangrijk voor mij dat ik anderen er op zou beoordelen of dat ik dingen aan mijzelf zou willen veranderen. Ik heb bijvoorbeeld een scheve tand en schaam mij hier best voor, toch besef ik mij al te goed dat als ik er iets aan zou laten doen ik hier zelf niet door zou veranderen. Mijn leven wordt niet opeens beter als die tand recht staat. Dus laat ik het maar zoals het is.

Iemand is voor mij mooi wanneer hij of zij zich ook zo gedraagt. Zien jullie dit net zo als mij? Of juist niet? Ik ben benieuwd en lees de reacties graag terug in de comments!

Reacties

 • Marlous

  Ik heb veel bewondering voor mensen die zichzelf goed verzorgen en zichzelf mooi vinden. Ik zal niet snel iemand be- of veroordelen om zijn of haar uiterlijk.
  Ik weet dat het bij mezelf niet helemaal goed zit en dat ik echt met jaloezie kan kijken naar iemand die zeker is van zijn of haar eigen uiterlijk.
  Zelf besteed ik voldoende tijd en aandacht aan mijn uiterlijk, maar ik vind het lastig om te zeggen dat ik mezelf ‘mooi’ vind. Hier wordt overigens aan gewerkt 😉

 • Gerrie

  Ik vind het ook belangrijk om aandacht aan mijzelf te besteden. Draag elke dag wel make-up al is het maar een beetje. Ben eerlijk heb er niet altijd zin in maar voel me gewoon fijner als ik er ‘verzorgd’ uit zie😊
  En ik loop thuis vaak gewoon in de avond in joggingbroek en badjas omdat ik een koukleum ben 😂

 • Heidi Mariska

  Wauw Saskia ik denk er 100% hetzelfde over!
  Ik doe mijn nagels en make up ook voor mezelf, dan voel ik me gewoon beter in mijn vel. En ik doe het ook echt voor mezelf, niet voor een ander. Kleding is bij mij wat minder maar dat heeft momenteel een persoonlijke reden.
  En.. Ook ik kan niemand lelijk vinden!! Vaak word ik dan niet geloofd, maar het is toch echt zo. Ik als enorme tuttebel ga bij anderen af op persoonlijkheid, uitstraling en gedrag.
  Hele goede blog dit! 💋👍🏻

 • Marjon Op het Veld

  Ik denk ook hetzelfde als jij hierover.
  Voor mezelf ben ik mega kritisch en leg de lat erg, zelfs veel, te hoog. Terwijl ik ook andere mensen niet vaak lelijk vind qua uiterlijk maar wel qua karakter.
  Als ze maar verzorgd zijn maar ook dan nog kan iemand een geweldig karakter hebben en dat vind ik het allerbelangrijkste…een gouden hart dat telt 👍

 • Linda

  Ik denk er precies hetzelfde over! 👍🏼

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.