Het haar drama van mijn dochter
8 nov 2018 Kinderen Mama 2

Het haar drama van mijn dochter

Mijn beide kinderen zijn geboren met een enorme bos haar. Althans, best wel wat haar. Vooral mijn dochter, zij had echt heel veel haar. Van die donkere schattige haartjes, ik kon daar echt uren met mijn neus in zitten haha. Inmiddels is die kleine baby met veel haar al drie jaar oud, en hebben die kleine haartjes zich ontpopt tot heel veel en lang haar. En dat kan voor kleine problemen zorgen, zo hadden wij van de zomer een haar drama met mijn dochter 🙂

Het haar van Sophia is dun, maar ze heeft wel heel veel haar. Dit zorgt er alsnog voor dat zij best wel een aardige bos met haren heeft. Elke meisjes mama zal het herkennen: bij lange haren is het heel belangrijk om twee keer per dag goed (of meerdere keren, na een middagslaapje bijvoorbeeld)  door te kammen, en om overdag het liefste de haren vast te binden. Al snel kwam daar voor ons als must bij om een anti klittenspray voor Sophia te gebruiken, dit maakt het doorkammen toch net een stukje makkelijker.

Haren die snel klitten

Ik weet nog dat toen Sophia een baby was, ik eens iets schreef over de nieuwe Zwitsal conditioner. Daar werd door een aantal heel lacherig op gereageerd en ik moet daar nog steeds weleens aan denken. Want: niet iedereen heeft stijl en makkelijk doorkambaar haar. Ik heb zelf ook vrij lastig en stug haar wat alle kanten op zit, en daarmee ook heel snel in de klit. Die klitten zijn voor mijzelf niet zo lastig, ik krijg ze er vaak wel gewoon makkelijk uit. Goed klitten door borstellen doe ik trouwens al lang niet meer, daar breekt mijn haar echt van af. Klitten haal ik er met mijn vingers uit, en daarna borstel ik het door.

Lees ook: kapsels voor een dreumes

Voor Sophia was dat een heel ander verhaal. Op gegeven moment kreeg zij zo veel klitten bij haar achterhoofd, ik kreeg het er niet meer uit. Wat ik ook deed. Op gegeven moment zag ik geen andere manier dan er een klit uit te knippen. Dat is dan wel weer een voordeel: zij heeft zoveel haren dat een stuk eruit gewoon niet opvalt. Toch bleef er nog een klit zitten, en ben ik met Sophia naar de kapper gegaan.

Ik schaamde mij ontzettend, maar de kapster was heel relaxed en aardig en vertelde dat het echt niet raar is. Door het vele haar is het heel gemakkelijk om de bovenkant te kammen, en daardoor mis je een stuk. Ik heb daarvan geleerd om het haar van Sophia bij het kammen in verschillende plukken te verdelen zodat ik vrijwel niets kan missen. De kapster kreeg overigens ook die klit bij Sophia er nog uit. Zo fijn!

Inmiddels is het al een aantal maanden geleden. Maar ik weet nog wel dat ik het echt rot vond dat het haar van mijn dochter zo ontzettend in de knoop zat. Inmiddels is het gewoon echt een aandachtspunt en weet ik ook veel beter wat ik moet doen om klitten te voorkomen. Ik schreef hier al eens een blog over: Tips klitten in het haar voorkomen. Doordat Sophia op haar rug slaapt bijvoorbeeld, gaan haar haren nog meer klitten. Dit betekent dat ik ook bij middagslaapjes voor en na nog even haar haren borstel.

Hebben jullie ook weleens dergelijke haar drama’s gehad? En misschien nog tips die je zou willen delen? Ik lees het graag terug in de comments!

Reacties

  • Mathiske

    Ik gebruik met haren wassen voor Emily ook gewone conditioner omdat ik het dan veel beter kan kammen. Ik vlecht het ‘s nachts vaak in dat scheelt ook enorm aan klitten. Emily heeft ook zo’n lange dikke bos met haren, drama met kammen ‘s morgens

  • Marleen Bovee

    Wij gebruiken voor onze dochter Sofia de shampoo van Naif. Echt heel fijn en klitvrij haar nadien. En voor heet borstelen een tangle teezer.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv