5x Gratis uitjes voor in de kerstvakantie!
28 dec 2018 Kinderen Mama 0

5x Gratis uitjes voor in de kerstvakantie!

Het is weer zover, de kerstvakantie komt eraan. Twee weken vakantie. Ik zie altijd een heel klein beetje op tegen lange vakanties, maar twee weken is te overzien. Toch is het handig en fijn om van tevoren te bedenken wat te gaan doen tijdens deze vakantie. Ik zet een aantal gratis uitjes in de kerstvakantie op een rijtje. 

Bibliotheek

Een heel groot favoriet hier in huis is het samen bezoeken van de bibliotheek. Mijn zoontje is een keer met school naar de bibliotheek geweest, en sindsdien vroeg hij regelmatig of wij ook eens zouden gaan. En dat doen wij nu heel regelmatig. De kinderen kunnen lekker lezen of spelen. Hier kan je heel gemakkelijk een dagdeel mee vullen!

Naar het bos

Je zal verbaasd zijn over hoe lang kinderen zich in een bos kunnen vermaken. Kleed ze warm aan, neem een emmer en een schep mee, en je kan gerust een paar uur rondwandelen. Zelf neem ik vaak wat te eten en drinken mee.

Kinderboerderij

Ik denk dat er bij de meesten wel een kinderboerderij in de buurt zal zijn. Vaak zit er ook nog een speeltuin naast en is er voor kinderen genoeg om te doen. Vooral voor jonge kinderen is dit een heel geschikt en leuk uitje.

Geocaching

Iets dat hier nog op het lijstje staat: Geocaching. Je hebt hier alleen een app en telefoon voor nodig. Leuk voor de iets oudere kindjes om samen met een van de ouders te doen. Geocaching is het zoeken van een verstopplaats door middel van een gps.

Bezoek een museum

Ook het bezoeken van een museum is heel erg leuk om samen met kinderen te doen. De meeste musea zijn heel betaalbaar. Mocht je op zoek zijn naar een gratis museum, dan kan je even de volgende link checken: gratis musea.

Tot zover mijn tips! Ik hoop dat jullie er iets aan hebben. Mocht ik iets vergeten zijn, dan lees ik het heel erg graag hieronder terug in de reacties! Fijne vakantie allemaal

 

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv