Gezond broodbeleg voor kinderen
31 jan 2019 Kinderen Mama 5

Gezond broodbeleg voor kinderen

Alhoewel ik altijd vrij bewust ben van voeding, en wat ik aan mijn kinderen geef, sloop het er toch het laatste half jaar in dat mijn kinderen ontbeten met een broodje pasta en hagelslag. Voorheen kocht ik alleen maar van die pasta bij de reform winkel. Maar hoe dan ook, dit verwaterde, en feit is dat mijn kinderen nu bij het ontbijt al best veel suiker binnen krijgen. Dat moet anders en ik vroeg jullie om tips voor gezond broodbeleg voor kinderen. Ik deel een aantal in dit artikel!

Gezond broodbeleg voor kinderen

Ik kwam er zelf gewoon even niet helemaal uit. Wat is nu wel slim om te geven aan mijn kinderen bij het ontbijt? Ik kan natuurlijk direct naar de reform winkel stappen, maar ik kan ook gewoon even in de supermarkt kijken wat daar te vinden is. Overigens, ik snap natuurlijk dat kipfilet en dergelijke een gezonde mogelijkheid is, alleen snap ik van mijn kinderen ook dat zij dit in de ochtend niet zo heel lekker vinden. Ik vroeg op instagram dan ook om tips voor gezond broodbeleg bij het ontbijt. Zo leuk dat ik ontzettend veel reacties kreeg, dankjewel daarvoor. Hieronder volgen jullie tips:

Dadelstroop

Deze kende ik nog niet. In de supermarkt kon ik het niet vinden maar ik wil hier zeker naar op zoek gaan. Vooral omdat ik mijn kinderen wel iets zoets wil geven, zonder toegevoegde suikers. Dadels staan bekend om hun zoetigheid.

Vruchtenstroop

Ontelbaar vaak werd de appelstroop en andere varianten genoemd. Appelstroop vind ik inderdaad een hele goede. Hier zijn geen suikers aan toegevoegd en de kinderen vinden het ook heel erg lekker. Naast appelstroop zijn er ook andere varianten zoals appel en peer stroop en mango pompen jam.

Hummus

Ja! Ik ben er gek op. Niet voor het ontbijt, maar het is zeker een heel lekker broodbeleg voor bijvoorbeeld de lunch. Mijn kinderen vinden het ook heel erg lekker.

Avocado

In de zomer zijn de avocados niet aan te slepen hier in huis. Super lekker en ook de kinderen houden er van. Het schijnt dat er in de winkel ook spreads van te koop zijn. Ook hier wil ik eens naar kijken. Maak ik mijn kids vast heel erg blij mee 🙂

Pindakaas met banaan

En deze verdient toch wel een apart kopje hoor! Naast dat pindakaas natuurlijk lekker is en gezond (gewoon pindakaas met zout) is het een super goed idee om deze lekker met plakjes banaan aan je kindjes te geven. Net even weer anders dan anders en heel erg lekker!

Tot zover de meest gedeelde tips! Hebben jullie nog tips? Deel ze hieronder in de comments!

Reacties

 • Gitte Brouwer

  Hier is pindakaas met banaan ook favoriet, net als pindakaas met komkommer En gewoon geprakte of plakjes banaan! En in de zomer geprakte aardbei als soort van jam!

 • Annelies

  Maar appelstroop met banaan is ook overheerlijk!

 • Anke

  Niet verkeerd bedoeld, maar het maakt echt niet uit of de suikers zijn toegevoegd of niet… Suiker = suiker. En fruitstroop en dadelstroop bevatten echt niet minder suiker dan hagelslag. Verwar fruit niet met stroop! Ja, fruit bevat ook suiker, maar stroop is al die suiker geconcentreerd, zonder de rest van het product. Een broodje stroop bevat zodoende de hoeveelheid suiker van een flinke lading appels of dadels. Je zou kunnen beargumenteren dat er meer vitamines inzitten, maar that’s it. Maakt mij niet uit trouwens, ik heb niks tegen zoet broodbeleg.
  Nog wat tips voor gezond maar vooral lekker beleg: muhammara, baba ganoush, en je hebt ook humus met vele smaken. Bij de bio afdeling in de supermarkt heb je ook nog dingen als kruidenpate en diverse groentespreads.

 • Sheila

  Hier wordt het meest hummus gegeten of gewoon een broodje kaas. Die twee zijn wel favoriet.

 • gea

  Leuk artikel om te lezen, vooral nu wij hier straks ook een kleine hebben. Gezond beleg vindt ik zelf ook zeker belangrijk, er zitten een paar fijne tussen om te onthouden.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv