Mijn ervaring met XCO en Body Pump
2 mei 2018 Beauty Mama 5

Mijn ervaring met XCO en Body Pump

Een onderwerp welke al heel erg lang op mijn lijstje stond om over te schrijven maar wat ik op de een of ander manier toch steeds weer uitstelde. Uberhaupt dat ik zou gaan sporten had ik niet echt kunnen gaan bedenken, en al helemaal niet dat ik het ook nog eens leuk zou gaan vinden. Inmiddels is het zo dat ik het heel erg fijn vind om naar de sportschool te gaan. Vandaag vertel ik over de lessen die ik volg en wat mijn ervaring hiermee is. 

Qua sporten ben ik dus echt helemaal niets gewend. Hardlopen deed ik weleens maar daar hield het dan mee op. Vanaf het moment dat ik fulltime voor mijn blog koos heb ik eigenlijk ook een abonnement genomen op de sportschool. Niet met als reden om af te vallen of iets, maar meer omdat ik thuis gewoon niet voldoende beweging heb en ik dit wel nodig heb.

XCO

XCO is een core training waarbij de focus ligt op het opbouwen van conditie, het versterken van spier- en bindweefsel en het verbranden van calorieën. Door middel van de speciaal ontworpen XCO-trainer wordt het uithoudingsvermogen en de explosieve kracht in je spieren vergroot.

Ik ben begonnen met XCO. En nog steeds vind ik dit het allerleukste om te doen. Het liefste zou ik dit echt een paar keer per week doen, en dit heb ik ook gedaan, alleen is dit voor mij teveel van het goede. Wanneer je mij al veel langer volgt weet je misschien nog dat ik een aantal polsoperaties heb gehad en ook al gaat het nu goed, het blijft een aandachtspunt in die zin dat ik moet uitkijken met belasting van het polsgewricht. Een workout duurt 45 minuten en de tijd vliegt altijd voorbij.

Body Pump

Body Pump is een gewichtstraining in groepsverband op muziek. Kracht en een juiste lichaamshouding zijn belangrijk in ons leven. Daarbij is krachttraining noodzakelijk om de stofwisseling te verhogen en dus essentieel om af te vallen.

Omdat ik vaker hoorde dat de combi van XCO en Bodypump een goede en fijne combi is, ben ik de Body Pump gaan proberen. In eerste instantie kon ik mij niet indenken dat het iets voor mij zou zijn en inmiddels doe ik het elke week. Bij Body Pump is het fijn dat je niet al te zwaar hoeft te trainen, iets dat voor mijn gewrichten ook weer belangrijk is. Na een les Body Pump heb ik altijd het idee dat ik echt wat gedaan heb aan mijn lichaam. Met XCO heb ik dit iets minder (alhoewel ik daar ook echt moe van kan zijn)

Voor mij werkt deze combinatie dus heel erg goed en een fijne manier om in beweging te zijn. Ik ben heel erg benieuwd wat jullie voor sport doen en of jullie ervaring hebben met XCO en Body Pump? Ik ben heel benieuwd en lees het graag terug in de comments! Oh en mochten er vragen zijn, stel ze gerust!

Reacties

 • Anja

  Ik deed tot een maand geleden elke week xco, maar sinds een pees ontsteking aan mijn pols even niet meer. Hoop dit snel weer te kunnen oppakken. Een keer een les bodypump gedaan, ik kon na de les de trap al niet meer af, om maar niet te spreken over de 3 dagen erna. Dot weerhoudt mij er nu van om deze les te doen. Al wil ik wel heel graag in shape komen. Ik ben nu maar weer gaan hardlopen, maar door een goede verkoudheid (weinig lucht ect) staat dit ook al weer ruim een week stil. Kortom ik zal met alles weer opnieuw moeten beginnen. Ergens mis ik ook doorzettingsvermogen en daar baal ik behoorlijk van…. altijd wel een excuses om niet te gaan

 • Iris

  Ik vind de sportschool iets te prijzig, maar XCO lijkt me wel erg leuk. Ik ga eens kijken of er online misschien video’s van te vinden zijn voor thuis.

 • Kim

  Ik doe elke week bodypump en heb xco ook een paar keer gedaan. Super fijn om te sporten!! Zou ook het liefst wat vaker gaan… volgend jaar zitten allebei mijn kids op school dan wil ik in de ochtend ooit extra gaan. Nu lukt dat niet en savonds vaak ook maar 1 keer in de week. Xco en dan bodypump erachter aan 😁
  En klopt van die spierpijn. Na de eerste les body pump enorme spierpijn dagenlang. Maar als je elke week gaat wordt het echt stukken minder en merk je dat je sterker wordt 💪🏻
  Ik volg deze lessen om wat meer “body” te krijgen dus meer spieren en ik goed let op mijn lichaamshouding. En omdat ik er energie van krijg en eem sterker lijf. Heerlijk.
  Liefs Kim

 • Pieternel

  Wat leuk om dit te lezen! Ik doe ook XCO en heb body pump gedaan voor m’n zwangerschap. Nu doe ik er nog zumba, barre en pilates (niet de rustige versie haha) bij en merk dat ik weer bijna op m’n niveau van voor de zwangerschap zit. Heerlijk om je zo fit te voelen!

 • Cynthia

  Ik doe de combi bodypump en bodyattack. Nog meer resultaten!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv